9.0
8.6

Video

KeukenHollands, Vegetarisch, Regionaal & Biologisch
Bijzondere kenmerken topper svh Fris verdient een flesje

Het begrip 'uit eten' naar een totaal ander niveau tillen. Dat gebeurt al jaren bij De Librije. Tranen springen in de ogen na het proeven van de amuse. De belevenis is een culinaire achtbaan. Kunst met een grote K. Bij Jonnie en Thérèse Boer draait alles om smaak en passie, maar zeker ook om eenvoud. Juist die ongekunsteldheid maakt de gerechten subliem. Het maakt dat je de puurheid van de afzonderlijke ingrediënten kunt proeven, zonder afgeleid te worden door een teveel aan decadentie of dikdoenerij. De factor 'smaak' staat áltijd op de hoogste plaats en zo hoort het.

JMK1 JMK1 20 mei 2012

Wat een feestje!!! Onlangs met zijn tweeen gelunched,wat een ervaring we zijn aan alle kanten in de watten gelegd. Geweldig eten en fijne ontspannen bediening.

De Chef De Chef 29 april 2012

Wat een geweldig restaurant. Heb nu al weer zin in de volgende keer. Wat een ervaring. Heerlijk eten, bijzonder eten en geweldige gastvrijheid.

Sophiagabrialla Sophiagabrialla 23 april 2012

Oh zo lekker genoten bij de Librije! Twee weken geleden met een vriendin gegeten én een wijnarrangement, natuurlijk, genoten...wat een combinaties van het eten, de wijn an sich en dan die combinaties...wat een samenspel! Ik ga al sparen voor het volgende geweldige avondje Librije!

Marijke Marijke 17 april 2012

Als je er 's avonds wil eten moet je maanden van te voren reserveren. Je kunt er echter kort van te voren wel lunchen. Hetzelfde als avondeten. Aanrader!

Hesiod Hesiod 15 april 2012

Vrij recent hebben we hier met een klein groepje aan de Chef's Table gegeten.
Ik kan niet anders zeggen, dan dat De Librije een bijzondere ervaring is. En aan de Chef's Table helemaal. Je wordt uitgedaagd een rondleiding door de keuken te ervaren, je ziet de witte brigade met chirurgische precisie de gerechten bereiden en dit zie je dan vervolgens ook terug op de prachtig opgemaakte borden.
We hebben genoten van het 10-gangen mini menu, een uitgebalanceerd samenspel van ingrediënten uit de omgeving. De 'mondvermaakjes', de amuses, zijn al van zulk niveau, dat je vanaf moment 1 het gevoel krijgt een bijzondere avond tegemoet te gaan. We hebben gekozen zelf de wijnen uit te zoeken, waarbij we door Therese fantastisch zijn geholpen een aantal wijnen uit te zoeken, die het hele menu perfect begeleidden.
Tijdens de gangen door konden we aan iedereen vragen stellen over de gerechten, de ingrediënten en de wijnen.
Dankzij het heerlijke eten, de mooie wijnen, de omgeving van de keuken, maar ook voornamelijk door de chef zelf, zijn vrouw Therese, en niet te vergeten Niek Groen, SVH Leerling-Gastheer 2012, maar bovenal zeer vriendelijke, ambitieuze jongeman, (die eerder bij De Bokkedoorns ons al een fantastische avond had bezorgd), hebben we een onvergetelijke avond gehad.
En mocht je na de urenlange verwenning nog niet klaar zijn, wandel dan door de Zwolse binnenstad naar Librije’s Hotel voor koffie of een cocktail in de bar.

Wauw…..ik kan echt niet anders zeggen, de Librije-ervaring is er één om te ondergaan en dan weet je waarom dit restaurant al zoveel jaren aan de top staat. Fantastisch!

Geef zelf je mening over De Librije

MaandagGesloten