8.4
8.1

Reserveer nu

KeukenFrans, Internationaal & Biologisch
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Een restaurant dat zijn naam meer dan verdient. Heerlijke Franse klassiekers met af en toe een uitstapje naar het oosten. Je proeft de verheid van de producten en dat alles wordt bereid in eigen keuken. Kies met een gerust hart in deze zaak voor een verrassingsmenu; altijd zeer de moeite waard. Wel zouden sommige gasten misschien liever wat losser worden bediend, maar verstand van zaken hebben ze hier zeker. Met het grootste gemak worden je gerechten toegelicht en alle kazen van de plank opgenoemd. Als je geluk hebt, zit je aan een tafeltje met uitzicht over de Waal.

Proever2202 Proever2202 9 maart 2012

Op vrijdagavond het 5-gangen menu van de aanbieding gedaan. Prima gegeten, al is de prijs kwaliteitverhouding wel wat ver te zoeken. De prijzen lijken mee te vallen, maar worden snel opgedreven door het water (een karaf bestellen kan niet), een aperitief dat aan de prijs is en matige, maar prijzige koffie. Uiteindelijk kom je dan alsnog op een gepeperde rekening uit (en 1 van ons 2 had maar wijn ivm autorijden). De bediening is correct maar niet erg hartelijk. Ik heb hier enige tijd geleden gegeten met een Nijmeegse collega en vond het eten toen wat creatiever/origineler en in mijn herinnering was er ook toen meer aandacht aan besteed (meer oog voor detail), misschien dat het daardoor ook wat tegenviel deze keer.

Oosterhoff Oosterhoff 26 februari 2012

Prima restaurant met prima bediening. We hebben ons laten verleiden om het verrassingsmenu te nemen met daarbij een prima witte wijn, de Ritterhof Pinot Grigio. Een bijzondere smaakbeleving, mag ik wel zeggen.

CuliCulemborg CuliCulemborg 12 februari 2012

Uitstekend gegeten deze zaterdagavond. Een afwisselend viergangen verrassingsmenu met wijnarrangement (ook bob-arrangement was mogelijk). De borden zagen er stuk voor stuk prachtig uit, met gevoel voor kleur. Van de amuse tot de zeer aangeklede koffie, met keuze uit een groot plateau met koekjes/bonbons: helemaal af. De bediening is zeer ter zake kundig, vlot en vriendelijk. Het restaurant zat vol, maar daar had de service totaal niet onder te lijden. De tafeltjes zijn wel klein, maar de stoelen zitten prettig. Toen we aangaven dat we last hadden van de airco, konden we "verhuizen" naar een andere tafel die was vrijgekomen; erg prettig. We komen hier zeker terug!

Ekuipers Ekuipers 1 februari 2012

Mijn eerste bezoek aan dit restaurant overtrof de verwachtingen. Keurige, vlotte bediening die iedere gang uitgebreid heeft toegelicht. Het 4-gangenmenu was met veel zorg bereid en zeer smaakvol. Ook de tussengerechten waren verrassend en vulden de smaken goed aan. De bijpassende wijnen maakten het geheel compleet. Jammer dat het te donker was om van het uitzicht te genieten. In ieder geval zeer de moeite om in het voorjaar nog eens terug te keren

byfrij byfrij 24 december 2011

Volgens de site www.deschat.nl zat deze avond de zaak vol en kon je niet meer reserveren. Dan maar even bellen en een tafel kunnen krijgen. Uiteindelijk waren er vier tafels bezet met totaal acht gasten, dus er was nog wel plek. Lekker zo'n bestel-ding op je site...

Lezende alle berichten toch een beetje voorzichtig de zaak betreden. Mooi pand, tafel aan het raam, prima allemaal. Gegaan voor het vijf gangen vrijdagavondmenu voor 39,50 per persoon. Wel zelf om moeten vragen / op moeten attenderen.

Heerlijke gerechten, niks mis mee, voldoende op het bord. Vooral het kaasplankje met zes verschillende kaassoorten en een bord met verschillend brood en jam/appelstroop was heerlijk (als vierde gerecht).

Bediening kwam voorzichtig los en begon in de loop van de avond wat meer te spreken. Ook met de gastvrouw was niets mis. Beetje afstandelijk, maar vriendelijk genoeg...

De rekening viel enorm mee, ook vanwege de gegeten aanbieding en het gemis van alcohol wegens autorijdenverplichtingen. Water hebben we maar niet genomen en de aangeboden openingsdrink, lees de verplichtingen, dus ook laten zitten.

O ja, de Franse keuken met een knipoog naar het Oosten (zie de site) hebben we niet aangetroffen. Het is Frans met uitstapjes naar Nederland, vanwege de groente (bloemkool) en een hutspot onder de ossenhaas.

Prima avond gehad in een leuk restaurant...

Geef zelf je mening over De Schat

Maandagvan 18:00 tot 23:00