Utrechtsedwarstafel over zichzelf

Vlak bij Theater Carre staat het podium van Hans Verbeek en Igor Sens, de twee culinaire kunstenaars van restaurant Utrechtsedwarstafel. Hun performance bestaat uit een ballet van wijn en spijs. Laat je verrassen door de culinaire composities van chef-kok Igor en het vinologische arrangement van sommelier Hans. Samen een avondvullend avontuur dat de som van hun individuele kunsten overstijgt.

1 2 3 4 5 ouder »

Smakelijketenofniet Smakelijketenofniet 20 april 2012

Wat een ervaring!! Stond al lang op het to-go-and-eat lijstje en eindelijk was het zover. Heerlijk ongedwongen sfeer doordat je in een gezellige ruimte zit waar een ruim assortiment aan wijn je aan staart.
Onder het mom van nu we er toch zijn; 5 gangen inclusief niveau 2 wijnarrangement. Genoten hebben we! Van begin tot eind bijzondere gerechten met bijzondere (Europese) wijnen. Ondanks dat ik niet zo'n dessert-type ben, kon je me zelfs wegdragen bij het toetje. Geweldig en echte aanrader!

sanna1969 sanna1969 20 april 2012

Wat een feestje om hier te mogen eten!!!!! Zelden zo lekker gegeten (en gedronken!) als gisteravond. Hoewel je het van buiten misschien niet verwacht is het binnen sfeervol en warm. De ontvangst is hartelijk en dat blijft eigenlijk de hele avond zo. De tafeltjes zijn lekker ruim opgesteld en ze houden op een prettige manier in de gaten of alles naar de zin is. De kok komt aan tafel vertellen wat hij gemaakt heeft (je geeft aan wat je niet lust/wilt of waar je allergisch voor bent en hij doet de rest met het afgesproken aantal gangen) en de sommelier vertelt iets over de herkomst van de wijnen.
Het 5-gangenmenu was echt SUBLIEM (lang geleden dat ik dat woord gebruikt heb, maar kan er echt niets anders van maken). De wijnen (nivo 2, als je het doet, doe het dan goed) waar zeldzaam lekker!
Oké, het is niet goedkoop, maar het was het dubbel en dwars waard. COMPLIMENTEN!!!

Mouton Mouton 10 maart 2012

Een restaurant waar geen keuze is voor het eten: het menu staat vast, iedereen krijgt hetzelfde. Vegetariers zijn niet welkom: "tenzij de hele zaak afgehuurd wordt..."
Het eten is goed, smaakvol, mooi opgediend en door de kok zelf aan tafel gebracht met een toelichting.
In dit restaurant gaat het wellicht meer om de wijnen: keuze uit een 'goede' en (voor zo'n 5 euro PER GLAS (!) meer): een hele goede wijn per gang. Uitgebreid toegelicht door de sommelier. Dat maakt het allemaal wel heel erg prijzig. Wat mij betreft te prijzig in relatie tot het gebodene. Dat geldt nog meer voor de wijnen dan het eten: zo top zijn ze ook weer niet, behalve de prijs dan.

De entourage is okay, de bediening keurig.

Ninc Ninc 31 januari 2012

Jammer dat er geen "bijzonder fantastisch" bij de opties staat! Op het moment dat je dit restaurant binnenloopt, valt er een warme deken over je heen. De gastvrijheid van Hans en Igor is buitengewoon bijzonder. En dan volgt er een culinair hoogstandje. Het eten, de wijnen en vooral de combinatie van beiden, maakt dit restaurant tot een van de beste restaurants van Nederland. Warm, knus, gezellig en een voortreffelijk karakter van Hans die zijn aanstekelijke passie voor wijnen op een geweldige manier neerzet. Igor, die een vorstelijk diner verzorgt en je persoonlijk aan tafel komt vertellen wat je krijgt en hoe het bereid is. Pure Klasse! Bijzonder fantastisch.....

Naamloos Naamloos 19 januari 2012

We hebben in gister met ons team van 15 personen bij de Utrechtsedwarstafel gegeten. Iedereen was echt laaiend enthousiast! Geweldige gerechten, geserveerd met tongstrelende wijnen. De gepassioneerde uitleg van Igor & Hans maakte de avond voor ons helemaal af. Echt een ontdekking van een culinair Amsterdams geheim!!

kees12345678 kees12345678 21 december 2011

Laatst hebben we voor dit gezellige restaurant gekozen doordat ze adverteren met wijn-spijscombinaties en dat is natuurlijk een goed idee. De misschien iets te joviale bediening was erg enthousiast. Het eten was lekker, bovengemiddeld maar wel aan de prijzige kant. De wijnen waren buitengewoon bijzonder maar misten de aansluiting met de spijzen in onze beleving als wijnhobbyisten.

Bij navraag ter plaatse bleek dat de bediening zelf een grote passie heeft voor de wijnen maar niet noodzakelijkerwijs voor de wijn-spijscombi: "Je schenkt bijzondere en lekkere wijn, maar het zijn wel knallers, zeg." "Ja, die vind ik zelf erg goed, lekker toch?". We hebben de man, die overigens erg vriendelijk was, gezegd dat we juist zo graag de combi willen ervaren, en dan mag het best wat kosten.

rednas235 rednas235 11 december 2011

zaterdag 10 december gegeten met z'n 4-en. In 1 woord FANTASTISCH. We gingen voor de top en dat werd meer dan waar gemaakt. Heerlijke combinaties op het bord en dan een uitstekende wijn er naast! Bediening goed, informatief en hartelijk, maar ook je de rust gunnend om zelf te genieten van al dat lekkers. Dit was zeker niet de laatste keer.

Stefan_Boer Stefan_Boer 11 december 2011

Goed eten en goede wijnen, die qua smaak goed bij elkaar passen maar qua smaakgehalte een stuk minder. Drie van de vijf wijnen waren te zwaar voor het gerecht en dat was jammer. Alles was lekker, maar ook weer geen 'wow'. Voor dit prijsniveau en de beperkingen (vast menu) onvoldoende voor een uitstekende beoordeling, maar wel goed.

PeetSas PeetSas 31 oktober 2011

Afgelopen zaterdag voor het eerst bij de Utrechsedwarstafel gegeten.
Wij hebben genoten. Een culinaire verwenning met veel persoonlijke aandacht.
En die wijntjes.... Helemaal top. Gaan zeker nog een keer terugkomen.

Remk0 Remk0 17 september 2011

Eten was goed (niet uitstekend), wijnen redelijk (viel dus tegen), bediening vonden wij wat pedant. Igor en Hans vinden zichzelf kennelijk erg geweldig, wat onvoldoende strookt met de ervaring die wij haden. Wij raden bescheidenheid aan bij de eigenaars. Er valt nog een hoop te verbeteren.

1 2 3 4 5 ouder »

Geef zelf je mening over Utrechtsedwarstafel