7.6
7.9
8.5

KeukenFrans, Internationaal, Mediterraan, Vegetarisch, Vis, Brasserie & Europees
Bijzondere kenmerken Fris verdient een flesje

Proever145092 Proever145092 19 november 2011

Slecht, Terrible, Schlecht, Mauvais......
Wat een leuke avond moest worden, eindigte in een drama. En dat zeg ik niet snel.
Bij binnenkomst ging het al mis, reservering was niet te vinden. Oke dat kan gebeuren. De man die ons hielp bij binnenkomst liep echter zo weg, en zei niets. Hij liet onze gasten zo staan, zonder iets te zeggen. Daarna duurde het 15 minuten voordat er iemand kwam vragen of wij iets wilde drinken. Ook het vervolg was zeer slecht. Koude gerechten, kwaliteit zeer slecht en nog steeds geen wijn. Wij hebben er iets van gezegd, maar dan volgt alleen maar een antwoord dat het hier nu eenmaal zo gaat. Wat een afknapper. Nooit naar toe gaan dus. Ik vind dat echt jammer want het gebouw zelf is prachtig. Bediening en eten een zware onvoldoende!

MDWMDW MDWMDW 14 november 2011

Wat is het toch zonde dat een in Amsterdam toch wereldberoemde zaak als het Americain na al haar gloriedagen verworden is tot een 3 rangs touristtrap.
Bij entree liet de kelner ons midden in de zaak staan nadat hij de tafelreservering niet kon vinden, en liep gewoon weg. Het wachten op eerste drankje aan tafel duurde minstens 15 minuten. Het enige vergetarische gerecht op de kaart was al om half 7 uitverkocht. Op de vitello tonato zat een soort dikke vettige laag mayonaise met supermarkt tonijnsalade smaak. 3 van de 4 hoofdgerechten te koud geserveerd.Tot 3 x toe moest gevraagd worden waar de wijn (en het water) bij het hoofd gerecht bleef; deze hebben we na 20 minuten afbesteld omdat het hoofdgerecht al op was. Geen enkel woord van excuus van het bedienend personeel hiervoor. Er werd teveel in rekening gebracht en ook hiervoor geen verontschuldiging. Het onderhoud laat ook te wensen over; de stoel waarop ik zat had een gescheurde zitting en het heren toilet stonk heel sterk naar urine. Als het ontzettend druk zou zijn geweest was er misschien nog een aanwijsbare reden voor dit alles maar het restaurant voor nog geen derde gevuld. Om ons heen werden mensen ook geirriteerd van het lange wachten en gingen zelf de koffie maar halen bij de bar.
De ongeinteresseerde houding van het personeel past absoluut niet bij het Americain maar verwacht je eerder bij een wegrestaurant langs de A2. Het is net of ze bij Eden Hotels weten dat er toch wel clientele op dit prachtige monument afkomen en er zodoende geen moeite gedaan hoeft te worden voor de gasten.

proeverDH proeverDH 15 augustus 2011

Begin augustus hier geluncht op een doordeweekse dag. Het bestellen en het ontvangen van eten/drinken duurde erg lang. In meer dan 2 uur slechts een broodje, 2 drankjes en koffie genuttigd. Gasten naast ons zijn na 20 minuten wachten boos weggegaan. Nogal vervelend dat er veel personeel was, maar dat er slechts 1 persoon hard aan het werk was en de rest lekker stond te kletsen. Kletsend personeel gaf aan bestellingen niet te kunnen aannemen, of gaf bestelling roepend door aan collega, die vervolgens de bestelling weer vergat. Heb zelf bij de bar (waar manager met groepje collega's stond te kletsen) bestelling opgehaald. Het eten was redelijk, hoewel prijzig voor de kwaliteit. Het broodje (club sandwich voor 13.50) was karig en knullig en lag nogal zielig op een groot wit bord. Het smaakte wel goed, maar zag er niet aantrekkelijk uit. Naast het personeel/manager en het eten, mag ook de decoratie van het Café wel eens onder handen worden genomen. Wij zaten bij het raam waar bollen stof op de vloer lagen en de muren onder het stof en de vlekken zaten. De wc was schoon, maar nodig toe aan vervanging (lijkt sinds 1990 niet meer te zijn aangepast). Kortom, vergane glorie...

exoxtox exoxtox 3 juni 2011

Op 1 juni jl. met een groep van 19 personen vooraf aan een theatervoorstelling gegeten; we moesten bij reservering enkele dagen ervoor, aangeven welk 3-gangen menu we wilden en het was perfect !! Gevraagd : plaats bij het raam (gerealiseerd), op tijd eten en op tijd klaar (gerealiseerd), prima bediening en zowel het voor- hoofd als nagerecht was heerlijk !
Ga zo door Americain !!

PeterD PeterD 2 mei 2011

Het is jammer dat een locatie als het Americain de laatste jaren zo hard achteruit holt.
Vandaag met onze dochter een bezoek gebracht aan het Americain. Wij bestelde iets te drinken en een portie bitterballen. Het drinken werd snel gebracht maar na 20 minuten waren de bitterballen er nog niet. De serveerster gevraagd of zij kon nagaan waar de bestelling bleef. Deze serveerster heeft zich daarna niet meer vertoont in de zaal en hebben haar niet meer teuggezien, dus nog steeds geen bitterballen. Daarna de F & B manager aangeschoten een klacht ingedient en aangegeven dat we wilde afrekenen en weggaan. Ook van deze manager geen excuus, ook hij verdween en liet een andere ober afrekenen. De F & B manager vond het blijkbaar niet nodig om een excuus aan te bieden. En dat terwijl er bijna meer bedienend personeel was dan gasten.
Erg jammer omdat dit een locatie was waar we een aantal jaren geleden met enige regelmaat kwamen.

Geef zelf je mening over Café Americain

Maandagvan 7:00 tot 22:30
Dinsdagvan 7:00 tot 22:30
Zaterdagvan 7:00 tot 22:30
Zondagvan 7:00 tot 22:30

Meld dit restaurant als gesloten