Overzicht

Meest recente meningen:

Boerderij Meerzicht

Amsterdam Pannenkoeken / Poffertjes 18 augustus 2010
Toon details

What an unfortunate experience at Meerzicht. We, a party of 11 (six parents, five offspring) with a variety of orderings amounting E 150, really had an unpleasant closure of our day off in 'het Bos'. Pancakes are reasonable, but pricing is in the high-end zone. Too bad, tap water is not available, which I think is a disgrace if one wants to drink water next to a glass of wine. Worst of all is the (lack of) service. Needless to say, you have to play your own waiting staff in obtaining the dishes, but the students (?) cleaning up the tables are rude and, in some cases, even insulting. After the second premature cleanup (an unfinished drink), we were called liars after complaining. However it really happened, restaurant staff should probably never make this kind of mistakes. A once-and-never-again experience for us. A word of advice for those still in doubt: avoid Meerzicht.

Texas

Enschede Amerikaans 26 september 2007
Toon details

Wat bijna een hele avond wel een leuke belevenis leek liep aan het eind uit op een flinke teleurstelling. In een restaurant als dit met maar een thema (het wilde westen en de veronderstelde slemppartijen) is het goed toeven als je van vlees houdt. En dat doen we wel, zo met negen collega's na een lange werkdag. Niet een zeer bijzonder culinaire kaart, maar wel duidelijk een lijn, en het voorgerecht is in ieder geval erg lekker (uiensoep). Stevig maar niet te zout, iets wat ik helaas te vaak wel tegenkom. Als hoofdgerecht kies ik de gemarineerde spare ribs, ook dit is weer een enorme berg, helaas zonder saus die er apart bij besteld moet worden (!). Nu hebben ze gelukkig wat keuze, maar de "spicy" pepersaus is tamelijk slappe prut, gelukkig hebben ze Tabasco op voorraad. Als nagerecht een bananenijs (lekker en smaakvol geserveerd), en koffie toe. Maar helaas, nu komt het. Met negen gasten staat de teller al richting de 320 euro, en ons gezelschap kennende zullen we straks wel per persoon afronden op 40 euro. Totdat er door een gast om een glaasje kraanwater wordt gevraagd (bij de koffie). Tot onze verbijstering krijgen we te horen dat dat niet kan: het zal Spa Blauw moeten worden. De lol is er gelijk af, en ook nadat we uitleggen dat zoiets in ons geval tamelijk absurd overkomt geeft het personeel geen krimp ("regels zijn regels"). Helaas, een leuke avond is vergald. Uit principe willen we namelijk kraanwater kunnen bestellen, bijvoorbeeld omdat kraanwater simpelweg een andere chemische samenstelling heeft. Snobistisch? Misschien, maar uiteindelijk brengen wij het geld weg en weten we precies wat we voor dat geld willen hebben. Sterker, we waren zelfs bereid hetkraanwater af te rekenen tegen de prijs van een Spa Blauw, maar nog was het niet genoeg. Tsja, weg fooi (pak 'm beet, ruim 40 euro) en hier zien ze ons niet meer terug.

Tong Fa

Amsterdam Chinees 31 juli 2007
Toon details

Wij wonen echt al een tijdje in de buurt, sinds 1995, en tot nu toe hebben we er geen voet binnen gewaagd. Geheel in beslag genomen door vooroordelen (afhaalchinees in een buitenwijk) hebben we dit pareltje tot nu toe dus ten onrechte links laten liggen. Vandaag hadden we trek in Chinees (in de zin van \"lekker makkelijk\"), en dan ook nog eens afhalen. Omdat de Chinees bij ons om de hoek inmiddels ter ziele is gegaan, toch maar Tong Fa geprobeerd. En ik kan niet anders zeggen: we hebben er een favoriet adresje bij. Op de website hebben we drie gerechten uitgezocht (soep, voorgerecht en hoofdgerecht). Een beetje in de Cantonese sfeer, licht pittig maar niet overdreven. Eenmaal bij de afhaalbalie blijkt dat ze een aparte (\"gemakkelijke\") kaart hebben voor de afhaalgerechten, met deels de populaire meeneemspullen die niet op het menu voor het restaurant zelf staan. Maar het is geen enkel probleem die toch te bestellen om mee te nemen. Wat ik ook gelijk al erg prettig vond is dat de afhaalprijzen consequent lager liggen dan de restaurantprijzen. Volledig terecht en logisch zou je zeggen, maar ik heb het zelden gezien. De gerechten waren -stuk voor stuk- subtiel, met een zeer lekkere hoofdsmaak en tegelijkertijd subtiele kruiduge achtergrondsmaken. Het voorgerecht was zo lekker (YEUNG CHEN CHIU) dat we ook voor het hoofdgerecht hoge verwachtingen hadden, en we dus voor zover ik het me herinner voor het eerst thuis bij een afhaalmaaltijd borden en bestek vernieuwden. En dat was terecht, het hoofdgerecht (SHUI MAI YOK TIN - gebakken blokjes varkensvlees, met gemalen pinda\'s, verse gember, knoflook en bosuitjes) was zo lekker dat we -ook al weer voor het eerst- alles hebben opgegeten, hoewel de porties niet klein zijn. Dit is een echte aanrader, we komen hier zeker terug om ook eens in het restaurant zelf te gaan genieten van andere gerechten.

Meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.