KeukenPannenkoeken / Poffertjes

JessicaR JessicaR 16 mei 2011

Typisch een plek voor families en groepen met kinderen. Speelplek voor kinderen, speelgoed aanwezig enz. We hebben buiten gezeten op het terras, de plek is erg mooi. De pannenkoeken waren lekker, maar voor een volwassene met flinke trek mogen ze wel wat groter.

vandoeselaar vandoeselaar 15 oktober 2010

Gasteren is mooi gelegen, en na een middagje wandelen was het idee om te gaan eten bij Brinkzicht, het enige restaurant van Gasteren.
Eigenlijk had ik al gewaarschuwd moeten zijn toen van het terras 8 tafels nog niet waren afgeruimd (maar ach...). Het personeel loopt niet alleen met lege handen, maar maakt je tafel pas schoon als die net vol staat met je drankjes. (maar ach...)
De pannenkoeken zijn volgens eigen recept: "wij doen het altijd zo," en echt een aanrader voor wie houdt van melige, slecht doorbakken pannenkoeken. Vooral de kaaspannenkoek is een soort gratin van puur beslag. Serieus, tussen mes en vork geplet, blijkt het midden nog vloeibaar. De rozijnenpannenkoek is niet veel beter, maar aan de randjes wel gaar.
De pannenkoeken had ik dus afgekeurd. Mijn voorstel was om de drankjes te betalen en weg te gaan of nieuwe pannenkoeken. Het restaurant koos de herkansing.
De nieuwe pannenkoeken waren subtiel beter dan de eerste. Daarmee dus een bewijs dat Brinkzicht echt geen pannenkoeken kan bakken.
Jammer.

bruig0 bruig0 7 september 2010

De pannenkoeken zijn volgens de toelichting in het menu ambachtelijk gebakken. De pannenkoek is krokant, maar veel te vet, niet aangenaam. Geef mij maar een "gewone" pannenkoek. Ik zal er niet meer komen voor de pannenkoek. De consumpties zijn zeer redelijk geprijsd en een mooie omgeving om te fietsen en te wandelen

charlie&lola charlie&lola 6 februari 2010

deze pannekoekenboerderij herbergt een geweldige pannekoekenbakker. De pannekoeken zijn altijd van een geweldige kwaliteit: groot, warm, erg knapperig en goed gevuld. Voldoende suiker en stroop op de tafel. Goede diversiteit in de kaart: van de eenvoudige appel-rozijn tot de gevulde pikante pannekoek. Sommige pannekoeken worden geserveerd met een klein speelgoedje of knuffel. de inrichting is in de stijl van een drenthse gezellige bruine boerderij/cafe, met uitzicht op de brink van gasteren. Erg ruim opgezet, de kinderen mogen hier gewoon lekker rondlopen, niemand heeft daar last van, je zit elkaar niet in de weg.Absoluut hoogtepunt is het speeltoneel in de boerdeij, de kinderen kunnen hier heerlijk voor en na het eten rondkrummelen en spelen, terwijl je zelf nog even zit uit te buiken aan de theee/koffie. Geen druk van de bediening om op te stappen terwijl je nog even zit na te soezen. Tot nu toe altijd correct en vriendelijk behandeld, met veel vriendelijkheid voor de kleintjes. ook prettig: uitgebreide leestafel voor jong en oud. De kinderen kunnen dus naast het spelen ook nog even lezen voor de pannekoek komt. Hebben overigens ook nooit lang hoeven wachten. Zomers is er gelegenheid om buiten je pannekoek op te eten. Een dikke tien voor deze leuke, kindvriendelijke uitspanning.

Geef zelf je mening over Brinkzicht