‘De ligging van dit restaurant is zeer goed’, in een rustig zijstraatje van het Rembrandtplein. Handig voor een bezoek aan de bios, de Kleine Komedie of het Muziektheater. De meningen over het eten zijn verdeeld. ‘Een explosie van te veel smaken’, ‘slappe smakeloze mie’, maar ook ‘een afwisselende kaart, alles vers en huisgemaakt’ en ‘echt lekkere gerechten’. Voor vegetariërs is er voldoende keus en ‘niet alleen de standaard salades’. ‘De kleine ruimte is praktisch ingedeeld’, maar wel ‘benauwd en warm’ en ook ‘de akoestiek is op het randje’.
Gister hier gegeten met een vriendin. Drie hele leuke meiden in de bediening met verstand van zaken en een grote glimlach ondanks de drukte. Mijn vriendin had de biefstukjes en ik had de vis, allebei hartstikke lekker! Het toetje was verrukkelijk! Al met al een zeer geslaagde avond en de rekening viel hartstikke mee. Ik kom zeker terug!!
Voorafgaande aan een geweldig avondje opera, besloten we eerst een hapje te gaan eten bij Szmulewicz. Vergeet de associatie met smullen maar, die in de naam verscholen zit. Zelden hebben we zo slecht gegeten! De vriendelijke bediening doet hier niets aan aan af.
Het voorafje, een mix van tapas bestond uit een paar plakjes chorizo, 3 garnalen ( enige lekkere wat er op tafel is geweest), wat koude champignons uit blik en olijven. Het Marokkaanse stoofpotje met kip bestond voornamelijk uit couscous. De biefstukjes van de diamanthaas waren twee droge minuscule stukjes biefstuk van samen nog geen ons, die vergezeld werden door een keiharde peen en nagenoeg rauwe broccoli en een plak aardappelpuree. Dit alles gedrenkt in een plens bospaddestoelensaus of wat daar voor door moest gaan. Uiteindelijk toch nog bijna € 60,00 afgerekend. Het toetje en de koffie hebben we maar genoten bij de buren. Daar hadden we achteraf gezien ook de rest van de maaltijd moeten gebruiken.
We nebben hier laatst gegeten voordat we naar de film gingen en nogal haast hadden. Hier werd prima rekening mee gehouden. Het eten daarentegen vond ik niet zo bijzonder, er zat weinig smaak aan. Wel hebben we lekker gezeten, achter in de zaak, lekker rustig.
Het was erg warm en lawaaierig in het restaurant. De bediening was heel aardig, maar het eten was niet lekker. De paprikasoep met munt was erg grof en veel te zout, de Chardonnay was ongekoeld (!), de biefstuk was eerder gekookt dan gebakken en de sla was wat verlept en smaakte bitter. Wel lekker waren de groentes bij het gerecht en de koffie na afloop, ook de porties waren goed. Geen aanrader.