In een van de leukste straten van Amsterdam is een klein restaurantje genaamd Lof te vinden. Met een mengeling van de Franse en Italiaanse keuken is er een heerlijke kaart ontstaan. Bij elke gang kun je kiezen uit vlees, vis of vegetarisch waarbij opties als oesters en foie gras voorbij komen. Ook lof voor de bediening die je het gevoel geeft thuis te komen.
Al jaren kom ik met een vriendin bij LOF en ondanks een wisseling in de keuken was het weer ronduit een culinair feest om hier te eten.
Ook de vertrouwde, persoonlijke bediening van Niek was weer ouderwets gezellig!
Ik kreeg het idee dat LOF het net als andere restaurants zwaar heeft in deze tijden van crisis maar wil iedereen die van heerlijk eten in een frisse, intieme en ongekunstelde sfeer houdt toch echt aanraden deze klassieker onder de Amsterdamse restaurants niet te vergeten! Wij blijven in ieder geval fan!
Wij zijn al jaren vaste bezoekers van Lof en dat is niet voor niks. Gisteren daar weer heerlijk gegeten. Gebakken St. Jacobsschelpen vooraf en met eendenlever gevulde fazant op een bedje van zuurkool als hoofdgerecht. Ook de kazen waren weer voortreffelijk! De eenvoudige, maar sfeervolle inrichting en de ongedwongen bediening completeren het geheel. Weer voor herhaling vatbaar!
Als buurtbewoner letterlijk per ongeluk binnengestapt bij LOF,maar zeker geen lof en een gang naar de snackbar.Wat een ontzettende zuinige porties en restaurant zeer gericht op vaste gasten,verbaas me dat deze er zijn.Wij eten dagelijks buiten de deur maar dit restaurant zeker de slechtste van Amsterdam,gierig helpt niet in deze tijd!!
Bijzonder ongeinspireerde bediening voor niet 'stamgasten'. Lang wachten tussen de gangen - de keuken spaart duidelijk tafeltjes op om 'op routine' en bloc uit te kunnen leveren. Kleine porties en dus geen prijs kwaliteitsverhouding. Al met al een matig restaurant met een bedroevende klantgerichtheid