KeukenInternationaal, Vegetarisch & Wijnbar
Bijzondere kenmerken svh

Ellen239 Ellen239 27 april 2012

Een heerlijk plekje in Zwolle, waar je lekker kunt borrelen en heerlijk kunt eten. De vriendelijke gastheer die je goed adviseert over de wijn, het lekkere eten, het ontspannen sfeertje, mede dankzij dezelfde gastheer: dit is een plek waar je graag terugkomt. Het gaat allemaal lekker rustig, dus zorg dat je geen haast hebt, dan is het echt genieten hier.

Horecatrainer Horecatrainer 17 maart 2012

Op 19 februari ben ik met Stichting Culitour naar restaurant over de tong in het culinaire Zwolle geweest.
We waren met een aantal zeer grote genieters van culinaire belevenissen en dat leverde mooie gesprekken en discussies op

We werden door gastheer Dirk en chef-kok en vinologe Gerda hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels (Moutard, Champagne, grande cuvée).
De avond beloofde iets anders te verlopen dan standaard gebeurd. De nadruk van de avond lag heel erg op wijn-spijs, dus dat beloofde wat.

We begonnen de avond met drie amuses die een zeer hoog niveau van de avond beloofde

Amuse 1: Kerriekoekjes met kemerinoot en bieslook
Amuse 2: Hoorntje met ui en wortel
Amuse 3: Oester met schuim van inktvis, zeewier en citroenpeper

Na de amuses kon het menu aanvangen:

Gang 1: Combinatie van tonijn en coquille met sesam, komkommer en yuzu
Gang 2: Snoekbaars met parelgort, peterselie, pompoen, schuim van boerenoplegkaas en serranopoeder
Gang 3: Bovenbil van hert met gouden biet, kruidenpuree, topinamboer, jus van kardemom, chocoladeolie en truffel
Gang 4: Brulee van Munsterkaas met eendenlever en sorbet van appel en balsamico
Gang 5: Warme chocoladecake met vlierbes, rode kool en sinaasappel

Voor bij de koffie: Macarons met rozencreme, bonbons met rose peper, kweepeer en amandel kletskoppen

Anders nog gebruikelijk werden per gang meerdere wijnen geschonken om zo de discussie op te wekken over wijn-spijs en dat hebben we geweten.
Mooie en minder mooie combinaties zorgde voor discussie, maar ook voor verdeeldheid. Leuk om te doen en zeer leerzaam.
Hieronder de wijnen die we hebben mogen proeven.

Picpoul de Pinet – Languedoc – Frankrijk
Grauer Burgunder – Bretz – Rheinhessen - Duitsland
Kerner Spaetlese – Bretz – Rheinhessen – Duitsland
Xynamavro/Syrah - Axia – Alfa Estate – Griekenland
Carmenere Gran Reserva –Luis Filip Edwards - Chili
Chenin Blanc - Coteaux de Layon - Frankrijk
Muscat - Mosta d’uva – Piedmonte - Italie

Ik ben er na dit diner wel achter dat Zwolle veel heeft te bieden op culinair gebied en dat ik zeker terug moet naar deze stad en naar dit restaurant om verder te genieten van al het moois dat hier geserveerd wordt.

hanginaround hanginaround 16 november 2011

Super lekker gegeten, gezellige sfeer, lekkere wijnen en een vriendelijke gastheer.

Psychogoogje Psychogoogje 14 februari 2010

Tijdens een weekendje weg in Zwolle hier verrassend lekker en gezellig gegeten. We hadden een 4 gangen verrassingsmenu met wijnarrangement. De gastheer selecteerde de wijnen met veel zorg en vertelt er met veel enthousiasme over. Het eten was erg lekker en apart. Niet geschikt voor haastige eters, men gaat uit van 1 bezetting per tafel voor de hele avond. De schade aan het eind van de avond viel erg mee. Wij waren met twee personen voor 4 gangen met bijpassende wijnen 135EU kwijt, zeker voor herhaling vatbaar!

Isabelle222 Isabelle222 17 januari 2010

Ongeveer twee jaar geleden dit restaurant ontdekt. We eten vegetarisch en in Zwolle is er geen betere plek om je te laten verrassen door het 3 of 4 gangen verrassingsmenu. We komen nu regelmatig terug.

Geef zelf je mening over Over de Tong

Maandagvan 18:00 tot 22:00