Halvemaan over zichzelf

Ik ben John Halvemaan, patron cuisinier van restaurant Halvemaan in Amsterdam-Buitenveldert. Ik vaar al jaren mijn eigen koers. Mijn keuken kenmerkt zich door eigenzinnigheid, creativiteit en kwaliteit. Ik ben voortdurend op zoek naar verrassende combinaties van ingrediënten. Nieuwe gerechten doen regelmatig hun intrede op onze menukaart waarop u ook onze klassiekers aantreft. Be my guest!

KeukenFrans & Internationaal
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

sheby sheby 14 januari 2012

Ik heb hier een tijdje geleden gegeten. Het eten is hier echt goed. We hebben genoten, mijn partner vond de zwezerik heerlijk. De service is goed. Kortom, het is voor een herhaling vatbaar.

gmschimmelpenninck gmschimmelpenninck 24 juli 2011

Welke kok houdt zijn kwaliteit zoveel jaren op dit enorm hoge niveau? Recent een lunch op het terras en een diner binnen. Voortreffelijk.

proever8965 proever8965 24 april 2011

Zelden zo lekker gegeten, en dat op een fantastisch terras. Enige kritiekpunt was de nogal onevenredige verdeling van de porties. Sommige hoofdgerechten waren heel minimaal (helaas het mijne) andere waren juist heel ruim geproportioneert. Mijn dessert, een van de beste die ik ooit geproefd heb, heeft alle gaatjes echter ruimschoots gevuld.

rob2 rob2 2 december 2010

Halvemaan zal voor sommigen misschien wat zakelijk zijn. Wij hebben daar niet zo'n last van. De bediening is soms wat onhandig maar perfect als mevrouw Halvemaan er is. Het eten is vrij klassiek; nieuwe ontwikkelingen dringen wel door maar niet heel snel. mdat wij wel houden van de klassieke keuken en John Halvemaan bijna altijd overheerlijk kookt is dit een "uitstekend".

Iens-gebruiker Iens-gebruiker 13 oktober 2010

Heerlijke avond gehad bij dit restaurant. Omdat er een paar minpuntjes waren, kan ik geen uitstekend geven.
Het eten was écht ontzettend lekker. Producten voor fijnproevers. Wel kleine porties, maar dat is schijnbaar de traditie bij restaurants van dit kaliber. De locatie is bijzonder, want het is een vrijstaand restaurant met terras aan het water. Lekkere stoelen en prettige sfeer. Buitenveldert op z'n mooist.
De bediening was minder; na een tijdje werden ze losser, maar ze waren niet zo flexibel met bepaalde wensen (sommige dingen niet voorradig en geen kindergerechten).
Toch is het écht een aanrader als je eens bijzonder (smakelijk) wilt eten. Neem wel een volle portemonnee mee.

Geef zelf je mening over Halvemaan

MaandagGeopend
DinsdagGeopend