a TripAdvisor company

foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 1 foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 2 foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 3 foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 4 foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 5

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2015
  4. 77% Duurzaam
  5. 90.00
  6. 1 Michelinster
  1. 8.9

    Eten

  2. 8.9

    Service

  3. 7.9

    Decor

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2015
  4. 77% Duurzaam
  5. 90.00
  6. 1 Michelinster
  1. Toon telefoonnummer 020 556 48 85
  2. www.restaurantvermeer.nl
  1. 8.9 10 1 44

    Eten

  2. 8.9

    Service

  3. 7.9

    Decor

Gebaseerd op 44 recensies

Proef de ambitie

Passie en ambitie. Deze twee begrippen zijn kenmerkend voor Restaurant Vermeer aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Vermeer heeft een naam hoog te houden en doet dat met verve dankzij een vakkundig en gastvrij team onder aanvoering van chef Christopher Naylor en Maître d' Hotel Erwin Essing.

Recensies

MichelNB
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    4 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

15 Augustus tijdens de introductie van het nieuwe menu weer heerlijk gegeten. Vermeer hoort bij de top in Amsterdam. De gerechten zijn erg lekker en zien er fantastisch uit gecombineerd met interessante (niet standaard) wijnen.

Gegeten op 15 augustus 2015

Sue
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    70 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 7

    Decor

Gisteravond 29-6 een heel smakelijk diner gehad bij restaurant Vermeer in het NH Barbizon hotel. Van het 7 gangen menu was er een standaard keuze voor 4 gangen daaruit, het was geen probleem om 2 gangen te vervangen door gangen die juist niet bij het standaard 4-gangen menu hoorden, zonder daar een meerprijs voor te rekenen.
De 4 amuses vooraf waren allen vegetarisch, m.n. de laatste 2 vonden wij heel goed bereid ( o.a. 1 met venkel op diverse wijzen bereid, 1 met rabarber ). Als 1e voorgerecht de Oosterschelde kreeft, als tussengerecht: kalfszwezerik met groene asperge bosui en rode ui en diverse bloemetjes ( wat ons betreft het beste gerecht ), als hoofdgerecht duif met gepocheerde kers in eigen jus, als nagerecht: aardbeien ook op diverse manieren bereid, met passievrucht en een kazen selectie. Koffie met heerlijke zelfgemaakte friandises.
Zeer vlotte, aardige , m.n. jonge obers, interieur o.i. klassiek hotelrestaurant, mooie vloer, wat kille uistraling. Veelal zakelijk publiek en toeristen gisteravond. Mooi servies en bestek.
Ondanks kleine mindere punten, hebben wij echt een heel fijne avond gehad.

Gegeten op 29 juni 2015

koos31
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

Via online reservering

Uitstekend gebalanceerd menu. Prettige bediening en de meest bijzondere parking die ik in Nederland gezien heb. Het gerecht met duif sprong er met name uit. Toevallig vorige week in een ander restaurant ook gegeten. Vermeer maakte er een 'pareltje' van.
Koos Hussem

Gegeten op 22 juni 2015

vpmurray
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    2 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Ik had een fantastische diner hier met mijn vrouw en twee vrienden. Niet één of twee, maar drie amuseert. We hadden een mooi uitzicht op het centraalstation van Amsterdam uit onze tabel. Een van de beste maaltijden die ik heb gehad in Amsterdam. Ten zeerste aanbevolen.

Gegeten op 22 mei 2015

Levensgenieter-en-Co
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 8 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

  • 8

    Eten

  • 7

    Service

  • 7

    Decor

Via online reservering

Erg goed gegeten, gekozen voor het 7-gangen landmenu met mooie verrassende wijnen (wijnarrangement). Mooie smaakcombinaties, hoewel we de laatste amuse niet konden plaatsen. Sommelier uitstekend, overige bediening zeer vriendelijk, maar soms ook een beetje knullig. Sfeer in het restaurant een beetje kil waardoor het geluid galmt.
Al met al hebben wij genoten van een heerlijke avond en is het restaurant zeker 1 ster-waardig!

Gegeten op 16 mei 2015

nicholas3
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Als alle uitstaande was. Wij hield de ontspannen tempo van onze multi-gangendiner, en het eten was uitstekend. We hebben ook genoten van de ware parade van amuse bouches zowel vóór als na de juiste maaltijd.

Gegeten op 16 mei 2015

Jirnsum
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    3 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Proever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Hier met een internationaal gezelschap gegeten. Het 7 gangenmenu was prima opgebouwd, met perfect bijpassende wijnen. Personeel deed erg hun best om toelichting in het Engels te geven. Ik moet toegeven dat dit de eerste keer was dat ik aspergeijs at, en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Overduidelijk creatieve koks in de keuken. Toetje was een chocoladetaart. Normaal niet heel erg van de chocolade, maar dit was echt super.

Gegeten op 22 april 2015

dijp
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    28 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Met zijn tweeën hier van het 7 gangen diner genoten.
Een keer het normale menu en een keer een vegetarisch menu. Beide menu's waren erg goed.
Het begon met heerlijke en verrassende amuses. De 7 gangen waren van zeer hoge kwaliteit en erg rijk aan smaken (waar ik erg van hou). De morieljes was een echt krachtpatser qua smaak, de bijpassende wijn maakte het tot een bombastisch geheel. Voor sommige mensen zou dit gerecht te zwaar zijn denk ik. Voor mij precies goed. Verder Oosterschelde kreeft met rabarber. een stuk kip met 5 spices. Zachtgegaarde kalfschenkel met kanaal, heilbot met zwarte knoflook etc etc.
Dit is absoluut een van de beste restaurants met 1 michelinster waar we gegeten hebben!
De wijnen waren goed bijpassend, soms bewust tegendraads, soms perfect in balans en het gerecht naar een hoger niveau tillend. De sommelier nam ruim de tijd om de keuze van de wijnen toe te lichten. Verder was de bediening aardig, ongedwongen en enthousiast.
Al met al een zeer aan te bevelen restaurant, en ik weet zeker dat wij hier terug gaan komen.

Gegeten op 12 mei 2015

Gourmemet
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 7 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 7

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

We waren een groep van acht en waren erg blij om erachter te komen dat we waren geplaatst aan een ronde tafel die door het venster en ver van andere tabellen was. Het intieme maar niet geïsoleerd, was een zeer attent keuze. Het decor was subtiele en klassieke zodat we kunnen zijn toegespitst op de ervaring van voedsel. Wij waarderen de vele gratis amuseert bouche en de experimentele geest in de samenstelling van de kleine gerechten. De asperges sorbet en de vloeistof-waterstof-ijs waren zeer succesvol maar het zeewier macaron en de eerste rabarber schotel (een beetje rommelig te eten) niet zo veel. De schacht langzaam gekookt kalfsvlees was fenomenaal (de beste vleesgerecht we hadden gehad in jaren) en de chocolade dessert met minder suiker dan verwacht was een zeer welkome verrassing. Echter, we dachten dat de heilbot schotel was overweldigd door te veel componenten met sterke smaken. Wij hield de huischampagne, de Petit Chablis en de fonkelende rode dessert wijn, maar waren niet zo onder de indruk van de Muscadet en de Languedoc wijn. De mantel schotel nodig een scherpere wijn met hogere zuurgraad (misschien een Grüner Veltliner of de Petit Chablis we kregen) zou kunnen hebben gehad en de heilbot schotel een wijn met meer body en karakter (bijvoorbeeld een Chenin Blanc) Overwegende dat de delicate kalfsvlees schacht zou hebben geprofiteerd van een subtiele wijn, misschien een Bourgondië. Over het geheel genomen, we waren erg blij met onze ervaring en waardering voor het werk gestoken in alle aspecten van ons diner.

Gegeten op 9 mei 2015

Rainlyc
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

We hadden een fantastische tijd in Vermeer. We waren aangenaam verrast door alle de innovatieve en heerlijke hapjes (5 in totaal) bracht ons voordat we het menu kregen. Enkele van de gerechten klaar waren aan de tafel die was bijzonder interessant om naar te kijken. Aan het einde van de nacht hadden we pre desserts, desserts, dan petit fours (met inbegrip van zoete chips en koekjes, bitterkoekjes, mini cakejes en scones) die volledig gevuld onze tafel! Het was een perfect einde te maken aan de mooie avond en we waren zeer onder de indruk!

Gegeten op 9 mei 2015

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Vermeer (NH Hotel). De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2015 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten

a TripAdvisor company