Overzicht

Meest recente meningen:

Café Restaurant Amsterdam

Amsterdam Internationaal 2 juli 2007
Toon details

Wat kenmerkt Cafe-restaurant Amsterdam? Redelijk eenvoudige of pure gerechten voor een redelijke prijs in een prachtig pand. Cocquilles op veldsla, een hele dorade gegrild met rozeval en een slaatje, gerookte zalm en heilbot met een mierikswortel dip, allemaal gerechten klaargemaakt met, laten we zeggen, respect voor het product, want echt gekookt wordt er niet. Gelukkig zijn de producten al heel smaakvol, en vast staat dat in veel restaurants juist teveel wordt gedaan met mooie producten. Een restaurant zonder veel opsmuk dus, en daar moet je van houden. De bediening is inderdaad wat onervaren en studentikoos, zij het dat ze toch graag hun best voor je doen. Zowel de menu als wijnkaart heeft voor iedereen wat wils, en best wat redelijke kwaliteit voor een aardige prijs. Stijl of richting ontbreken daarmee, maar men kan dan ook een breed publiek bedienen. Ook is het leuk dat halve flesjes te krijgen zijn, als 1 van de 2 bijvoorbeeld moet rijden of zwanger is. Het moge duidelijk zijn, het meest gebruikte woord in deze tekst is: redelijk, en dat kenmerkt het restaurant dan ook het beste. We hebben het wel erg naar onze zin gehad, vlak voor een Peter Gabriel concert. Men was niet te beroerd om het aantal gasten voor dit evenement wat sneller te helpen. Misschien is het leukste aan dit restaurant nog wel: ze maken hun eigen limoncello, die ook weer: redelijk te doen is, en na 3 van zulke borrels kun je jezelf, eerlijk gezegd, ook niet meer zo ergeren aan rondrennende kinderen. Zelfs niet, het mag gezegd, als het personeel er wel wat van zegt, en de eigen ouders nota bene niet.

Mastika

Rotterdam Turks 11 juni 2007
Toon details

Mjin gevoel is toch dat ik de lovende kritieken, het gejubel hieronder, wat moet matigen. Mastika is inderdaad prachtig gevestigd, maar het kennelijk ambitieuze jonge stel dat het restaurant exploiteert, komt niet verder dan een kleine upgrade van wat je gemiddeld in Bazar kunt krijgen, maar dan op een chique bordje. De mezze als voorgerecht met de diverse tapenades, wijnblad met rijst en mini Turkse pizza waren gewoon niet zo lekker. Het lam als hoofdgerecht was voornamelijk smaakvol vanwege de saus; het lam zelf had veel te lang de oven gezien. Als je aankondigt dat je gevogelte op de kaart hebt staan, dan verwacht je als klant eerder parelhoen, dan kip. De nagerechten waren redelijk lekker, maar dan vooral het creme brullee-achtige cakje wat ik niet met de zogenaamd Osmaanse keuken associeer. Buiten het menu, is vooral de wijnkaart een probleem; twijfelachtige kwaliteit van wijnhuizen die in grote productie ook vooral aan de Albert Heijn levert. De bediening is heel vriendelijk, maar de vrouwelijk wederhelft was toch soms wel een beetje geergerd als ze aandacht moest vragen van een grote groep mensen die gewoon geanimeerd in een restaurant zitten te kletsen. Men had ons echt voor hen kunnen winnen met grote schalen met lamsbouten en allerlei mezze\'s die net iets beter waren klaargemaakt, en met net iets meer flair waren opgediend. Het gevoel blijft over dat dit stel graag met dezelfde grootsheid het menu presenteert als dat het Osmaanse rijk groots geweest moet zijn. Helaas bleef het slechts bij woorden, bij slechts de presentatie, en bleef het bij een menu dat niet om over naar huis te schrijven was. Samenvattend, zou ik zeggen, probeer Mastika, geef het een kans, echter voor ons (toch een heel grote groep) was 1 keer voldoende, en dat is toch jammer.

Tai Wu

Rotterdam Chinees 7 mei 2007
Toon details

De verhalen met betrekking tot het gebrek aan hygiene zijn onthutsend en beangstigend. Het is niet te hopen dat deze nog steeds op de waarheid berusten. Het is namelijk heerlijk eten bij Tai Wu. De sfeer van het restaurant voelt authentiek aan. Je betaald niet meteen de hoofdprijs. De gerechten zijn echt Chinees. Vroeger kreeg je als Westerling nog wel eens chagrijnig de Bami en Nasi kaart aangereikt, terwijl de Chinezen een heel andere menu kaart kregen, maar dit is gelukkig afgelopen. Wellicht hebben de verbeteringen juist te maken met de harde dauw die zij hebben gekregen. Het is maar te hopen. Ik ben in ieder geval nog niet ziek thuis gekomen en heb echt heerlijk gegeten, dus ik weet niet hoe serieus deze stemmingmakerij te nemen.

Meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.