a TripAdvisor company

Bordewijk

  1. Restaurant
  2. Frans-mediterraan
  3. Topper 2015
  4. 39.00
  1. 8.8

    Eten

  2. 8.3

    Service

  3. 7.6

    Decor

Bordewijk

  1. Restaurant
  2. Frans-mediterraan
  3. Topper 2015
  4. 39.00
  1. Toon telefoonnummer 020 624 38 99
  1. 8.8 10 1 28

    Eten

  2. 8.3

    Service

  3. 7.6

    Decor

Gebaseerd op 28 recensies

Recensies

bobP
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    10 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Zaterdagavond bij Bordewijk. Het was warm en druk, maar aan de kwaliteit van eten en bediening was dat niet merkbaar.
De eens hypermoderne ruimte begint gedateerd aan te doen, maar is al zo klassiek "typisch Bordewijk" dat ze het maar nooit moeten wijzigen.
Het mondeling gepresenteerde menu van de dag concureerde hevig met alle heerlijke gerechten op de kaart. We konden maar niet kiezen en de enige oplossing was nu het dagmenu te nemen en meteen een tafel te boeken voor de volgende week om de andere gerechten te proberen.
Alle gerechtjes van het 4-gangen menu (coquilles, gebakken sliptongetje, zeer malse plakjes ree uit de duinen, desert met o.a. stukje witte chocolade-taartje) waren perfect uitgevoerd en smaakten heerlijk.
De Toscaanse witte (Vernaccia di San Gimignano) en rode (Ampeleia, een Maremma Toscana IGT) wijn waren niet alleen origineel maar ook voortreffelijk. Ook leuk dat ze Cynar als aperitief hadden, kom je niet zo vaak tegen.
De bediening, prettig informeel, was er voordat je ze nodig had maar niet als je ze niet nodig had. Brood en water werden continu ongemerkt aangevuld.
Hier kan je vrienden van buiten de stad die een goed restaurant in Amsterdam zoeken altijd naar toe sturen. Nog beter is het natuurlijk om met ze mee te gaan.

Gegeten op 20 juli 2013

ericdijkh
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    5 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Een geweldige avond bij Bordewijk, in tijden niet meer zulke goede service gehad. We gingen hier met 10pax eten, van te voren besproken, 1 menu en tot in de puntjes verzorgt.
Het glas was op het juiste moment weer vol zonder dat ik het door had, dat vind ik zo relaxed.

Voordat we het menu geserveerd kregen kwam eerst de kok nog even langs om alles uit te leggen en of er nog eventuele vragen/bezwaren waren. Van elke gang heb ik heel erg genoten. Als toetje de kaasplank met een voortreffelijke dessertwijn, zo lekker ben ik ze nog niet tegen gekomen. Kennis en passie voor het eten komt in dit restaurant samen, ik kom zeker nog eens terug!

Gegeten op 14 juni 2013

ewinkels
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    19 goedgekeurde recensies
    1 recensie nuttig bevonden

Expertproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 5

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 5

    Decor

Eerst de minpunten: de inrichting is vrij gehorig en ademt een begin-jaren-90 sfeertje. Kan eigenlijk net niet meer. Het galmt er ook een beetje en dat is zonde want de vrolijke en kundige toelichting van het serverend personeel is zo moeilijk te verstaan. Verder nagenoeg vlekkeloze service.
Vijfgangenmenu genomen. Eerst gang veel 'losse flodders', langoustines, artisjokken, allen goed maar niet in samenhang. Tweede gang ronduit geweldig, zachte poon, volle saus, smullen. Bij het hoofdgerecht, een reebokje uit de duinen, fantastisch smaakvolle cantharellen. Toe een soep van rabarber, dat is lekkerder dan het klinkt, met vers fruit van bijzonder hoge kwaliteit.
Dan de wijnen. Bubbels uit de Loire, een witte pinot noir uit Duitsland, en de dessertwijn ook weer uit de Loire. Verrassend en anders en daardoor extra punten, want wel passend bij het menu.

Gegeten op 14 juni 2013

haricot
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    6 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Voor het eerst in dit restaurant gegeten en met een goed gevoel het pand verlaten. We hadden allebei het menu besteld en begonnen met een goed glas witte wijn (Tourraine en een Zuidduitse pinot noir). Het is eerste gerecht viel nog niet echt mee, maar daarna was het niveau heel goed. De eerste gang bestond uit langoustine, artisjok, venkelsaus en parmaham. De smaken kwamen alleen niet echt tot elkaar. Het leek meer een tapasbordje. De tweede gang met rode poon, inktvis, kokkels en knoflookbeurreblanc was wel echt één geheel en erg lekker. Ook het reetje uit de duinen met goede groentegarnituur en het de kaas bevielen goed. Tenslotte werd mij nog een heerlijke oude calvados aanbevolen en zijn we met een positief gevoel vertrokken.

Gegeten op 14 juni 2013

Cameron_Clark
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    32 goedgekeurde recensies
    7 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

"maar er dienst is en er Clark dienst is", of zo een ex-redacteur van deze site me eens vertelde. Ik was een beetje sceptisch op eerste toen hij zei dat dit (ongeveer 5 jaar geleden), maar er is een kern van waarheid in het. U ziet restaurateurs zijn een stelletje gekke en geëngageerde en ze nemen het persoonlijk wanneer iemand een recensie over hen schrijft. Thats waarom ze alle deze scannen site meerdere malen per dag proberen om te zien als iedereen heeft gezegd om het even wat goed of slecht over hen. Als gevolg daarvan kunnen ze snel overeenkomen met gezichten naar reviews en zeer binnenkort krijgen u "gespot". Aanvankelijk is het een schok - "hoe Cuba heer Clark was" Ik werd eens gevraagd door een ober als ik liep naar een restaurant dat ik nog nooit om vóór geweest had - maar u weet dat al deze aandacht deels is om zorg ervoor dat ze don´t krijgen een slechte beoordeling en u can´t ze de schuld voor zijn paranoïde. Haar vleiend, maar er is echt een veel gemakkelijkere manier om ervoor te zorgen een geweldige recensie: koken kip. Niet kip op een spies, noch kip gedekt in dat verschrikkelijk rode saus ze soms doen. En zorg ervoor dat zijn echte-Parelhoen geldt niet. Nee, alleen dienen me een schotel met kip zoals ze hier afgelopen vrijdag deden. Het was een goede kip (Bresse), kwam het met een kippenworst gemaakt van het been vlees, verse morel in een roomsaus en raap geserveerd 2 manieren (puree en gebeitst). Het was briljant. Het was fantastisch. Het was beter dan een van de zeer mooie wijnen we met ons had genomen om te drinken en was de beste schotel die i´ve had sinds een sublieme slak en kikkers been schotel in de nu ter ziele Pompidu restaurant afgelopen zomer. Rest van de maaltijd was geweldig als goed en afgestemd goed om de indrukwekkende reeks van wijnen die wij hadden gebracht. Ik al eerder gezegd dat dit een plaats die u ofwel gaan om liefde of haat en terwijl dat is nog steeds waar, ik heb voor een stevig hebben verplaatst naar het kamp "loved het" was.

Gegeten op 5 april 2013

truus_adam
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 6 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 6

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Mooi ingericht restaurant met prettige sfeer helaas viel het eten ons nogal tegen. We aten 4 gangen, de kwaliteit van de vis (coquilles, skrei en inktvis) kan beter/verser smaak werd opgepept met sausjes, uitstekende jonge ree met paddenstoelen maar helaas met een overbodige overheersende saus, het kaasplateau zag er mooi uit maar ook hier geldt dat sommige kazen beter kunnen. Wijnen waren heerlijk en werden heel sympathiek ook per half glas geschonken.
Het kan zijn dat we bij deze inrichting en ontvangst een andere verwachting hadden dan deze traditionele keuken. Het mag voor ons allemaal wat lichter, minder vet minder zout en meer de pure smaak van goede ingrediënten.

Gegeten op 22 februari 2013

Garmt vS
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    4 goedgekeurde recensies
    1 recensie nuttig bevonden

Fijnproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

  • 7

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

Zoveel lyrische reviews gelezen en al vaak aanbevolen door kennissen, misschien dat het daarom alleen nog maar kon tegenvallen. Borderwijk maakte de reputatie voor mij in ieder geval niet waar; ik kon niet ontdekken hoe er 16 gault millau puntjes verstopt zaten in dit menu. Goede ingredienten; coquille goed gebakken, leuk om de coraille erbij te eten, maar begeleidende artisjok en beignet eigenlijk te lauw. Rode poon prima gebakken, de huid van de eendachtige (vergeten hoe het diertje heette) wat hard maar als gerecht overall OK. Maar, "OK", dat hadden we niet verwacht - ik had "joechei!" verwacht en dat was het niet. Wel een schitterende kaaswagen en karaktervolle wijnen die geserveerd worden, door hartelijk en "bevlogen" personeel, dat dan weer een beetje teleurstelde door de gerechten neer te zetten en weg te zijn voordat we konden vragen wat er eigenlijk op ons bord lag. Ik houd het op een off-day, over een half jaartje proberen we het nog eens.

Gegeten op 20 februari 2013

Cameron_Clark
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    32 goedgekeurde recensies
    7 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 6 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 6

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Normaal alle gids boeken hebben een soortgelijk advies over een bepaald restaurant. Met een 16/20 rating in één en een bescheiden 1 vork in een ander die deze plaats lijkt te verdelen maakte culinaire advies en het ons nieuwsgierig over de vraag welke van de 2 gidsen was de betere rechter. Van de vele positieve beoordelingen kan u vertellen het is een populaire plek en 4 gangen hebben uitgezeten ik weet waarom. Dit is grote dikke koken dat op finesse springt en in plaats daarvan trys om woo u met de kwaliteit van de ingrediënten. Haar een beetje en missen al op het bewijs van deze maaltijd. Het menu van de dag 4-gangen had een paar aardige aanrakingen, maar ook een paar fouten en het was echt niet aan de norm van andere plaatsen die ik in deze prijsklasse ken. Trudi is niet een lam of vis minnaar echter dus ze 3 bestelde vakken a la carte en zij waren veel beter. Haar artisjok soep met bloedworst en eendelever was geweldig, de confit van varkensvlees belly belangrijkste was de soort van schotel waarmee de gebruikers van myfitnesspal crade, en haar kleinigheid was vreemd, lekker en vervelend allemaal op hetzelfde moment. In het einde het eigenlijk deed me denken van onze reis naar La Adam een paar jaar geleden waar Trudi had een van de beste gerechten van haar leven en ik dacht dat ze waren gelukkig te hebben 1 ster. Een plek die zeker vervolgens advies verdeelt. Toch ik spion Bresse-Kip op de a-la-cartemenu, dus er is een kans I´ll terug voor een 2e poging.

Gegeten op 8 februari 2013

FenH
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 8 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 6

    Decor

  • 8

    Eten

  • 9

    Service

  • 6

    Decor

Zeer goede service, attente en oplettende staf. Eten was bij vlagen fantastisch, maar viel hier en daar ook wat tegen. Lekkere amuse en goed brood. Heerlijke gerookte heilbot voor. Hoofdgerecht een mooi stuk tarbot, die helaas was tegenviel door de overheersende grillsmaak. Tafelgenoot had vooraf de eendenlever met bloedworst en aardpeersaus: eendenlever was erg lekker en perfect op smaak, terwijl de bloedworst juist smaak tekort kwam. Als hoofdgerecht een mooi stuk cote de boeuf. Het decor is niet mijn smaak (met name de turquoise golvende schotten aan weerszijden mogen wat mij betreft verwijderd, dan komt de mooie erker misschien ook beter tot z'n recht). De (rode) huiswijn was heerlijk en schappelijk geprijsd.

Gegeten op 11 januari 2013

Andre
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    30 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

Hier schrijft een fan van deze zaak, dus ben ik een beetje vooringenomen! Hier mijn relaas:
Al wel bijna 20 jaren bezoeken wij deze toko. Het interieur is eens door een duitse vriend omschreven als :"een gezellige Universiteits Kantine", en daar kan je iets bij denken, het is wat lawaaierig, ondanks de geluidsdemping onder de tafels. Chef en zijn rechterhand kunnen koken als sterrenkoks, maar op een bourgondische manier. Waar kom je het tegen dat chef uitlegt wat het 3,4, of 5 gangen menu inhoudt, aan de tafel.
Het eten was vanavond in een woord weer geweldig, nou ja voor ons normaal. Hoofdgerecht mouflon, heerlijk. De huiswijn een Touraine Sauvignon van 25 E (fris) en werkelijk waar een Chateau de Camensac van 2005 (!) voor 65 E.
Het kaasplateau zoals vanouds franser dan frans.
Medewerkers die er al vele vele jaren werken en je herkennen en het leuk vinden dat je er weer bent. Dat zie je nog maar weinig.
De watermaffia regeert hier niet, heerlijk fris en koud water in een karaf. Zoals het hoort.
Klap op de vuurpijl is altijd de prachtig handgeschreven rekening. We hopen dat ze nog heel lang bestaan, want we blijven hun klant.

Gegeten op 21 december 2012

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Bordewijk in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Bordewijk. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2015 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten

a TripAdvisor company