Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 1
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 2
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 3
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 4
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 5
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 6

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 46% Duurzaam
  5. 79.00
  1. 8.8

    Eten

  2. 8.7

    Service

  3. 7.9

    Decor

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 46% Duurzaam
  5. 79.00
  1. Toon telefoonnummer 020 556 48 85
  2. www.restaurantvermeer.nl

Vermeer (NH Hotel)

Wist je dat..
Je ook gewoon online een tafel kunt reserveren? Snel, gratis en direct bevestigd. Lekker makkelijk toch?

Reserveer nu!

Telefoon
Toon telefoonnummer Bel 020 556 48 85

  1. 8.8 10 1 38

    Eten

  2. 8.7

    Service

  3. 7.9

    Decor

Gebaseerd op 38 recensies

Proef de ambitie

Passie en ambitie. Deze twee begrippen zijn kenmerkend voor Restaurant Vermeer aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Vermeer heeft een naam hoog te houden en doet dat met verve dankzij een vakkundig en gastvrij team onder aanvoering van chef Christopher Naylor en Maître d' Hotel Erwin Essing.

Recensies

Vegacooking
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Dit was de tweede keer dat we bij Vermeer aten en het was weer absoluut fantastisch. Naast dat het eten gewoonweg perfect is en verrassend, zorgt het personeel echt voor the finishing touch. Zeer deskundig over het eten en drinken en bovenal super sociaal zonder dat het teveel wordt. Alle amuses en onverwachte tussengerechtjes maken het eten bij Vermeer erg feestelijk. Ook is het leuk om te weten dat ze een heel aantal groenten en kruiden op het dak kweken. De ober nam ons zelfs mee naar het dak om een kijkje te nemen. Na afloop kregen we een klein potje honing mee van hun eigen dakbijen. Ik raad iedereen aan om hier eens te gaan eten!

Gegeten op 15 oktober 2014

Erwin_Berkhout
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Prima gegeten! Volgens bediening was er probleem met afzuiging in de keuken waardoor de temperatuur in de keuken opliep tot boven 50 gr C. Niets van gemerkt. Eten was voortreffelijk.
Bediening zeer correct en vriendelijk, en met een prettige persoonlijke benadering.

Gegeten op 13 oktober 2014

Jane2014
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

In het kader van de vegetarische restaurant week gegeten bij Restaurant Vermeer in Amsterdam. Het was een feest! Verrassend, lekkere amuses o.a. meloen sushi en mijn favoriet bietje met postelein in een heerlijke bietensap dressing. De bietensap komt een paar keer terug en steeds met een andere smaaksensatie-zoet, zoetzuur en hartig. De miso bouillon met krokante zeewier was ook erg lekker, maar met stip op nr. 1 staat het nagerecht: een verrukkelijke chocoladetaart met overheerlijk rumijs. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam mn bij het kiezen van een lekker bijpassend glas wijn, een heerlijke rose. Bij het afscheid ontvingen wij een leuk klein doosje met een stuk chocolade om thuis na te genieten. Top avond!

Gegeten op 8 oktober 2014

Anneriekeproeft
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 8 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 8

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

In het kader van de vegetarische restaurantweek zijn we voor het eerst bij Vermeer gaan eten. Goede verhalen gehoord en die zijn allemaal waar gemaakt. De service was echt fantastisch. We kregen een rondleiding naar de moestuin op het dak, halve glazen wijn met uitgebreide toelichting, veel aandacht en iets extra's bij de koffie. Dat extra's bij de koffie was ook het hoogtepunt qua eten, de lekkerste soesjes en macarons ever. De beignet gevuld met saffraanroom verdient een award. Het voor- en hoofdgerecht waren prachtig opgemaakt en perfect van temperatuur en grootte. Ook zeker lekker, maar er zaten wat mij betreft wat erg veel zuren in. Het nagerecht was hemels, een chocoladetaartje met rumijs. Liefde op een bord. En ik ben helemaal geen toetjesmens / zoetekauw!

Gegeten op 7 oktober 2014

RRS64
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    3 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 10

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 10

    Decor

Gegeten op 6 oktober 2014

leo53
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

In een woord geweldig! Wij hebben gekozen voor het 4 gangenmenu met bijbehorend wijnarrangement. Een van ons wilde graag een vegetarisch menu, stond niet op de kaart, maar wat er, met de verse groente van de daktuin, op tafel kwam was bijzonder en lekker.
De wijn van het arrangement werd ruim geschonken, gelukkig maar, want ook die was heerlijk.
Over de zeer bijzondere whisky die ik bij de koffie kreeg geschonken mag ik helaas niets vertellen.
Ik vergeet de amuses nog, er kwamen er heel wat op tafel, allemaal even lekker, we begonnen ons zelfs even zorgen te maken of we de 4 gangen allemaal wel op zouden kunnen.
Het is even sparen, maar we komen zeker terug.

L. Vermeer (geen familie van)
R'dam

Gegeten op 4 oktober 2014

Giacomo01
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    14 goedgekeurde recensies
    1 recensie nuttig bevonden

Expertproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 8

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

Je wordt ontvangen door keurige gentlemen op bootschoenen (!). Dan is het genieten geblazen. Van een amuse van risotto met pompoen met een smaak die superieur is aan veel sushi tot een voorgerecht met rode poon met gegrilleerde citroen als voorgerecht. En dan moet het hoofdgerecht - DSB - rund met paddestoelen en spinazie nog moet komen, gevolgd door een ijs en chocolade dessert. Verfijnde smaken in subtiele combinaties. Tel daarbij een mooie grune veltliner van Wachau en een pittige saint joseph (Syrrah maar dan heel evenwichtig) en je hent een geweldig diner. Up market restaurant met dito prijzen waarbij alles op zijn plaats valt. Aanrader!

Gegeten op 19 september 2014

Confucius67
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    6 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Gisteren aten mijn eega, mijn vriend Jan Jaap en ik voor de derde keer bij Vermeer in Amsterdam; ik denk dat het hier niet bij zal blijven. Aan het eind van de maaltijd zei
mijn vrouw zachtjes tegen me: "Ik heb de sommelier gezegd dat jij een leuk stukje over hen zou schrijven". Ik zit er dus aan vast.
Ik wil hierbij niet in herhaling vallen en zal ook niet elke amuse of gerecht bespreken, maar zal het nu hebben over 'harmonie' en 'contrast'.
De heel apart gekruide wilde eend harmonieerde met de begeleidende groenten en vooral met de wijn. Een amuse voor het dessert bestond uit een warm half tomaatje met olijvenijs, wat in smaak en temperatuur een verrassende en geslaagde tegenstelling opleverde. Bij het nagerecht met pruimen was er een aangenaam contrast tussen 'krokant' en 'zacht'. De 'Bloody Mary Sorbet' aan het begin komt het laatst aan de beurt, omdat hierbij contrast en harmonie beiden een rol speelden. Met de vloeibare stikstof was het opdienen een theatergebeuren dat volledig paste bij de buitengewone smaak; een voltreffer. Ook het 'rooffood' van Vermeer verdient lof. De ambiance en de sfeer maakte dit diner tot een bijzonder prettige ervaring. De oloroso amorose zullen wij niet vergeten en bij onze slijter als aandachtspunt opvoeren.

Een minpunt: wij hadden vooraf bij de Hermitage het serviesgoed van het Russische hof bewonderd en toen viel het bordenwerk met bestek wel een beetje tegen!

Gegeten op 16 september 2014

danette
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Restaurant Vermeer is onze favoriete restaurant... ooit! We vonden het leuk, comfortabel en ontspannen sfeer. Hield van de speciale traktaties verstuurd door de chef-kok. Hield de aperitiefje met de droog ijs - wat een show en de verbazende smaken. De service was geweldig en het was echt leuk worden verzorgd van zo genadig en aan zo veel van de mensen achter de schermen. En... het voedsel letterlijk, de beste belasten eten die we hebben ervaren. Het was als kunst op een plaat met zo veel interessante smaken samen. We kijken uit naar onze volgende bezoek!

Gegeten op 29 augustus 2014

CTOwens
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Het eten was opmerkelijk voor zijn voorbereiding, mix van smaken en unieke gebruik van ingrediënten. De enige was vooral heerlijk. Service was vrolijke en professioneel; het personeel leek te genieten van hun deel in het helpen ons met onze maaltijd zo veel als we waren genieten van eigenlijk consumeert. Het decor is onopvallend maar comfortabel, en de akoestiek toestaan voor rustige gesprek. Uit het voorgerecht openen om de duizelingwekkende reeks van snoep te voltooien, werden we getrakteerd op niet minder dan acht of negen aparte aanbod, en hun samenstellende onderdelen. Een lange maaltijd---drie uur--maar nooit een saai moment nadert.

Gegeten op 18 augustus 2014

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Vermeer (NH Hotel). De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten