‘Humor en toch oplettend en servicegericht; de bediening neemt hier uitgebreid de tijd voor je’. Dit restaurant is de goede keuze als je gaat voor ‘ouderwetse gastvrijheid’. ‘Van het oubollige interieur moet je houden’, maar voor sommigen is het een ‘verademing naast alle trendy eendagsvliegen’ en ‘je voelt je er in ieder geval snel thuis’. ‘Als je niet voor de vis komt, kom dan voor het uitzicht. Als je wel voor de vis komt, krijg je het uitzicht er gratis bij!’.
Vandaag (20 mei 2012) weer heerlijk gegeten. Mijn vrouw en ik moeten er een stukje voor rijden, maar gezien de uitstekende kwaliteit-prijsverhouding is dat altijd weer de moeite waard.
Ruud met zijn personeel weet een heerlijk ontspannen sfeer te creëren, waarin iedereen zich thuis voelt. Wij willen nog jaren komen en genieten.
Al jaren komen wij bij IJmond en vinden daar telkenmale dezelfde goede kwaliteit en bediening; het bedienend personeel werkt daar meestal al jaren, waaruit blijkt dat ook voor hen er een prettig werkklimaat heerst.
De inrichting moge niet al te modern zijn, maar dat hoeft ook niet.
Ook voor nieuwigheden is IJmond niet bang, getuige de amuse die wij kregen voorgezet, bestaande uit romige erwtensoep met piepkleine spekjes, een piepklein geroosterd boterhammetje met een plakje spek.
Kortom een aanrader
Mijn vrouw en ik lazen over IJmond slechte kritieken. Wij komen daar met regelmaat al 52 jaar. Het is daar altijd genieten. De sfeer is als de bekende warme deken. De koffie en het eten is er altijd fantastisch. Het bedienend personeel is uiterst vriendelijk en hulpvaardig. Wij waren geschrokken maar gelukkig was het ook vanmiddag als altijd weer gezellig en van uitstekende kwaliteit.
Slechte service, geen excuses voor de beschimmelde boterham, maar wel een pittige prijs.
Bediening niet attent, heb zelf maar uiteindelijk de kinderstoel gepakt.
We kwamen hier erg vaak, maar nu beslist niet meer. De reden: de kwaliteit is inmiddels ver beneden gemiddeld. We hadden drie hoofdgerechten: een (veel te dure) dagvis (een tarbotmooit van nog geen 150 gram), een ook klein stukje kabeljauw en schol. De schol was erg vet en zompig en ook een kleine maat (dun). Na wat gezegd te hebben over de zompigheid ging hij terug naar de keuken om een minuut later terug te komen. Alleen wat afgedept(!!!!!), dus minder vet, maar wel klef en ook al kouder. De stijl waarop werd gereageerd is niet de mijne - om het vriendelijk te zeggen. Jammer. Erg jammer. Maar er zijn gelukkig veel visrestaurants met betere kwaliteit en service.