Het gezelschap voor vrijdag 19 november 2010 in restaurant "De Gouden Reael, traditioneel Franse bistrokeuken", Zandhoek 14 op het Bickerseiland waren uiteraard onze kapitein Hans Moe Soe let, Ton van den Broek, Han Broodkoorn, Ruud Cornelisse, Jan Stapel en ik zei de gek. Een bijzonder gezellig gezelschap. Iedereen laat iedereen aan het woord en de mooie en humoristische woordspelingen vliegen over de tafel. Uiteraard hadden we allen gehoopt dat ook Hans Timmer zou aanschuiven. Want het is gewoon een prima gozer, die vooral met een biertje en een glaasje wijn steeds gezelliger wordt. Wist u trouwens dat hij opa wordt. Weer een hoogtepunt in zijn toch al veelzijdige leven. Weet u wat ook leuk is, dat Hans Moe Soe Let zelf zo heerlijk geniet als de anderen lekker zitten te smikkelen. En dat vind ik dan weer helemaal geweldig.
En hebben we lekker zitten smikkelen en een enkeling zelf een beetje zitten smakken. Jazeker, de uiensoep en paté maison gingen erin als zoete koek. En de geroosterde lamsschouder zag er wel zo mooi uit, dat het eigenlijk zonde was op hem op te eten. Maar Ruud en Ton lieten alleen wat botjes over. Ook de geconfijte eendeboutjes met Elzasser zuurkool die ik zelf mocht nuttigen smaakte meer dan voortreffelijk. Het vlees viel als het ware van de botjes af. Alleen de Elzasser zuurkool smaakte wat scherp en wrang. Ik heb mijn bordje dan ook niet helemaal leeggegeten. Hans had een geroosterde kip van het spit en Han en Jan een gegrilde entrecote. En ook de frietjes waren bijzonder lekker gebakken. De glaasjes zoete witte wijn die Ton, Han en Harry Z. dronken smaakten geweldig. We konden zelfs proeven van twee soorten. Alleen de Pinot noir die Jan en Hans dronken was erg zuur. En Jan Stapel is een wijnkenner. De chef die zelf proefde vertelde dat de Pinot altijd zo smaakte. Maar toen de kelner aan het eind van de avond Jan een glas uit een andere fles liet drinken, vond Jan dat er toch een verschil was. De kelner vond het jammer dat Jan hiermee aan het eind van de avond kwam, want anders had hij toch een andere fles aangeboden. Tenslotte vielen ook de toetjes, de nougat glacé, de creme brulee. de in de rode wijn gestoofde pruimen met pistache ijs in goede aarde. En speciaal voor Han, twee bolletjes ijs met slagroom. Dit stond niet op het menu, maar werd gewoon klaargemaakt. Een kopje koffie of thee na, Ton uiteraard een Irish coffee en zes voetbalscheidsrechters(waarvan één een oud) gingen zeer tevreden naar huis. Waren er verder nog minpuntjes, jawel één, de prijs. Het is zeker géén goedkoop restaurant. Met zijn zessen waren we € 267,25 kwijt. Dat is inclusief fooi € 47,50. Maar de locatie vlakbij de Zoutkeetsgracht is geweldig en het eten en drinken en de bediening prima.
Ik groet u allen.
Harry Zehenpfenning.