6.9
6.1

KeukenItaliaans & Pizzeria
Openingstijden16.00-22.30

MValkenburg MValkenburg 3 juli 2011

Toen mijn vriendje voor het eerst naar Leeuwarden kwam, belandden we toevallig bij Pompeï. Nog nooit hadden we zo'n lekkere pizza gegeten! We zijn nu 20 jaar verder en nog steeds komen we er zo'n 10 keer per jaar. Want nog steeds nog nooit ergens zo'n lekkere pizza gegeten! Mijn favoriete pizza (de laatste 7 jaar volgens mijn man) is de Bella Napoli. Vier verschillende smaken, afgescheiden door een strengetje deeg, waar onze zoons overigens nog steeds om vechten. Mijn man heeft zich vastgebeten in de Corleone. Die is pittig en zacht, met gorgonzola, spaanse peper en Hollandse garnalen. En als je echt trek hebt, moet je de Fantasie van de Chef nemen. Naar mijn ervaring is dat "Veel met van alles". Ik heb echter nog geen Fantasie van de Huidige Chef gegeten, dus hoe hij nu smaakt weet ik niet. De inrichting van Pompeï is "Italiaans", maar geen getut met gedraaide flessen en plastic salami's. Er is een sousterrain dat je "donker", maar ook "gezellig" zou kunnen noemen. Je kunt in ieder geval prima zien wat er op je pizza ligt. Op de vide heb je goed uitzicht op de pizzabakker en daarachter zijn nog een paar ruimten waarin je leuk met een gezelschap kan zitten (proefondervindelijk). Er is altijd voldoende bediening aanwezig, dat bovendien vriendelijk en snel is. In de ca. 200 keer (oef da's veel) dat we er gegeten hebben, hebben we twee keer "een probleempje" gehad. Dat werd beide keren snel en naar mijn tevredenheid opgelost.
Voor de objectiviteit heb ik nog gezicht naar mindere punten, maar ik kan echt niets bedenken.

Elly57 Elly57 26 april 2010

Verrassende combinaties op de zeer uitgebreide menukaart. Het eten is lekker, de bediening vriendelijk. Helaas is het wel erg donker binnen.

jammielekker jammielekker 13 februari 2010

de beste pizza die ik tot nu toe gegeten heb.

Proever47545 Proever47545 21 augustus 2006

In mijn ogen de beste Italiaan in Leewarden. De sfeer is leuk, het eten lekker, de kaart uitgebreid en de bediening vriendelijk en snel.

Af en toe hebben de koks er wel een handje van om rare smaken te combineren. Zo kreeg ik bij mijn mozarella met tomaat en pesto een keer geraspte worteltjes, mais en paprika. Leek wel of dat over was en dat dat op moest.

Dijks Dijks 16 juni 2006

Inmiddels ben ik hier zo\'n vier keer wezen eten, alleen de afgelopen twee keer, viel het mij vies tegen! Pizza was niet warm, ei was nog rauw, ossenhaas is geen ossenhaas maar rosbief! Jammer.
Menukaart is zeer uitgebreid!
De eerste keer dat ik hier ben geweest was de pizza heerlijk!
Maar daarna is het bergafwaards gegaan.... Zonde!

Geef zelf je mening over Pompeï