diaanschen

Proever sinds 24 november 2008

Overzicht

De laatste recensies:

13 september 2012

Inrichting ervoeren wij als klik, en wanneer iemand aan tafel gaat gaat dit gepaard met een enorm kabaal van stoelpoten. Niet bepaald bevorderlijk voor rustig dineren.
Als voorgerecht verscheen op tafel carpaccio, eendenrilette en uiensoep. Het carpacciovlees op zichzelf was lekker, maar bij de salade die erbij werd geserveerd miste toch echt een goede dressing. Nu bleef het bij een laf en droog blaadje sla. Helaas ook hier komt weer dat zongedroogde tomaatje naar voren, naast een half cocktailtomaatje dat veel lekkerder is dan zijn buurman uit de zon. Soep was lekker.
Bij ons hoofdgerecht werd een aardappel en groente garnituur geserveerd. Groente was zeer summier en het lepeltje aardappelpuree verdween onder een enorme hoeveelheid champignonsaus waar niet veel smaak aan zat. Jammer, want nu was het net alsof de saus wat meer bindingsmiddel had dan normaal. Biefstuk werd wel goed medium geserveerd, dit was dan ook het enige pluspunt aan het gerecht.

Gegeten op: 11 september 2012.

Eetcafe Basiliek

Frans
Markt 22
Meerssen
€27,50

12 juli 2012

Met 3 personen hier uit eten geweest op een donderdagavond. Niet verwacht dat het dan zo druk zou zijn, maar dat geeft wellicht ook weer dat de keuken veel goeds te bieden heeft.
Alle drie hebben we gekozen voor het 3-gangen dagmenu: salade met valdieukaas (warm bereidde regionale kaas uit het belgische Aubel), heerlijke eendenborstfilet met warme groentegarnituren en aardappelgarnituren die op een leuke manier geserveerd worden, en toe een dessert van de chef (ananas met mouse en ijs). Men proeft dat hier met liefde gekookt wordt.
Bediening is ook zeer kundig en draagt zeker ook bij aan de gezellige ambiance die in het restaurant aanwezig is. Als begeleiding voor ons menu hebben we gekozen voor een Limburgse witte wijn van een van de lokale wijnboeren uit de regio, het was een kwalitatief goede wijn die ook goed samen ging met het menu. Afgesloten met een lekker kopje koffie en thee, met daarbij heerlijke friandises. Voor ons was het een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is, zeker ook omdat het eten ons zo goed gesmaakt heeft.

'Proef het Zuiden' Du Nord

Frans
Dorpstraat 18
Noorbeek
€32,50

10 juli 2012

Met twee personen hier gaan lunchen. Het zonnetje liet zich nog niet zien, daarom binnen een plek uitgezocht. Het restaurant straalt een fijne en gezellige sfeer uit. Op de bovenverdieping is een wisselende kunstexpositie te bezichtigen, leuk om eventueel tussen twee gangen in te bekijken. Goede en snelle bediening. De lunchkaart biedt een uitgebreid scala aan gerechten. Beide voor een salade gekozen, carpaccio en scampi, smaakte heerlijk en er was meer dan voldoende brood bij geserveerd. Deze nieuwe zaak heeft een goede start gemaakt en we komen zeker terug.

Restaurant het Mo'ment

Rijksweg 122
Lemiers

De meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.