Op 18 oktober jl. met 2 personen hebben wij (mijn vriend en ik) hier voor het eerst gegeten. Vanwege de hoge notering door “De Gouden Pollepel” 2 jaar geleden lukte het ons niet op een geschikte datum te reseveren maar nu dus wel en vanwege de bijzondere locatie, hebben wij voor dit restaurant gekozen. Hoewel de temperatuur wat aan de lage kant was en de tafels wat klein, waren daarentegen de stoelen zeer comfortabel en waren wij over het geheel zeer positief over de stijlvol ingerichte karakteristieke ruimte.
Wij hebben genoten van een speciaal voor ons bereid “wildmenu” voor mijn verjaardag. Hoewel het wildseizoen officieel nog niet is begonnen, is de chefkok Erik van der Stelt, zo vriendelijk en bereid geweest toch alvast een mooi menu samen te stellen.
Nadat we de entree even moesten zoeken, zijn wij via een steile smalle trap naar boven gelopen alwaar wij direct zeer hartelijk zijn ontvangen door de gastvrouw. Voor een doordeweekse dinsdag vonden wij het opvallend gezellig druk. Het aperitief van het huis, een kruidenbitter uit de streek, overgoten met Cava was een verrassende smakelijke binnenkomer.
De amuse was zo lekker dat mijn vriend er wel een heel bord van op kon! De eerste gang van het wild menu bestond uit een lauwwarme eendenborstsalade met eendenleverkrullen met een truffeldressing, die ons zeker heeft weten te bekoren.
Het hoofdgerecht, samen met een uitstekende rode wijn keuze “de Saint-Joseph ‘Cuvée Ro-Rée’
Domaine Chèze”, bestond uit een malse royale portie hertenfilet met knolselderij, koolraap, en witte kool met een ahornsaus……..waar wij heel erg van genoten hebben, Het dessert: een warm taartje van peer, specerijensiroop, roomijs van kaneel, luchtig schuim van appel, rozijnen, was een passende afsluiter, waarvan de portionering precies goed was.
Het bedienende personeel was hartelijk en alert, de uitleg bij de gerechten was duidelijk en prettig. De prijs-/kwaliteitverhouding is prima. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!