't Veerhuys is een bekend adres hier in de regio, maar voor mij was het de eerste keer dat ik er zelf een feest gaf. De 85 genodigden gingen allemaal super-enthousiast aan het einde van de avond weer naar huis. ('Wát een gezellige tent!').
Tijdens de voorbereidingen ging het overleg met gastheer Robert Verheij prima. Hij is een soepele meedenker en heeft alles gedaan om tegemoet te komen aan wat ik allemaal verzon. Uiteindelijk werd het een uitgebreid mediterraan hapjesbuffet. Het was zeer goed van smaak (=erg lekker!!) en het zag er zo prachtig uit dat veel van de gasten de hapjes zelfs expliciet noemden bij het weg gaan. 'Wat een geweldige hapjes had je', zeiden ze dan - maar dat waren de natuurlijk de hapjes van Robert en zijn mensen. Echt: uit-ste-kend.
Op de avond zelf waren de jongens en meisjes van de bediening volgens het boekje zo aardig en beleefd, hulpvaardig, maar tegelijkertijd zonder echt op te vallen. Bovendien keken ze allemaal of ze hun werk echt leuk vonden; en dat is natuurlijk medebepalend voor de sfeer.
De entourage van 't Veerhuys heeft door de quasi nonchalante inrichting iets waardoor het aanvoelt als een gezellige huiskamer, waar je je lekker in een stoel laat ploffen, of waar je aanschuift aan die lange tafel.
Kort voor het feest nog gedineerd met anderen in 't Veerhuys; zeer goed gegeten en... herkend door Robert Verheij (terwijl de bespreking van het feest ver daarvoor had plaatsgevonden). Dat brengt mij op het last but not least-punt: Robert Verheij geeft je als klant het gevoel dat hij je echt kent en nu juist heel graag voor JOU dit feestje organiseert; een heerlijke + bijzondere ervaring, zeker in een tijd waarin zalen soms tot schuren zijn geworden waarin feesten op de automatische piloot afgehandeld worden. Dat zal je bij 't Veerhuys in Olst nooit gebeuren. Aanrader eerste klas dus. Bij twijfel: doen.