Over één ding is iedereen het eens: ‘wat een prachtlocatie!’. Van buiten oogt de Waag als ‘een oud kasteeltje’, binnen is het restaurant ‘mooi en klassiek ingericht met hout, staal en veel kaarsen’. Het eten leidt wel tot wisselende reacties. Waar de een geniet van ‘eten van hoge kwaliteit’, ‘goed verzorgde gerechten’ en ‘heerlijk complimenterende wijnen’ is een ander teleurgesteld door de ‘eenvoudige kaart’ en ‘flauwe smaken’. Misschien komt het door de grote groepen toeristen, waardoor het ‘allemaal wat vlugger moet’. Toch is ‘hier eten alleen al om het gebouw een aanrader’.
Afgelopen zondag ben ik met een vriendin bij dit prachtige en sfeervolle restaurant gaan eten. Het was er topdruk ivm Chinees nieuwjaar voor de deur maar daarvan was in de kwaliteit van de gerechten, de vriendelijke en snelle bediening niets te merken! We kregen een tafeltje bij het raam, wat leuk was voor het uitzicht maar voor ons dames iets te frisjes. Geen probleem, binnen no time werd ons een ander plekje toegewezen. Ik heb mijn ogen uitgekeken in dit prachtige pand, aandachtig geluisterd naar het personeel dat enthousiast vertelde over de geschiedenis van de locatie en bovenal heerlijk gegeten. Ik geef niet snel een 'uitstekend' maar "In de Waag" verdient het dubbel en dwars. Nogmaals bedankt!