Reserveer nu
360 ° panorama
De Hoop op d' Swarte Walvis over zichzelf

Een warme ambiance waar u zich snel thuis zult voelen. U kunt bij ons genieten van een dagelijks wisselende lunchmenu of van onze uitgebreide à la carte kaart. In onze Franse keuken,wordt gewerkt met dagelijks verse streekproducten om de fijnste gerechten aan u te kunnen serveren. Bij ons staat gastvrijheid voorop, wij zorgen ervoor dat u echt een middag of avond uit bent.

1 2 3 ouder »

Proeverij- Proeverij- 18 februari 2012

Wij vonden het matig. Vooraf een glas rode wijn. Aangegeven dat ik de wijn niet lekker vind, nemen ze hem mee, maar vragen niet of ik wat anders wil. Ja smeken verschillen nou eenmaal. Hierna had ik tonijn met kalfsvlees, de tonijn waren kleine rauwe stukjes waar niets mee was gedaan, de kalfsvlees stukjes vielen uit elkaar maar er zat een zoet kletskopje op, dat het vlees bij elkaar hield. De smaak paste er totaal niet bij.
Het hoofdgerecht een goed stukje kalfsvlees op rijst met behoorlijk wat kruiden en kaas. Hierdoor viel de smaak van het kalfsvlees weg.
De koffie was goed.
Entourage ook goed, personeel niet echt geinteresseerd.
Doordat het eten niet echt smaakte hebben we geen dessert meer genomen en hadden nog honger toen we naar huis gingen.

Paulinho Paulinho 28 november 2011

Binnen korte tijd twee maal gegeten bij "de Walvis".
Beide keren vriendelijk personeel, mooie gerechten, dito opmaak, goede smaken en een keurige klassieke aankleding.
Veel is mogelijk; Er wordt niet moelijk gedaan wanneer er iets verandert.

shopaholic77 shopaholic77 20 november 2011

Broodje gegeten in het achterste gedeelte van deze gelegenheid. Niet heel bijzonder en ook niet opgemaakt o.i.d (geeft niet.Een tosti is een tostie). Stoelen en tafels waren allemaal verschillend,waardoor het een erg bont en bij elkaar geraapt geheel leek.
Bediening oke, maar geen uitblinkers. Waarschijnlijk moeten ze het van het echte restaurant gedeelte hebben. Locatie is natuurlijk wel heeel erg leuk!

Proever1963 Proever1963 17 november 2011

Een lezersdiner bij de Walvis, geweldig leuk begeleid door Jurriaan Geldermans. Na een prachtige amuse van ganzelever met chocolade, een voorgerecht van coquilles met een ring van bloedworst en krokante tomaat. Daarna tiger gamba's, oerbiet in een romige bisque d'homard. Het hoofdgerecht, een proeverij van gans, compote van vijg, opperdoezer ronde, époisses en een krakende jus was heerlijk - alhoewel ik het krakende niet heb kunnen ontdekken. Als dessert een taartje van passievrucht met tonkabonen roomijs, warme ananasbeignet en suiker van violet. Wat ons betreft is de Walvis weer helemaal terug naar topniveau!

Joy250m Joy250m 27 augustus 2011

Gerechten als goed smakende kunstwerkjes geserveerd op een van de mooiste locaties van Nederland: de Zaanse Schans.

Maartje1976 Maartje1976 8 augustus 2011

Recent hier met zijn tweeën heerlijk gegeten. De borden waren steeds prachtig opgemaakt en het eten is zeer smaakvol. De tartaar van ossenhaas met gerookte langoustine is een absolute aanrader! De bediening was een minpuntje; ondanks dat het geen topdrukte was, kregen we steeds een ander aan tafel en niet de optimale aandacht die hoort bij dit soort restaurant.

Deana Deana 14 juli 2011

Restaurant met klasse, eten is geweldig en personeel was uitermate vriendelijk zonder 'overdreven' te zijn, echt een super restaurant, zal hier zeker vaker komen.

1hoorn 1hoorn 28 juni 2011

Het eten was erg goed van smaak en kwaliteit. De borden werden als schilderijtjes geserveerd. Het IENS menu was daarom heerlijk genieten. Waarom niet uitstekend? Doordat er steeds een andere bediening aan tafel kwam, was het niet duidelijk dat één van ons een wijnarrangement besteld had. Daarnaast verdiende het afrekenen niet de schoonheidsprijs. Dat is voor verbetering vatbaar. De bediening is overigens zeer correct. De sfeer is vrij formeel. Maar het eten; TOP !!!

Andrea2012 Andrea2012 24 juni 2011

Mooie locatie, prettige sfeer en ontvangst. Eten is wisselend van kwaliteit.

HJB71 HJB71 10 juni 2011

Flink wat jaren geleden hier eens gegeten toen het nog een Michelin ster had en we wat te vieren hadden binnen de familie. Het eten was toendertijd geweldig, maar de bediening vrij stijfjes.

Recent heb ik hier opnieuw gegeten met mijn schoonfamilie. Helaas kreeg ik griep tijdens het diner en moesten we overhaast weg.

Wat mij zeer is bijgebleven is de persoonlijke aandacht ondanks alle drukte: het restaurant zat namelijk helemaal vol. En de uitermate galante oplossing die gezocht werd om het leed te verzachten. Dit tekent waar gastheer- cq gastvrouwschap, waar ik nog steeds van onder de indruk ben.

Het eten was de tweede keer trouwens ook prima en de bediening erg aangenaam.
Aanrader! Ik kom in elk geval terug als ik weer eens in de buurt ben of wat te vieren heb.

1 2 3 ouder »

Geef zelf je mening over De Hoop op d' Swarte Walvis