Wij hebben hier zaterdagmiddag 24 maart op een zonovergoten terras een heerlijke pannenkoek gegeten. Helemaal prima, aardige en snelle bediening, lekkere pannenkoek.
Wat 'n verschil in ervaring en belevenis. Vorige maand bij Berg en Dal mijn verjaardag gevierd. Reden voldoende om voor zowel Kerstavond als eerste Kerstdag uit Den Haag over te komen. In een zeer aangename Kerstsfeer werden voortreffelijke gerechten (vis, vlees en wild) opgediend door een zeer vriendelijke bediening Wij komen hier absoluut terug.
Wij hebben in Berg en Dal gegeten toen mijn zus 40 werd. Zij had gereserveerd en allereerst duurde het erg lang voor we iets konden bestellen. Eenmaal besteld, duurde het erg lang voor we eten kregen. De jongste van het gezelschap, een negenjarige, kreeg als eerste haar pannenkoek. We dachten de andere pannenkoeken ook wel snel zou komen en vonden het wel slim dat het kind in het gezelschap niet het langste hoefde te wachten. De andere pannenkoeken kwamen echter pas toen de jongste de hare al lang en breed verorberd had. Dus moest de jongste nog een tijd gaan kijken hoe wij aan het eten waren.
Als nu gedacht wordt dat dit het ergste was, dan maak je borst maar nat. De pannenkoeken die we kregen waren niet best. Een pannenkoek met champignons betekent in dit restaurant: één enkele champignon in plakken gesneden verdelen over de pannenkoek. Een pannenkoek met kaas die niet goed doorbakken was. Een pannenkoek met onder andere spek werd nog eens goed bekeken, omdat de stukjes spek zo’n vreemde vorm hadden. Die stukjes spek bleken dus bij nader inzien geen spek.
Na dit alles was bij ons het plezier in de pannenkoeken wel vergaan, vooral toen twee andere gasten ontdekten dat er eierschillen in hun pannenkoeken mee gebakken waren.
Alle pannenkoeken die niet goed waren werden teruggenomen op een onnette manier. Alsof wij verantwoordelijk waren voor alles wat er in de pannenkoeken mis was. Wij hoefden geen andere pannenkoeken voor de ingenomen pannenkoeken en deelden mee niet voor die pannenkoeken te betalen.
Bij de rekening werd duidelijk dat men het daar niet mee eens was, de pannenkoeken stonden wel op de rekening. Na een verhitte discussie van meer dan tien minuten met twee leden van het personeel, midden in het restaurant (!), (de keuze van het personeel) heeft men uiteindelijk de pannenkoeken van de rekening geschrapt. Mijn mening over dit restaurant: uiterst ongastvrij, slechte koks, slechte hygiëne, raad het niemand aan.
Lieve mensen.
Buiten vergat men ons.
Dan maar binnen.
Maar de frietjes waren rauw,
ze brachten mosterd voor bij de frietjes
in plaats van de bestelde mayo en
de pannenkoeken waren ook niet meet
dan een zesje.
Na mijn klacht bracht men nieuwe frietjes,
maar ook die waren niet om over naar huis te schrijven.
Een vaste oberin per tafel is er niet en dat geeft verwarring.
Na de klachtjes mopperde men er zelf ook op los over de
kok (er bleek een vacature?).
Sfeer leuk, ouwerwets gezellige uitstraling.
Mijn geitenkaas salade bestond uit een paar blaadjes sla, 2 plakjes geitenkaas van ieder een paar mm en een paar pijnboom pitjes als versiering. Ik heb nog nooit zo iets belachelijks gezien. Met bord ben ik de serveerster gaan opzoeken om te vragen of dat alles was.. Volgens haar klopte het.. Dat de helft van de ingredienten er niet bijzaten kwam omdat het een nieuwe salade was die nog niet op de kaart stond maar de missende ingredienten zouden er wel weer bijgedaan kunnen worden.. No thanks..
De salade heb ik ingeleverd met het bericht dat ik er niet voor ging betalen en daar deden ze niet moeilijk over.
Terug komen zullen we niet doen..