Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 1
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 2
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 3
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 4
  • foto's van Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam - 5

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 46% Duurzaam
  5. 79.00
  1. 8.7

    Eten

  2. 8.6

    Service

  3. 7.8

    Decor

Vermeer (NH Hotel)

  1. Restaurant
  2. Frans-internationaal
  3. Topper 2014
  4. 46% Duurzaam
  5. 79.00
  1. Toon telefoonnummer 020 556 48 85
  2. www.restaurantvermeer.nl

Vermeer (NH Hotel)

Wist je dat..
Je ook gewoon online een tafel kunt reserveren? Snel, gratis en direct bevestigd. Lekker makkelijk toch?

Reserveer nu!

Telefoon
Toon telefoonnummer Bel 020 556 48 85

  1. 8.7 10 1 33

    Eten

  2. 8.6

    Service

  3. 7.8

    Decor

Gebaseerd op 33 recensies

Proef de ambitie

Passie en ambitie. Deze twee begrippen zijn kenmerkend voor Restaurant Vermeer aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Vermeer heeft een naam hoog te houden en doet dat met verve dankzij een vakkundig en gastvrij team onder aanvoering van chef Christopher Naylor en Maître d' Hotel Erwin Essing.

Recensies

Confucius67
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    5 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

Gisteren aten mijn eega, mijn vriend Jan Jaap en ik voor de derde keer bij Vermeer in Amsterdam; ik denk dat het hier niet bij zal blijven. Aan het eind van de maaltijd zei
mijn vrouw zachtjes tegen me: "Ik heb de sommelier gezegd dat jij een leuk stukje over hen zou schrijven". Ik zit er dus aan vast.
Ik wil hierbij niet in herhaling vallen en zal ook niet elke amuse of gerecht bespreken, maar zal het nu hebben over 'harmonie' en 'contrast'.
De heel apart gekruide wilde eend harmonieerde met de begeleidende groenten en vooral met de wijn. Een amuse voor het dessert bestond uit een warm half tomaatje met olijvenijs, wat in smaak en temperatuur een verrassende en geslaagde tegenstelling opleverde. Bij het nagerecht met pruimen was er een aangenaam contrast tussen 'krokant' en 'zacht'. De 'Bloody Mary Sorbet' aan het begin komt het laatst aan de beurt, omdat hierbij contrast en harmonie beiden een rol speelden. Met de vloeibare stikstof was het opdienen een theatergebeuren dat volledig paste bij de buitengewone smaak; een voltreffer. Ook het 'rooffood' van Vermeer verdient lof. De ambiance en de sfeer maakte dit diner tot een bijzonder prettige ervaring. De oloroso amorose zullen wij niet vergeten en bij onze slijter als aandachtspunt opvoeren.

Een minpunt: wij hadden vooraf bij de Hermitage het serviesgoed van het Russische hof bewonderd en toen viel het bordenwerk met bestek wel een beetje tegen!

Gegeten op 16 september 2014

danette
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 9

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Restaurant Vermeer is onze favoriete restaurant... ooit! We vonden het leuk, comfortabel en ontspannen sfeer. Hield van de speciale traktaties verstuurd door de chef-kok. Hield de aperitiefje met de droog ijs - wat een show en de verbazende smaken. De service was geweldig en het was echt leuk worden verzorgd van zo genadig en aan zo veel van de mensen achter de schermen. En... het voedsel letterlijk, de beste belasten eten die we hebben ervaren. Het was als kunst op een plaat met zo veel interessante smaken samen. We kijken uit naar onze volgende bezoek!

Gegeten op 29 augustus 2014

CTOwens
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    1 goedgekeurde recensie
    0 recensies nuttig bevonden

Proever in spe
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Via online reservering

Automatisch vertaald door Bing Translator Originele tekst - Toon origineel Toon vertaling Fout bij ophalen originele tekst, probeer opnieuw.

Het eten was opmerkelijk voor zijn voorbereiding, mix van smaken en unieke gebruik van ingrediënten. De enige was vooral heerlijk. Service was vrolijke en professioneel; het personeel leek te genieten van hun deel in het helpen ons met onze maaltijd zo veel als we waren genieten van eigenlijk consumeert. Het decor is onopvallend maar comfortabel, en de akoestiek toestaan voor rustige gesprek. Uit het voorgerecht openen om de duizelingwekkende reeks van snoep te voltooien, werden we getrakteerd op niet minder dan acht of negen aparte aanbod, en hun samenstellende onderdelen. Een lange maaltijd---drie uur--maar nooit een saai moment nadert.

Gegeten op 18 augustus 2014

WdW
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    4 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

  • 9

    Eten

  • 9

    Service

  • 9

    Decor

De Vermeer is een restaurant dat u zojuist ervaring hebben. Een uitstekende plek om eten was, ontspannen voelen en verwend. Wij probeerden de menu van het land collectie met wijn. Alles was uitstekend. Het personeel vriendelijk, professioneel en zeer goed geïnformeerd. Al met al een van onze favorieten in Amsterdam.

Gegeten op 16 mei 2014

STN789
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    25 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 4

    Decor

  • 8

    Eten

  • 7

    Service

  • 4

    Decor

Vermeer gelegen in het NH hotel. Van het land menu is een mooi menu. Met name de groene asperges en de zeetong zijn mooie gerechten. De wijnen passen goed bij de gerechten. De sommelier heeft lol in zijn vak en heeft veel kennis. Qua decor is het kil en eten is prijzig.

Gegeten op 17 mei 2014

spiens48
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    51 goedgekeurde recensies
    3 recensies nuttig bevonden

Meesterproever
  • 10 10 1

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

  • 10

    Eten

  • 10

    Service

  • 8

    Decor

Wow, dat is uit eten gaan ! We hebben de stoelen nog maar net in positie gebracht of daar komt een eerste amuse. Er zijn er vijf (!) deze avond, vier vooraf en één voor het nagerecht. Klein, maar fijn, en spectaculair toen er met vloeibare stikstof aan tafel één werd tevoorschijn getoverd. We kozen voor het vier gangen diner 'van het land', dat zelfs in een zeven gangen variant geleverd kan worden. Maar we hadden aan deze vier gangen, inclusief al die amuses, al meer dan genoeg. Hoe bedenk je het: gecaramelliseerde rabarberstengeltjes met zeezout. We brachten enige verandering aan. Eén keer oesters ipv de morilles bij het voorgerecht, een één keer de groentencasserole ipv het lam bij het hoofdgerecht. Tussengerecht was een flink stuk zeebaars in een verrukkellijke saus. Nagerecht bevat een sausje van zwarte olijven met maracuja, ook weer zo'n spannende ontdekking. Wijnarrangement met boeiende, zeer smakelijke onbekende wijnen van kleine wijnboeren. Werd heel soepel op maat gemaakt, waar we weinig wilden drinken, maar veel wilden proeven. Puntje van kritiek: geef even een paar minuten na binnenkomst de tijd om op adem te komen, toilet te bezoeken, wat aan de make-up te doen. Het tempo waarmee meteen de overdonderende amuses en drankjes werden gepresenteerd gaf ons even het gevoel, dat we in een recordpoging 'snel verwennen' terecht waren gekomen. Tweede puntje: bied geen tafel aan voor een intiem dinertje bij een openstaande deur naar een volgende, niet in gebruikzijnde ruimte (die we dus zelf maar gesloten hebben). Oja, je kunt niet vertrekken zonder verrassing. Kwam er nog een drietal schaaltjes met zalige zoetigheden op tafel, voldoende voor een gezinsverjaardag. Nou, dan toch ook nog maar een thee en een espresso. Van half acht tot half elf waren we in een culinaire hemel. Moeilijk om daarna weer in de drukke chaos bij het station te belanden. Maar we vrezen, dat Vermeer daaraan niets kan veranderen :-).

Gegeten op 29 april 2014

Mth
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    32 goedgekeurde recensies
    1 recensie nuttig bevonden

Meesterproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 7

    Service

  • 9

    Decor

  • 9

    Eten

  • 7

    Service

  • 9

    Decor

Weer terug na 1 jaar. Leuk, smakelijk aperitief. Ook de amuses zijn heerlijk. Al het eten bij Vermeer is bijzonder, zowel van smaak, textuur, opmaak als aandacht die er aan wordt besteed. We hebben genoten van alle gangen en rolden het restaurant weer uit. Tjonge wat een avond. Enige puntje waar nog aandacht aan geschonken kan worden vonden we de sommelier. Die loopt als een wervelwind door het pand en kon ons niet overtuigen van zijn wijnkeuzes. Toen we bij het tussengerecht een andere wijnkeuze wilden, aangezien we de zijne niet zo lekker vonden, werden we genegeerd. We moesten een ander lid van de bediening aanschieten om toch een lekker glaasje wijn geserveerd te krijgen.

Gegeten op 12 april 2014

Laila1976
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    10 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Topproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 8

    Service

  • 8

    Decor

Gisteren met de Iens Dinerdeal bij Vermeer gegeten, voor mij de eerste keer. Heel ingenieuze amuses, niet per se de lekkerste die ik ooit at, maar wel spectaculair.
Het voorgerecht was wat mij betreft het hoogtepunt van de maaltijd. Heerlijk met een saliebroodkorst, gepofte knoflook en een fantastische saus met ansjovis. Zalig. Het bekende groentegerecht was lekker, ook weer prachtig om te zien, maar niet zo geweldig als ik me altijd had voorgesteld. De kalfswang was lekker, de groentegarnituren erbij waren heerlijk.
Dessert, prima, niet mindblowing.
De bediening is vriendelijk en voorkomend. Het interieur is rustig, prima.
Al met al was het lekker, ik zou het zeker aanraden en ik wil ook graag een keer terug, met iets minder hooggespannen verwachtingen, dan is het vast nóg lekkerder.

Gegeten op 9 april 2014

menterp
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    4 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Fijnproever
  • 9 10 1

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

  • 9

    Eten

  • 8

    Service

  • 7

    Decor

Een culinaire achtbaan, mede door de vele amuses die niet op de kaart staan.

We hadden hier al wat hoge verwachtingen van, en die zijn niet teleurgesteld. We hadden de chef al eens op de tv aan het werk gezien, en we wonen om de hoek, dus we lopen er vaak langs, maar de kaart kon ons nooit zo bekoren. Dat is nu geheel veranderd. Voordat we aan het menu begonnen, hadden we al een stuk of vijf amuses binnen, allen kleine kunststukjes. Over het menu zelf kan ik kort zijn, hier wordt op zeer hoog niveau gekookt. Een buitengewoon vriendelijke en kundige bediening maakte de avond geheel af. Onvergetelijk!

Gegeten op 26 maart 2014

Proever46732
  • Recensies in de afgelopen twee jaar
    12 goedgekeurde recensies
    0 recensies nuttig bevonden

Expertproever
  • 8 10 1

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

  • 8

    Eten

  • 9

    Service

  • 8

    Decor

We waren al een tijdje van plan hier eens te gaan eten, en voila, de iens deal.
De ontvangst in de lounge was verrassend en de bubbels (als je dat zo mag noemen :-)) met magnolia-likeur erg lekker.
Verder hadden we gewoon een heerlijke culinaire avond, met de diverse leuke en heerlijke amuses, de kalfswang was een genot, de wijnkeuze in het arrangement perfect. De signature groenteschotel met allemaal individueel bereide groentes was prachtig, maar had eigenlijk een eetwijzer nodig. Persoonlijk vond ik dit op zijn best als je diverse groentes bij elkaar at, waarin de individuele bereidingen mooi samen komen. Het komt wat oneerbiedig over om deze creatie als gewone sla door elkaar te husselen, maar dat beviel mij het beste.
Alleen de dessertamuse (formaat van het gemiddelde dessertbakje) en het chocoladetaart/ijs toetje (bijna een grand dessert) deden ons een beetje de das om, deze vonden we na het uitgebreide menu met zeker geen zuinige borden veel te zwaar.

Gegeten op 20 maart 2014

Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw

Schrijf zelf een recensie over Vermeer (NH Hotel) in Amsterdam

Schrijf hieronder je recensie over Vermeer (NH Hotel). De tekst is direct zichtbaar op iens.nl, de cijfers pas wanneer de redactie je recensie heeft goedgekeurd.

  • Lees onze tips en richtlijnen voor het schrijven van een recensie.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten