La Rive (Amstel Hotel) over zichzelf

La Rive is één van de toonaangevende restaurants van Nederland met een jarenlange traditie van culinaire hoogtepunten, een uitgebreide wijncollectie en oprechte gastvrijheid. Het culinaire team onder leiding van Chef de Cuisine Rogér Rassin, Maître Ronald Opten en Sommelier Ted Bunnik - zorgt dat het u aan niets ontbreekt.

ActiviteitenHotel-restaurant, Private dining
KeukenBiologisch, Frans & Mediterraan
Menuprijs€110.00
Open
Lunch
Diner
Bijzondere kenmerken topper svh

18 april 2013

Laatst voor de tweede keer een diner in La Rive gehad, nu om met ons gezin wat speciaals te vieren. Buiten de geweldige verassing van de eerste keer, was de tweede ervaring misschien nog wel beter, vandaar de volle waardering.

We kozen voor het volledige menu "La Rive Gauche", met Wagyu upgrade, kaasplankje en de bijbehorende wijn-experience. Totaal inclusief amuses, tien gangen. Iedere gang was significant anders van smaak en men wist bij iedere gang ons totaal te verrassen. Ik heb trouwens nog nooit zo'n lekkere zwezerik gegeten, het vermelden waard.

Qua service is La Rive on-Nederlands goed. Zonder op een moment opdringerig te zijn, of ogen in je rug te voelen, werd alles precies op het juiste moment geregeld. In tegenstelling tot vorig jaar was de bediening in pak met fleurige das, wat een stuk minder stijfjes overkwam dan het rokkostuum.
De sommelier (Ted Bunnik) is buiten zeer kundig, rap van tong en niet vies van een leuke anekdote of grapje tussendoor en wist ook de mensen van ons gezelschap die niet het volledige wijnarrangement hadden van prachtige, ongewone maar perfect aansluitende wijnen te voorzien. Zelf toen we na het eten nog even in de bar zaten, kregen we een briefje toegestopt met daarop onze favoriete wijn van de avond, de verkrijgbaarheid en de goede jaren. Prachtig.

Kortom - een ervaring. Hopelijk krijgt la Rive snel haar tweede ster, want die is meer dan verdiend!

Gegeten op: 23 februari 2013.
Rogervdb
Rogervdb
Topproever

2 april 2013

Wat een genot om hier te eten, eigenlijk is alles wat je hier krijgt verrukkelijk vanaf de amuses tot aan de koffie met de mignardises. Aan de ene kant van de tafel werd het menu " La rive gauche" gekozen, aan de andere kant " droite" .
Beide waren erg lekker. Aan de linkerkant sprongen de rode mul en de Anjou duif eruit, aan de andere kant waren het de zeebaars en de Baambrugse big. De bijbehorende wijnarrangementen waren verrassend en bijzonder geslaagd. Je wordt hier echt nog in de watten gelegd. Het decor is formeel en chique, maar door het uitzicht op de Amstel met voorbij komende bootjes blijft het allemaal toch relaxed. Super goede bediening van iedereen. Leuke geste is bij het weggaan de zelfgemaakte mint die je meekrijgt. Duur, maar zijn geld helemaal waard.

Gegeten op: 30 maart 2013.
Siobhan
Siobhan
Meesterproever

31 maart 2013

La Rive is sinds kort met een nieuw concept begonnen en werken nu met twee menu's en “A la carte” in plaats van “A la carte” met een menu. De gerechten van de menu's, “Gouche” en “Droite”, zijn eventueel apart te bestellen. Linksom of rechtsom dus, wij gingen linksom en wat dat inhoud kun je beter op de site bekijken dan dat ik hier er over ga uitweiden maar neem maar van mij aan dat dit etablissement er wel raad mee weet. Het eten is fantastisch! Mooie smaken met evenzo mooie structuren en alles in balans. Je kan eigenlijk ook niet anders verwachten van een restaurant met een dergelijke reputatie. Het enige wat misschien ontbreekt is een beetje meer frivoliteit in de opmaak.
Voor zover het eten, nu de bediening. Die is voortreffelijk. Zelden maak je zulke enthousiaste mensen mee die van alles wat geserveerd word van de hoed en de rand weten. De uitleg is kort, bondig en accuraat maar zeker niet monotoon. Bijzonder interessant zelfs en het water loopt al uit mond voor er ook maar iets geproefd is. Petje af voor de twee heren die ons al dat heerlijks voorschotelden, verbaal en non-verbaal.
Uit de opmaak van het menu komt naar voren dat La Rive het geserveerde meer naar deze tijd wil trekken en de reputatie van een klassieke Franse keuken wil ontgroeien. Dat blijkt ook heel duidelijk uit de gerechten. Helaas wordt dat door de ambiance niet ondersteund, deze oogt nog een beetje oubollig. Wel gezellig maar een beetje te klassiek nog. Maar goed, dat is dan ook het enige ieniemienie min puntje.

Gegeten op: 27 maart 2013.
Altijd-trek
Altijd-trek
Expertproever

28 maart 2013

We hadden iets te vieren, dus we zijn lekker naar La Rive gegaan. Ik was al eens eerder geweest een aantal jaren geleden en vondt het toen iets tegenvallen. We hebben eerst lekker een glas champagne gedronken. We gingen voor het 6 gangen menu, verfijnde amusses. We begonnen met runder entrecote gevolgd door zeebaars, lagoustinesen truffel, allemaal prachtig gepresenteerde gerechten mooie smaken en prima wijn arrangement. We kozen voor een biggetje uit de regio ook een mooie presentatie , Ik vondt de kwaliteit van de big redelijk maar vindt persoonlijk het limsburg varken van livar wat ik vaker heb gegeten beter van smaak. daarna nog een heerlijk dessert met mooie smaken. Goeie bediening, goed gegeten zeker voor herhaling vatbaar.

Gegeten op: 15 maart 2013.
jonagold
jonagold
Meesterproever

26 maart 2013

Inmiddels een aantal keer hier gegeten. Dit keer met mijn vrouw voor haar verjaardag. Gekozen voor menu la rive en bijhorend wijn arrangement.
Het was weer top.

Gegeten op: 27 november 2012.
Greef79
Greef79
Topproever

Schrijf zelf een recensie over La Rive (Amstel Hotel)

Schrijf hieronder je recensie over La Rive (Amstel Hotel). De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers tellen pas mee nadat de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

Ik heb hier gegeten tijdens de IENS DinerDagen
MaandagGesloten