KeukenHollands, Internationaal, Pannenkoeken / Poffertjes, Dessert & Lunchroom
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Geertvanleiden Geertvanleiden 30 oktober 2011

Na een stevige wandeling, opperde ik,aan mijn mede wandelaarster, om eens een pannenkoek te gaan eten in de plaatst waar we waren op dat moment.Wij liepen in de omgeving Leerdam en kwamen langs restaurant 't Veerhuis, wat een bijzonder sfeervolle uitstraling heeft.We kwamen binnen in een gemoedelijke sfeer, waar ook al wat gasten aanwezig waren zo rond een uurtje of 4 en werden direct gastvrij onthaald, door de dames van de bediening. Het terras was nog open,ondanks dat het eind oktober is, de eigenaar vertelde ons dat het weer nog zo goed en lekker is, dat hij de boel nog niet had opgeruimd. Wat is dan prettiger om een goed glas wijn te drinken en te genieten van het uitzicht wat je hebt, op o.a.het riviertje de Linge.Na verloop van tijd kwam een aller aardigste dame vragen of we al wilde gaan eten, waarop wij besloten om naar binnen te gaan.Na dat we de kaart hebben bekeken, waar vele soorten pannenkoeken op vermeld staan, besloten wij om geen pannenkoek te eten maar wat van de anderen overheerlijke menu's uit te kiezen.Want wat klonk dat allemaal mooi en heerlijk, alleen al bij het lezen liep het water uit de mond.De dame waar ik mee wandelde, die dag, is geen grote eter en zij besloot alleen een voor gerecht te gebruiken van geitenkaas, die zij zo lekker vond, dat er volgens haar geen woorden te vinden waren om tot uitdrukking te brengen, hoe het haar smaakte. Mijn keuze heet het Glasmenu,dat bestaat dan uit een Carpaccio met truffel tapenade,als voorgerecht en als hoofd gerecht een heerlijk malse kangoeroe biefstuk met fijne groenten als broccoli en een heerlijk stoofpeertje.Het nagerecht was een Hazelino met Amerettoroom. Niet overdreven zoet, maar gewoon, lekker van smaak.Wat het geheel zo leuk maakte en tekenend voor de sfeer was, dat dame die onze tafel bediende,mij kwam vertellen dat er op het hoofd gerecht een bloemetje lag ( de naam is mij ontschoten ) die ik in vieren moest delen en voor ik aan het gerecht begon, een deel van dit bloemetje moest eten. Op zich zelf stelde dit bloemetje niet veel voor, maar het gaf een heel plezierig gevoel in de mond, het leek wel of je champagne dronk.

nvanveen nvanveen 5 augustus 2011

leuke plek om te eten. pannenkoeken zijn niet altijd goed, bv verbrand, niet gaar. kinderen krijgen een klein cadeautje, dit vind ik wel leuk dat ze dat doen.

Hans_Bettina Hans_Bettina 4 augustus 2011

Relaxt restaurant. Prettige bediening. Heerlijk eten, smaakvol en met zorg geserveerd. "Sambal erbij?", volstrekt overbodig!

marijevanschelven marijevanschelven 31 mei 2011

gezellig en ongedwongen restaurant met snelle service (ook op drukke dagen) en een goede prijs. veel mensen bestellen pannenkoeken en sate maar als je verder kijkt ook een paar erg lekkere, culinair meer uitdagende gerechten de kok kan echt veel meer!. kortom, voor elk wat wils. ze denken goed mee en passen hun gerechten desnoods aan aan jou omstandigheden zonder dat de kwaliteit verloren gaat (ik ben zwanger)

Ton Gerlo Ton Gerlo 29 april 2011

Goede kok, lekkere pannenkoeken + ook een goede kaart voor als je iets anders dan een pannenkoek wil(heerlijk biefstukje etc).

Bediening was super, erg snel ondanks de drukte die er op dat moment was.

En dat op een zonovergoten terras, is echt genieten.

Geef zelf je mening over 't Veerhuys

MaandagGesloten