Er gaat heel erg veel goed bij Restaurant Kiewiet. Een recente makeover heeft het restaurant veranderd in een mooi onderkomen die voor alle gelegenheden uitkomst biedt. De menukaart is ook onder handen genomen en heeft een Frans-Hollandse inslag. Door de open keuken zie je de brigade aan de slag, altijd leuk om vaklui bezig te zien. De gerechten die ze bereiden smaken niet alleen bijzonder goed, maar zijn ook mooi gepresenteerd. Echt een aanrader!
High tea uitgeprobeerd met een vakantieveilingen voucher.
Ontvangst bij deur door de welgemeend goedlachse gast(jonge)dame was een enorme binnenkomer en we voelden ons meteen welkom.
Onze reservering was door een misverstand naar een andere dag verplaatst (buiten onze schuld), maar we konden gewoon plaatsnemen (zeer goede anticipatie).
De high tea zelf was lekker (quiche e.d kwam regelrecht vers uit de oven). De vingersandwiches waren ook lekker en de zoetigheden ook.
Thee was goed.
We wonen helaas niet in de buurt (we waren op doorreis, zodoende konden we Kiewiet uitproberen).
Wel een punt ter verbetering (positief opbouwende kritiek): Gaarne iets beter rekening houden met dieetwensen volgens principe "First time right". Nu moesten we iets terugsturen (we eten immers geen varkensvlees) en dan voel je je nooit echt fijn (omdat we bediening ook zo min mogelijk willen vermoeien).
Waarschijnlijk is men dit in 't oosten des lands (Achterhoek) niet veel gewend.
Desondanks het predikaat Uitstekend als beoordeling omdat de high team dik in orde was en de gast(jonge)dame consistent professioneel, snel anticiperend en goedlachs (oprecht, niet fake) optrad. Complimenten !
Kiewiet ziet er qua entourage zeer modern en verzorgd uit (glazen deuren toiletten !!) en nodigt ook uit om eens culinair te dineren (mochten we ooit weer in de buurt zijn)
Onlangs hier gegeten. Misverstand over de reservering, kan gebeuren, maar in plaats van de gevraagde rustige tafel werd het een van de drukste tafels in het gangpad van het personeel terwijl er nog rustige tafels vrij waren.
Wachten op het voorgerecht: 45 minuten. Te lang! Tijd tussen voorgerecht en tussengerecht: nog geen 3 minuten! Daarna liep het beter qua planning. Nog wat kleine missers en onattentheden (o.a. smerig waterglas).
Het eten? Voorgerecht lasagne van hertensukade was taai, tussengerecht knolselderijsoep was mijns inziens een misser. Overige gerechten waren best lekker (geen smaaksensatie), in ieder geval wel oogstrelend. Al met al voor ons geen volgende keer bij de Kiewiet.
Vandaag gebruik gemaakt van de high tea, via de bon die we hebben gekocht op vakantieveilingen. Leuke en gezellige entourage, volop parkeermogelijkheid. De ontvangst is vriendelijk en gastvrij. Hier werken mensen die er plezier in hebben! Onze wens om koffie te drinken ipv thee werd zonder morren ( en zonder kosten!) ingewilligd. Verzorgde hapjes, prima variatie en voldoende hoeveelheid. Hier komen we teug!
Super lekker en zo mooi gepresenteerd. Wij hadden een verrassingsdiner maar ik was vergeten te zeggen dat ik eigenlijk geen vlees eet. En zonder probleem werd speciaal voor mij apart visgerechten geserveerd. Dus service en gastvrijheid scoren ook een 10