Gezien de groepssamenstelling en het deelnemen van enkele kinderen, dacht ik dat ABC restaurant een goede locatie zou zijn om mijn verjaardag te vieren. Ik ben echter al afgehaakt bij het maken van een reservering. Ik heb al redelijk wat ervaring met het te woord staan van een gastvrouw, maar deze dame communiceerde op een toon dat ik al direct geen zin had om hier te komen eten.
Allereerst was ze allerminst aardig bij het aannemen van de telefoon. Normaal gesproken noem je even het bedrijf, eigen naam en waarmee ze van dienst kan zijn. Alleen haar eigen naam brabbelde ze. Of ik het goede restaurant te pakken had, kon ik alleen opmaken uit de standaard/automatische intro. Vervolgens vroeg ik of er over een ruime 2 weken plaats is om van 17 tot 19 uur daar te komen eten. Ook hierop antwoordde ze met een chagrijnige en kenau-achtige manier dat het alleen mogelijk was om van 14.30 tot 16.30 te komen eten en anders pas na 20 tot 22 uur. Op mijn retorisch antwoord dat ik dan wel even zal overleggen wat ik dan zal doen, antwoordde ze kortaf dat ik dat maar moest doen en het zelf moest weten. Een vriendelijke goede avond kon er vervolgens niet meer vanaf.
Nogmaals, ik ben helemaal niet kieskeurig en heb begrip voor de stresvolle situaties waarmee mensen in de horeca te maken hebben. Maar deze manier van communiceren zorgt er voor dat ik hier niet ga reserveren. Hopelijk is dit voor dit bedrijf een incident.