Esmarev
Topproever
Overzicht
De laatste recensies:
We hebben veel ervaring met sushi op diverse continenten en waren aangenaam verrast door de kwaliteit van alles van we kozen. Het concept all-you-can-eat werkt met max. 5 rondes van 5 verschillende keuzes per persoon. We kwamen er lang niet aan. De keuze is enorm, niet alleen sushi maar ook vleesspiesjes, curry, salades en soepen. We hebben echt heerliik gegeten, en gaan dit snel weer doen.
Het decor, we zaten achterin, is minder. Als ze de verlichting door iets anders zouden vervagen zou het heel wat sfeervoller zijn!
Mangerie de Jonge Koekop heeft een Bib Gourmand menu nu de verwachtingen waren al hoog gespannen. Want eerdere ervaringen hiermee bij andere restaurants waren allemaal goed. Nou, dit menu was ook helemaal top. Het voorgerecht bestond uit een heel dun gesneden plak tonijn met wasabi mousse, gamba's in tempura, Hollandse garnaaltjes, sla, radijs en nog wat garnering. dit was voortreffelijk met aan kop de gamba's. Hoofdgerecht was eendenborst in Madeirasaus met geraspte aardappel en wat groenten. De eendenborstfilet was perfect en het was al snel duidelijk dat er een sauzenspecialist in de keuken staat. Erg lekker. De rode huiswijn die we erbij hadden, een cabernet sauvignon, was ook helemaal goed erbij. De klapper kwam met het nagerecht: een viertal kleine porties van rood fruit op diverse manieren klaargemaakt in een witte chocolademousse. Aardbeiensorbetijs in witte chocola, rood fruit in een glasje gedrenkt in wat sterke drank, bavarois. Echt heel goed. Partner had er nog een glaasje dessertwijn bij: een Zuid-Afrikaanse met een erg spannende smaak.
De espresso na was ook zoals hij moet zijn: heet en sterk.
De ruimte is stijlvol ingericht zonder overdrijven. De tafeltjes staan iets dicht op elkaar. Beneden zijn er maar zo'n 9 tafels, dus het kan zijn dat je boven moet eten.
Hier gaan we zeker terugkomen als we in de buurt zijn.
Vanavond voor de zoveelste keer bij Kawop gegeten. We gaan hier telkens naar toe als we smaakvol willen eten, met een culinaire beleving. Alle gerechten zijn altijd goed bereid. Bij de dagmenus zitten vaak verrassende gerechten zoals vandaag de lamscurry. Niet te pittig maar wel echt curry. De vissoep vooraf was weer een sensatie met mooie verse visstukken. Een aanrader! Ook zit er altijd een mooie mix van groenten bij ieder gerecht. Waar krijg je dat nog? Het decor staat ons erg aan, maar we kunnen ons voorstellen dat mensen het enigzins chique vinden. Wijnaanbod is ook altijd goed.
Gegeten op: 31 juli 2012.