KeukenMediterraan & Frans

FrederikenAfra FrederikenAfra 26 december 2011

Vergane glorie. Als de chef-kok meer tijd doorbrengt tussen de vaste gasten dan in de keuken is dat een veeg teken. Je merkt het aan alles, het elan is eruit. De kaart is weinig verrassend, de gerechten matig. Het personeel maakt fouten en is niet meer alert. De energie is weg.
Er komen in Amsterdam steeds meer goede spannende restaurants, waar de prijs-kwaliteit verhouding wel gezond is. Le Hollandais krijgt het moeilijk.

idasandberg idasandberg 8 oktober 2011

geweldig, mensen die weten zoals het hoort, zonder allerlei moderne poespas of culinaire capriolen.
uitermate gastvrije en goed geinformeerde bediening, chef kok die ook nog komt kijken of het bevalt, bijzonder redelijke prijzen, lovely location, kortom, perfecte avond.

tandje tandje 6 oktober 2011

Zo'n eigenaardig, eigen restaurant heb ik nergens in amsterdam gevonden. De bediening kan wat wonderlijk zijn maar ik ben er inmiddels aan gewend dat ze wat schuw kunnen zijn, evenals de kok. Ik vind het een prachttent omdat de man vaak kookt met delen van dieren die vaak niet door anderen worden gebruikt. De gerechten zijn vaak eenvoudig en toch verbazingwekkend smaakvol, het wijnarrangement altijd goed en royaal niet te krenterig in ieder geval. Ik vind ook de omgeving wat raar want erg fel verlicht maar ik ben er inmiddels aan verknocht. Een pracht tent en voor mij ook een soort keuken die erg dicht bij de franse komt.

ThijsvdK ThijsvdK 27 juni 2011

Lekker gegeten. Echt frans. Ik vond alles lekker. Alleen de varkensnek was voor mij even wennen. De locatie is schitterend evenals het restaurant. Heerlijk kaasplankje toe. Goeie wijnen. Goeie en leuke bediening. Was hier tijdens de DinerDagen. om hier zeker nog een keer A la carte eten.

Mouton Mouton 26 juni 2011

Attente vriendelijke bediening. Diner werd als menu aangeboden en door de kok zelf aan tafel uitgelegd. Zeer sympathiek: water gewoon gratis in een karaf, zoals het hoort.
Eten van goede kwaliteit, hoofdgerecht niet groot. Entourage: wij zaten aan een tafel in de keuken. Moet je wel van houden, afgescheiden van al het andere publiek.
Wij vonden het geen probleem. Wel jammer: aan het einde van een hele week DinerDagen toch per ongeluk a la carte afrekenen. Ongetwijfeld per ongeluk, maar gelukkig was ik scherp.

Geef zelf je mening over Le Hollandais

MaandagGesloten
Dinsdagvan 18:00 tot 22:30 Geen lunch
Woensdagvan 18:00 tot 22:30 Geen lunch
Donderdagvan 18:00 tot 22:30 Geen lunch
Vrijdagvan 18:00 tot 22:30 Geen lunch
Zaterdagvan 18:00 tot 22:30 Geen lunch
ZondagGesloten

Meld dit restaurant als gesloten