7.5
8.0

KeukenFrans & Hollands
Openingstijden12.00-15.00, 17.00-22.00

‘Hier koken ze nog zoals er gekookt moet worden’, mooi opgemaakte borden maar ‘zonder overbodige poespas’. De gerechten en de service zijn prima en ook de prijzen vallen mee. Vooral ‘het maandmenu is genieten’, ‘waar zie je dat nog voor die prijs?’ Het restaurant staat van oudsher bekend als ‘een chique zaak’. Hoewel dit niet echt naar voren lijkt te komen in de gerechten, krijg je wel een koninklijk gevoel door ‘de stijl van het karakteristieke pand’.

Rubito Rubito 28 april 2012

De bediening was ronduit slecht. De beloofde amuze hebben we nooit gehad. De drankjes moesten we bij herhaling bestellen en we hebben welgeteld 2,5 uur gedaan over 2 gangen. De zeeduivel was niet zacht gegaard maar in paneer gefrutuurd, de risotto was een blok als klei en onsmakelijk met de groenten. Zelfs bij het melden daarvan werd het afgedaan met "dan maar geen gezonde hap". We kregen de indruk dat meer mensen het tempo ronduit slecht vonden. Bij het afscheid moest je het maar zelf uitzoeken om in de hal geconfronteerd te worden met een peukenbak die binnenstond en stonk.

louise2 louise2 23 april 2012

Gisteravond weer heerlijk en gezellig gegeten in Huis te Zaanen. De bediening was uitermate vriendelijk en de 4 gangen (voucher Vakantieveilingen) smaakten uitstekend, vooral de heilbotpaté. Ook over de snelheid waarmee de ganger uitgeserveerd werden, hadden we niets te klagen.
Wij komen hier zeker nog eens terug!!

cracker cracker 11 april 2012

In elk eerste weekend van de maand is er onbeperkt tapas eten. Aangezien Huis te Zaanen goed bekend staat verwacht je dat ook de tapas redelijk culinair zullen zijn. Niks is minder waar. Het is ronduit slecht. Weinig keus, erg simpel en daarnaast ontzettend smaakloos. Het restaurant zit volgepropt, zelfs bij de nooduitgang en er is te harde live muziek. Je moet zowat schreeuwen om elkaar te verstaan. Ze kunnen hier beter mee stoppen.

SasjeB SasjeB 21 maart 2012

Wij hebben vanavond bij Huis te Zaanen gegeten. Wij werden bij binnenkomst zeer vriendelijk ontvangen door een dame die na het aannemen van onze jassen ons begeleiden naar de tafel. De bediening is hartelijk en gedurend avond attent door te vragen of alles bevalt en zorgt dat je niet met een leeg glas komt te zitten. We kregen als amuse een tartaar van markreel, zeer smakelijk hapje. Het interieur is wat je noemt nostaligisch, je stapt enkele jaren terug in de tijd. Het oudbollige heeft wel zijn charmes , wij konden er wel van genieten het huislijke. De gerechten zijn niet spannend, maar wel smaakvol. Alles wat wij voorgeschoteld kregen was correct bereid. Als je van te voren aangeeft iets niet te mogen of niet te lusten wordt er rekening mee gehouden en verzint men een alternatief. Dat laatste is soms iets wat je niet helemaal verwacht. Bij binnenkomst lag er een bordje met kaashapje, 2 plakjes gedroogde worst een een mini stroopwafel. Wij hadden bij het reserveren aangegeven dat een van ons geen kaas mag, het alternatief stroopwafel hadden wij niet eerder gezien. Maar goed eerlijk is eerlijk, wij moesten er om glimlachen en wie kan nu de verleiding van een stroopwafel weerstaan. De porties waren prima, wij zijn in iedergeval met een voldaan gevoel naar huis gekeerd.

riaaad riaaad 3 maart 2012

Deze week hier gegeten met een voucher van vakantieveiling. Op zich goed gegeten. Duurde wel wat lang tussen de gangen. Een wel wat onaangename verrasing aan het eind: we namen een kopje koffe toe. Later zagen we op de rekening dat hiervoor 3,50 pp gerekend was. En er was niets bijzonders bij, gewoon een koekje. Er werd wel een koektrommel neergezet. Helaas zaten daar verpakte mini-twix en verpakte koekjes in...doe er dan iets leuks uit de Zaanstrrek in en maak er "aangeklede" kofie van voor die prijs.

Geef zelf je mening over Huis te Zaanen