KeukenScandinavisch
Openingstijden12.00-16.00, 17.00-21.00

Sarcazzer Sarcazzer 21 mei 2012

We aten bij het elanderhus als onderdeel van het romantische arrangement (ook zeker aan te raden). Het was een woensdagavond, en niet heel druk, naast ons nog maar 2 of drie andere tafels bezet. Het driegangenmenu was met soep, maar omdat de voorgerechten er erg smakelijk uitzagen besloten we daar graag een paar euro extra voor te betalen. Halleluja, wat een goed idee! (al zal de soep vast ook smakelijk zijn geweest) Ik bestelde de zalmtaartjes, en kreeg drie goddelijke hoopjes genot. De taartjes zelf waren smakelijk gekruid, gravad lax die erop lag was heerlijk (niet bitter zuur zoals wel eens gebeurd) en er zaten 2 sausjes over/onder die het geheel af maakten. Ik zou alleen daarvoor al naar Eelderwolde toefietsen. Mijn vriend had eend als voorgerecht, en wat ik daar van meegeproeft heb was ook erg smakelijk. Bereiding van de een goed, en wederom de sausjes die het afmaken.
Het hoofdgerecht was voor mij eendenbout, en deze was ook erg verrukkelijk. Mals, goed op smaak en een prima portie. De bijgerechten waren ook super, met goede gegratineerde aardappelen en een rabarbercompote die mijn eend goed complimenteerde. Mijn vriend had de vegetaartjes, die er erg machtig uitzagen maar volgens mij wel lekker waren. De Danish Blue met vanille combinatie vond ik zeer speciaal en verrassend lekker.
Als toetje had ik een combinatie van verschillende gerechtjes: limoensorbet, een soesje met aardbeien saus, een ongezoete bessencompote en een brownie. De eerste twee waren lekker maar erg zoet, de derde was erg zuur en had beter gecombineerd kunnen worden met een pudding of iets romigs en de brownie was net wat hard. Maar ik ben niet en toetjespersoon en ik zat al heel erg vol, vandaar dat dit niet echt in mijn oordeel meeweegt.
De rode en witte huiswijnen waren erg smakelijk, vooral de rode was interessanter dan normaal het geval met huiswijn.
De bediening was ook zeer vriendelijk en attent.

magnolia magnolia 20 november 2011

Bediening was goed. Het eten redelijk, prijs wat te hoog. Wat ik vreemd vond dat er geen gerookte zalm bij het buffet was. Kleine porties bij de ter plekke bereide vis en vlees. Alles kan beter. Ook geen bordjes bij het buffet welk gerecht het was. Het was er ook donker. Daarom was het een verrassing wat je had opgeschept. Personeel wel vriendelijk.

janeva janeva 22 juli 2011

Heeft duidelijk zijn beste jaren gehad. De bediening is nog altijd even matig (traag, geen intresse) maar ook de eigenaar maakt het gastheerschap niet waar. Uitgeblust. Jammer want de locatie is top. Het interieur is nodig aan een opfrisbeurt toe, een binnenhuisarchitect zou met weinig middelen heel veel kunnen bereiken. Onze maaltijden waren niet in evenwicht met de prijs. Het lijkt op de kaart niet extreem duur maar wat er voorgeschoteld wordt staat toch in geen verhouding. Deze topplek heeft duidelijk nieuwe bezems nodig, bezems met een glimlach van oor tot oor.

Niels_ Niels_ 10 mei 2011

Onlangs hier voor het eerst (en voor het laatst) geluncht met drie personen. Bediening liet erg lang op zich wachten. Bovendien waren de gerechten erg teleurstellend. Het Fiskebord (€ 12,50) is niet meer dan een paar piepkleine hapjes vis waarvan ik het idee heb dat ze rechtstreeks uit een potje/pakje op het bord terecht zijn gekomen. De smaak viel dan ook erg tegen. Het Fiskebord werd geserveerd met een enkel stukje focaccia. Bijbestellen was geen probleem, het duurde alleen heel erg lang (en pas na meerdere keren vragen) voordat het op tafel stond. De prijs/kwaliteitverhouding is (in ieder geval voor dit gerecht) absoluut niet in evenwicht.

dorien123 dorien123 7 maart 2011

Heerlijk gegeten, zaterdagavond mee gedaan aan het scandinavisch buffet(wisten niet wat we moesten verwachten) veel keus en kwaliteit!

Ook heel kindvriendelijk (hebben een kinderhoek) mijn nichtjes van 3/5 jaar oud hebben heerlijk gespeeld, wat fijn is als je een ouder bent, en uiteten gaat!

Goede/warme sfeer, vriendelijke bediening, na het eten nog heerlijk bij de openhaard gezeten!

Echt een aanrader!!!

Geef zelf je mening over Scandinavisch Dorp (Elanderhus)