KeukenIndonesisch
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Ingeborg Ingeborg 12 oktober 2009

Donderdagavond hier de rijsttafel Indonesia gegeten. Heel erg lekker! Leuk dat de twee sates(babi en ajam) zo verschillend waren. Correcte, oplettende bediening. Een klein minpuntje, het is niet goedkoop.

Peter Parck Peter Parck 25 juli 2009

Uitstekend eten. Heb laatst gegeten met Indische relaties uit Den Haag (Indonesische gemeenschap van Nederland) en ook zij waren verkocht. Heb zelden zo echt Indonesisch gegeten. De Sate Kambing Rawit is een aanrader voor echte liefhebbers van pittig eten. De Gulai Kambing zeer smaakvol en authentiek. Ook voor de mindere kenners van de Indonesische keuken is er volop keus. Zo is de Sate Ayam mooi van de gril met een perfecte saus. De satesaus wordt speciaal gemaakt door de chefkok en zij was helaas niet bereidt het recept door te geven. In ieder geval een absolute aanrader. Probeer de Sate Mixed! Samenvattend: uitstekende kwaliteit van het eten, goede service en prima prijzen. Ik adviseer tevens de Spaanse wijnen die uitstekend de Indische kruiden complementeert.

theo van zanten theo van zanten 25 mei 2007

Heerlijk gegeten in een aparte ambiance. Wij hebben hier wederom uitstekend gegeten, de diversiteit van de rijsttafel was prima. Bediening die goed aan voelt of ze snel of langzaam moeten opdienen. Prima!

Proever60971 Proever60971 23 mei 2007

Ik heb afgelopen weekend met een groep van 5 vrienden gegeten in restaurant Sarang Mas. Mijn eerste indruk was wel ietwat terughoudend. Het was een redelijk modern ingericht restaurant met als meest opvallende detail de drie aquaria met mooie vissen. Iets wat eigenlijk niet paste in mijn beleving van een Indonesisch restaurant, maar juist die niewsgierigheid was wat ons deed besluiten daar te gaan eten. De bediening was bescheiden en correct. We werden niet overvallen met praatjes, maar netjes begeleid en geinformeerd mbt het menu. Eenmaal aan tafel was het toch een aangename beleving ... een toch redelijk traditioneel Indonesisch restaurant gestoken in een modern jasje eigenlijk. Met name de bediening valt dan onder het kopje traditioneel en allen spraken tot mijn verbazing de Indonesische taal. Zelf ben ik een enorme fan van de Indonesche keuken en ga dan ook vaak verschillende Indonesische restaurants af met name in Den Haag en Amsterdam. Tot mijn verbazing was het eten verrassend goed (zodanig dat het misschien wel een van de betere Indonesische restaurants is waar ik tot nu toe heb gegeten ... en dat zijn er toch flink wat geweest). Geen concessies gedaan qua smaak en pittigheid. Een mooie mix van milde en pittige gerechten werd ons aangeraden door de bediening en werden er zelfs op geattendeerd in welke volgerde deze het beste gegeten konden worden. Echte aanraders zijn de Ikan Pepesan (zeer pittig), de kipsate (heerlijke satesaus) en de sayur lodeh (een typisch indonesisch groentegerecht). Helaas waren we dusdanig vol dat we geen nagerechten hebben genomen, maar dat zullen we de volgende keer ongetwijfeld wel uitproberen. Al met al een prima restaurant met een verrassende interieur en meer dan goed eten. Voor de liefhebber en kenner in ieder geval een goede aanrader. Voor de leek raad ik aan de gerechten te laten samenstellen door de bediening op basis van voorkeur naar pittigheid ... hier is namelijk absoluut wat kennis bij vereist. Maar het is absoluut de moeite waard!

Proever58822 Proever58822 24 maart 2007

Waar ooit Kung Fu zat, blijkt nu een Indisch restaurant te zitten. Ook goed, dachten wij, wij houden wel van een goede rijsttafel. Slechte, hele slechte beslissing, zo bleek. In een meer dan halfleeg restaurant werd ons toegebitst of we gereserveerd hadden. Vervolgens mochten we bij de gratie Gods -staand- 10 minuten wachten bij de bar. Let wel, in een halfleeg restaurant. Eenmaal aan tafel bleek de menulijst een onaangename verrassing. Van de 3 rijsttafels bleken de goedkoopste twee boordevol varkensvleesgerechten, dat eten wij niet. Dus maar voor 38 euro!!!!! (tip included, klaarblijkelijk) de duurste rijsttafel besteld, omdat daar wel kip, rund en garnaal in zat, en geen varken. Vervolgens kregen we lauwe cola. Drie bakjes met kroepoekvarianten en droge pinda\'s, alles rechtstreeks uit de zak. Muzak op de achtergrond die iedere drie minuten exact dezelfde Oosterse hit draaide. De soep die bij het gerecht hoorde was lauw, flauw en volkomen smakeloos. De bediening was ongeinteresseerd en chagrijnig waarop wij besloten de inmiddels gearriveerde gerechten af te rekenen en te vertrekken. Kon niet, zo werd ons toegesnauwd. Ze wilden ons nog wel andere soep geven. (Lees: nog eens 60 seconden op vol vermogen in de magnetron schuiven) Maar weg konden we niet, althans niet zonder het gehele bedrag te voldoen. Alles was immers al klaar om gekookt te worden. Opgewarmd in de magnetron, dus. De kip\'filet\' in kokos was grijs van kleur en bleek dus baggervet. Van de door ons bestelde nasi kuning was voor het gemak maar nasi goreng gemaakt. Het tochtte als een gek in de tent. 1 miniatuurportie volkomen doorgekookte sperciebonen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na dit alles was de chagrijnige serveerster ook nog verbaasd dat we geen cent fooi gaven, iets wat wij dus slechts in extreem slechte gevallen achterwege laten. Volkomen onbeschofte, onprofessionele en bovendien veel te dure tent die de naam Indisch restaurant absoluut niet waard is en waar ze ons dus nooit meer terug zullen zien. U bent gewaarschuwd!

Geef zelf je mening over Sarang Mas

Maandagvan 17:00 tot 23:00
Dinsdagvan 17:00 tot 23:00
Zaterdagvan 11:30 tot 23:00
Zondagvan 11:30 tot 23:00

Meld dit restaurant als gesloten