Bordewijk

  1. Restaurant
  2. Frans-mediterraan
  3. Topper 2015
  4. 39.00
  1. 8.7

    Eten

  2. 8.4

    Service

  3. 7.4

    Decor

Bordewijk

  1. Restaurant
  2. Frans-mediterraan
  3. Topper 2015
  4. 39.00
  1. Toon telefoonnummer 020 624 38 99
  1. 8.7 10 1 30

    Eten

  2. 8.4

    Service

  3. 7.4

    Decor

Gebaseerd op 30 recensies

Recensies

truus_adam
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 6 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 6

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Mooi ingericht restaurant met prettige sfeer helaas viel het eten ons nogal tegen. We aten 4 gangen, de kwaliteit van de vis (coquilles, skrei en inktvis) kan beter/verser smaak werd opgepept met sausjes, uitstekende jonge ree met paddenstoelen maar helaas met een overbodige overheersende saus, het kaasplateau zag er mooi uit maar ook hier geldt dat sommige kazen beter kunnen. Wijnen waren heerlijk en werden heel sympathiek ook per half glas geschonken.
Het kan zijn dat we bij deze inrichting en ontvangst een andere verwachting hadden dan deze traditionele keuken. Het mag voor ons allemaal wat lichter, minder vet minder zout en meer de pure smaak van goede ingrediënten.

Gegeten op 22 februari 2013

Garmt vS
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    25 goedgekeurde recensies
    5 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

  • 7

    Eten

  • 7

    Service

  • 8

    Decor

Zoveel lyrische reviews gelezen en al vaak aanbevolen door kennissen, misschien dat het daarom alleen nog maar kon tegenvallen. Borderwijk maakte de reputatie voor mij in ieder geval niet waar; ik kon niet ontdekken hoe er 16 gault millau puntjes verstopt zaten in dit menu. Goede ingredienten; coquille goed gebakken, leuk om de coraille erbij te eten, maar begeleidende artisjok en beignet eigenlijk te lauw. Rode poon prima gebakken, de huid van de eendachtige (vergeten hoe het diertje heette) wat hard maar als gerecht overall OK. Maar, "OK", dat hadden we niet verwacht - ik had "joechei!" verwacht en dat was het niet. Wel een schitterende kaaswagen en karaktervolle wijnen die geserveerd worden, door hartelijk en "bevlogen" personeel, dat dan weer een beetje teleurstelde door de gerechten neer te zetten en weg te zijn voordat we konden vragen wat er eigenlijk op ons bord lag. Ik houd het op een off-day, over een half jaartje proberen we het nog eens.

Gegeten op 20 februari 2013

Cameron_Clark
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    40 goedgekeurde recensies
    13 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 6 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 6

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Normaal alle gids boeken hebben een soortgelijk advies over een bepaald restaurant. Met een 16/20 rating in één en een bescheiden 1 vork in een ander die deze plaats lijkt te verdelen maakte culinaire advies en het ons nieuwsgierig over de vraag welke van de 2 gidsen was de betere rechter. Van de vele positieve beoordelingen kan u vertellen het is een populaire plek en 4 gangen hebben uitgezeten ik weet waarom. Dit is grote dikke koken dat op finesse springt en in plaats daarvan trys om woo u met de kwaliteit van de ingrediënten. Haar een beetje en missen al op het bewijs van deze maaltijd. Het menu van de dag 4-gangen had een paar aardige aanrakingen, maar ook een paar fouten en het was echt niet aan de norm van andere plaatsen die ik in deze prijsklasse ken. Trudi is niet een lam of vis minnaar echter dus ze 3 bestelde vakken a la carte en zij waren veel beter. Haar artisjok soep met bloedworst en eendelever was geweldig, de confit van varkensvlees belly belangrijkste was de soort van schotel waarmee de gebruikers van myfitnesspal crade, en haar kleinigheid was vreemd, lekker en vervelend allemaal op hetzelfde moment. In het einde het eigenlijk deed me denken van onze reis naar La Adam een paar jaar geleden waar Trudi had een van de beste gerechten van haar leven en ik dacht dat ze waren gelukkig te hebben 1 ster. Een plek die zeker vervolgens advies verdeelt. Toch ik spion Bresse-Kip op de a-la-cartemenu, dus er is een kans I´ll terug voor een 2e poging.

Gegeten op 8 februari 2013

FenH
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    8 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 6

    Decor

  • 8

    Eten

  • 9

    Service

  • 6

    Decor

Zeer goede service, attente en oplettende staf. Eten was bij vlagen fantastisch, maar viel hier en daar ook wat tegen. Lekkere amuse en goed brood. Heerlijke gerookte heilbot voor. Hoofdgerecht een mooi stuk tarbot, die helaas was tegenviel door de overheersende grillsmaak. Tafelgenoot had vooraf de eendenlever met bloedworst en aardpeersaus: eendenlever was erg lekker en perfect op smaak, terwijl de bloedworst juist smaak tekort kwam. Als hoofdgerecht een mooi stuk cote de boeuf. Het decor is niet mijn smaak (met name de turquoise golvende schotten aan weerszijden mogen wat mij betreft verwijderd, dan komt de mooie erker misschien ook beter tot z'n recht). De (rode) huiswijn was heerlijk en schappelijk geprijsd.

Gegeten op 11 januari 2013

Andre
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    37 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

Hier schrijft een fan van deze zaak, dus ben ik een beetje vooringenomen! Hier mijn relaas:
Al wel bijna 20 jaren bezoeken wij deze toko. Het interieur is eens door een duitse vriend omschreven als :"een gezellige Universiteits Kantine", en daar kan je iets bij denken, het is wat lawaaierig, ondanks de geluidsdemping onder de tafels. Chef en zijn rechterhand kunnen koken als sterrenkoks, maar op een bourgondische manier. Waar kom je het tegen dat chef uitlegt wat het 3,4, of 5 gangen menu inhoudt, aan de tafel.
Het eten was vanavond in een woord weer geweldig, nou ja voor ons normaal. Hoofdgerecht mouflon, heerlijk. De huiswijn een Touraine Sauvignon van 25 E (fris) en werkelijk waar een Chateau de Camensac van 2005 (!) voor 65 E.
Het kaasplateau zoals vanouds franser dan frans.
Medewerkers die er al vele vele jaren werken en je herkennen en het leuk vinden dat je er weer bent. Dat zie je nog maar weinig.
De watermaffia regeert hier niet, heerlijk fris en koud water in een karaf. Zoals het hoort.
Klap op de vuurpijl is altijd de prachtig handgeschreven rekening. We hopen dat ze nog heel lang bestaan, want we blijven hun klant.

Gegeten op 21 december 2012

Coen W
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    30 goedgekeurde recensies
    2 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

Wat een super restaurant ! At hier gisteravond ook tonijn met artisjok vooraf (bij ons wel smaakvol), vis als tussengerecht en als hoofdgerecht hert. Fraai opgediend en heerlijk van smaak. Vriendelijke en attente bediening. Kon zelfs voor de deur parkeren, waar vind je dat nog in Amsterdam ... Kom graag nog eens terug om verder kennis te maken met de kaart !

Gegeten op 18 december 2012

Kray
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    9 goedgekeurde recensies
    3 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 7 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 7

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

Bij binnenkomst worden we zeer vriendelijk ontvangen door de bediening, en al gauw zitten we achter een lekker glaasje Vouvray. Bordewijk is één van de weinige restaurants waar ik doorgaans moeite heb om een keuze te maken, en dan niet omdat ik niet weet wat ik wil, maar omdat er steevast meerdere voor- en hoofdgerechten zijn die ik eigenlijk allemaal wel wil bestellen. Een luxeprobleem, dat klopt.

We kiezen dit keer voor het vijf-gangen menu, dat begint met een salade van tonijn met inktvis en artisjokken. De tonijn is heerlijk, maar de inktvis is erg taai en de artisjokken hebben nauwelijks smaak, erg jammer. De tweede gang van zonnevis is gelukkig helemaal in orde en we kijken al uit naar het hoofdgerecht: ballotine van hert en hertenbiefstuk. Helaas valt ook dit gerecht ons een beetje tegen. Zeker, hert moet je niet te lang bakken want dan wordt het taai, maar dit is wel heel erg rauw.

De kaastrolley kan daarentegen wel bekoren, we kunnen kiezen uit een ruime selectie mooie kazen. Ook het dessert is erg smakelijk, maar dat neemt niet weg dat we toch met een onvoldaan gevoel blijven zitten. We zijn hier namelijk gewend om een stuk beter te eten en dan valt het toch een beetje tegen als niet alle gerechten aan de verwachtingen voldoen. De voornaamste redenen om hier te komen zijn de mooie kaart, de vriendelijke bediening en natuurlijk het goede eten. Twee van de drie redenen blijven ook vanavond overeind, de derde slechts gedeeltelijk. We gaan er maar van uit dat we een keertje pech hebben gehad en dat het eten de volgende keer weer als vanouds is.

RobvanderWoerdt
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

"Verras ons maar", was de opdracht en dat is gelukt. Heerlijk 4-gangen menu met bijbehorende wijnen. Fantastisch van smaak, de gerechten hadden alleen iets warmer gemogen. Efficiënte en aangename bediening, uitleg over het eten. Decor, tja daar moet je van houden, wel fijne stoelen waar je probleemloos een avond in kunt zitten. Topper.

Gegeten op 12 december 2012

schlemmer
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 8 10 1

    Eten

  • 4

    Service

  • 7

    Decor

  • 8

    Eten

  • 4

    Service

  • 7

    Decor

Dat de heer Will Demandt kan koken zie je al aan z'n vertrouwenwekkende verschijning. Een voortreffelijk menu van 4 gangen voor € 49 is alleszins redelijk, zeker als de smaken in orde zijn, verse spullen, heerlijke sauzen (en hier eindelijk net iets meer dan de paar druppels of het sliertje elders). Mooie wijnkaart, een beetje eenzijdig Frans. Erg slechte akoestiek naarmate de avond vordert. Maar moet dit allemaal bijna 4 uur duren? Daarom een slecht cijfer voor de service, maar het is de organisatie in de keuken natuurlijk.

Gegeten op 30 november 2012

bill moons
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    36 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Het is hier altijd goed betrouwbaar eten. Een smakelijk menu a 39 euro zonder fratsen, maar in originele combinaties. Prima prijs / kwaliteit verhouding. Voor de grote eter zijn de porties misschien wat bescheiden uitgevallen, maar er komt ook brood bij (ha ha).

Gegeten op 4 december 2012

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Bordewijk in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Bordewijk. De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2015 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten