Bij de oude plataan op het marktplein van Lochem, vindt u in een monumentaal herenhuis 'Restaurant Kawop'. Hier bereidt chef-kok Ronald Bouwhuis, en zijn brigade, met uitsluitend verse en pure ingrediënten, creatieve gerechten voor een vriendelijke prijs. Het restaurant heeft een oprechte, Franse en traditionele keuken, omlijst door vriendelijke en charmante bediening.
Afgelopen week geluncht bij Kawop, wat viel dat tegen zeg. We waren met 4 volwassenen en vijf kinderen. De tosti's waren zo karig belegd, je moest de kaas zoeken. De broodjes met brie/ nootjes/ honing waren erg klein (één ministukje brood) en zonder noten en honing. Het broodje oude kloosterkaas met zongedroogde tomaten had een miezerig plakje jonge smaakloze kaas en geen tomaat te bekennen. Gelukkig heeft de serveerster nog gratis wat frietjes geregeld, anders waren we met honger vertrokken. De kok/eigenaar nam niet de moeite om zich te vertonen toen we onze klachten kenbaar maakten, maar liet de jonge serveerster alles oplossen. We komen vaak in Lochem, maar hier komen we nooit meer terug!! Wat een hoop geld voor zulk waardeloos eten. Zowel de hoeveelheid als de presentatie waren onvoldoende.
1 maart heerlijk gegeten.
Vooraf had ik perfect geserveerde oesters en mijn vrouw de lauwwarme geitenkaas.
Hoofdgerecht de ossenhaas van het plaatselijk gefokte limousine rund.
dit restaurant is een aanrader. Leuke knusse eetzaal en vriendelijke en bekwaam personeel.
We komen zeker nog een keer terug.
Vanavond heerlijk 'menu du marché' gegeten. Super bospaddestoelensoepje en een voortreffelijke rilette van fazant. Bediening zou misschien wat vlotter kunnen maar ach, we hadden de tijd. Helaas 1e kerstdag al vol anders hadden we zeker gereserveerd.
Hadden eigenlijk een ander restaurant op het oog, maar helaas was die tijdelijk gesloten. Achteraf zeker jammer, want hoewel we er al rond 18 uur zonder reservering binnen liepen konden we alleen nog een minitafeltje krijgen in een voorruimte, dichtbij de bar en keuken. De beoogde tafels in het andere deel zouden allen gereserveerd zijn. Eigenlijk hadden we toen gewoon moeten weggaan, maar we gingen ervan uit dat alles 'gezellig' zou worden zodra meer gasten de andere tafeltjes zouden gaan bezetten. Dat is niet gebeurd, dus zaten we grotendeels alleen. Nu werden we getrakteerd op de herrie uit de keuken. Bovendien werd de muziek harder gezet, maar daar heeft mijn man al snel een eind aan laten maken. We voelden ons een beetje tweede rangs. Al redelijk snel stond de amuse op ons kalen houten tafeltje. We kozen vanuit het tweegangen keuzemenu. Als voorgerecht een rilettes van fazant met appelchutney en bospaddenstoelensoep. Mijn man wilde afwijkend van het menu wel de fazant met zuurkoolschotel van de dag en ik kreeg het hertenstoofpotje. Smakelijk vlees met gemixte warme groentes op een aardappelpureebedje. Helaas zo weinig, dat de bijgeleverde grote frites voor compensatie dienden. Hoewel ze niet bij het gerecht pasten, heb ik er wel wat van gegeten, maar ze waren veel te droog. De salade mixte ook niet door de zure saus. De fazantenzuurkool smaakte wel heerlijk.Toen we vlak voor vertrek de gezellige andere ruimten zagen, waar diverse tafels nog onbezet waren, werd het gevoel van ongastvrijheid wel bevestigd. De vraag waarom wij alleen gezet waren en niet in een van de andere ruimtes werd omzeild door te zeggen dat we dan zeker ook grotendeels alleen hadden gezeten. Ik had die keuze liever zelf gemaakt dan. Bovendien moest voor de menukeuze van mijn man 8 euro extra worden betaald vanwege de fazant! Neen, wij komen hier niet meer terug.
Carpaccio was smakeloos met zo goed als geen dressing. Althans niets van geproefd. Enkel wat kaassnippers, geen sla of pijnboompitten. Erg fantasieloos. De Hazebout was ontzettend taai. Met moeite kon je er was vlees afsnijden. Maar dan nog zien weg te kauwen. Men had als excuus dat het nog niet echt het jachtseizoen is. Dan moet je het nog niet verkopen en zeker niet als specialiteit aanbevelen! Zonde van onze avond en ons geld om hier te gaan eten.