Melcior 28 februari 2012 | |
Gisteren heerlijk gegeten bij De Roode Leeuw. Mooi wisselende menukaart met voor ieder wat wils. Kelners waren vriendelijk en attent, dat zie je niet vaak meer. Sfeer is goed, warm aangekleed, retro te noemen! |
maureen-22 19 januari 2012 | |
De sfeer is gezellig en de bediening is vriendelijk. De decor vonden wij behoorlijk nep maar dat stoorde niet; in tegendeel. Het eten vonden wij degelijk en lekker. Er was voor ieder wat wils. 'N goede plek om te eten als je in de binnenstad moet zijn. |
Caroline Rijsterborgh 18 juli 2011 | |
Wie buitenlandse gasten tijdens een bezoek aan A'dam kennis wil laten maken met 'de Hollandse pot' kan ze zonder gene meenemen naar de Roode Leeuw. Keurig verzorgde gerechtjes, waar niets op aan te merken viel. Vriendelijke, attente bediening, grappig interieur. |
Lorraine 23 maart 2011 | |
We also ate here with groupon because the last time my husband was here was when he was a little boy. Total agreement: Wat een prettig Hollands restaurant. Smakelijk menu en zeer vriendelijke bediening. Also lovely old-fashioned interior is in gorgeous condition and large reading table. This is a great place to eat with people visiting Amsterdam too. Their cake is also from Holtkamp so coffee in the serre on a lazy afternoon is also a great idea. Really enjoyed it! |
Shabba 28 februari 2011 | |
Wat een prettig Hollands restaurant. Smakelijk menu en zeer vriendelijke bediening. Zonder Groupon was ik hier anders nooit gekomen. |
johan m 16 november 2009 | |
Mooie lokatie en zeer vriendelijk en attente bediening. De gerechten zijn goed, maar niet spannend. Minpunt dat het vlees te veel was afgekoeld, terwijl de rest goed op temperatuur was. Kok problemen met timing? |
willemalmere 12 september 2009 | |
Het zijn toch wel instituten in overvolle toeristische kitschachtige sferen die zo hun authenticiteit uitdragen. De porties zijn niet buitensporig zowel kwantiteit als kwaliteit maar gezien de spot goed te noemen. Bediening inclusief leidinggevenden in deze massaliteit goed te noemen. |
Marie Jeanne 16 februari 2009 | |
Om de hoek van de Dam, waar het altijd traditioneel druk is en wemelt van de toeristen, pal tegenover de Bijenkorf bevindt zich de Roode Leeuw. Heel vaak heb ik op het serreterras gezeten na een vermoeiend middagje shoppen en met blaren onder mijn voeten zat ik daar aan een heerlijk glaasje Champagne, lekker mensen kijken. Achter dit leuke serre terras bevindt zich een restaurant wat typisch Hollandse gerechten serveert, maar daar dan wel iets heel bijzonders van maakt. Zo heb ik tot nu toe nog nergens betere oesters gegeten dan hier. Het moet je smaak zijn, maar wij zijn er dol op: Eenmaal in het restaurant gezeten gaan we opeens terug naar de jaren 20.
Proever22612 12 december 2008 | |
Ons jaarlijkse RL overleg had dit jaar een bijzonder karakter. We waren namelijk nogal nieuwsgierig of de erwtensoep nu echt zo belabberd was zoals in een lokaal blaadje had gestaan. Ons proefteam kan niet anders concluderen dan dat de kwaliteit meer dan uitstekend is -grootmoeders kwaliteit- en bovendien ook nog eens klassiek geserveerd. Zo zien we dat graag. Een aanrader om hier naar toe te gaan, bovendien een wijnlijst met goede wijnen tegen een normale prijs. |
Proever5983 23 november 2008 | |
Geen slecht maar matig omdat de voorgaande keren, over de jaren heen, goed was. Deze keer: ellenlang wachten en 2 keer vragen naar voorgerecht. Voor mij kwam het koud op tafel. Blijkbaar 1 vergeten en toch desondanks beide geserveerd op de gok. Bediening was zwak - kan inleren zijn - maar ook de chef bediening lostte het niet goed op met een hoop irritatie werd het voorgerecht opnieuw warm gebracht (op de eerder gebruikte sla). Koud is koud. 1 van ons neemt regelmatig de capucijnerschotel - deze keer was kwaliteit van vlees niet goed - en smaak was matig. Jammer! Misschien als ik hier weer wat betere recensies lees dat we het nog een keer wagen. |
Geef zelf je mening over Restaurant De Roode Leeuw