Overzicht

Meest recente meningen:

Five

Vlaardingen Chinees 16 april 2012
Toon details

Voor een vaste menuprijs van eur 21,50 kies je 2 voorgerechten, 1 hoofdgerecht, een bijgerecht en een dessert. De porties zijn ruimschoots voldoende, dus inclusief 2 drankjes en een koffie toe ben je voor eur 30,00 p.p. klaar. De keuken is als frans-aziatisch fusion te omschrijven. Wat hebben we gekozen? Voor mijn vriendin de zalm met citroengelei en bietjestapenade en voor mij de tempura garnalen. Lekker allebei, maar had iets meer gekruid mogen zijn. Daarna voor ons allebei gefrituurde soft-shell crab in een beslagje. Ook daar had meer smaak aan het beslag mogen zitten. Als hoofdgerecht de krokante peking eend en gestoofd lamsvlees in zachte rode curry. Als bijgerechten zowel de bami goreng als de nasi goreng. Beide hoofdgerechten en bijgerechten erg lekker en goed op smaak. Ik houd bij aziatisch eten vooral van wat pittigheid (maar dat is natuurlijk mijn geheel persoonlijke voorkeur) en dat ontbreekt bij Five. Vriendelijke bediening. Je wordt hartelijk ontvangen, het concept wordt nog eens uitgelegd. Het is ook mogelijk om het dessert in te wisselen tegen een extra voorgerecht. Tip: de gele plastic stokjes om mee te eten zijn te glad en daardoor onhandig. Vervang ze door houten stokjes of stokjes van ruwer materiaal, want zelfs voor de geoefende stokjes-eters zijn deze stokjes lastig te hanteren. Al dat wit en al dat witte en transparante plastic geeft het een beetje een kille uitstraling, wel heel hip en modern, maar wel wat kil. Wat meer zachte gekleurde kussens en wat meer planten of gekleurde stoffen zou het geheel een wat warmere uitstraling geven. De stoeltjes zijn overigens echte ruggenbrekers als je daar wat langer op zit. Je kunt beter op één van de banken gaan zitten.

De Echoput

Hoog Soeren Frans 17 maart 2012
Toon details

Jezelf verwennen op een doordeweekse dag is altijd een goed idee: dus eten en slapen bij de Echoput! Na een vriendelijke en zeer correcte ontvangst begonnen we met het aperitief. Omdat wij allebei niet van een zeer droge prosecco houden, kwam de sommelier met het idee om een klein laagje vlierbloesemsiroop onder in het glas te doen. Prima! Daarna heerlijke amuses als zelfgemaakte ossenworst, een 'airbag' van zuurkool, een crostini met zelfgemaakte geitensmeerkaas met fenegriek (lekker!), dilleroom met wat zalm en makreelmousse. Allemaal even smakelijk. Verder: tartaar met cepes en schuim van de Stroese Dame (geitenkaas) (erg lekker!),eendenlever in gelei van Banyuls met variaties van gans en bietjes, zeebaars met amandelcreme en vleesjus, skrei met wat truffeljus en veldsla en als hoofdgerecht de reebou met pompoen, linzen en specerijen jus. Wij hadden bij de buren al de mand met kaas voorbij zien komen, dus het zoete dessert hebben we overgeslagen en hebben een mooie keuze gemaakt uit de hollandse kaasmand. Ik wist niet dat er ook in Nederland zo veel verscheidene en mooie kazen gemaakt worden! Conclusie: heerlijk gegeten en een reden om terug te komen! Zeer correcte bediening. De sommelier heeft veel verstand van wijn en komt met prettige suggesties. Het personeel is alert, vriendelijk, niet opvallend aanwezig en weet precies wat er op het bord ligt. Het restaurant is mooi en chic ingericht, mooie bruin- en cremekleuren, maar het geheel doet toch een beetje afstandelijk aan. De tafels staan op prima afstand van elkaar, zijn mooi gedekt en op de stoelen kun je het best een paar uur uithouden. Een echt vuur in de open haard waar gedurende de avond telkens nieuwe houtblokken op worden gelegd.

First

Zeist Frans 13 maart 2012
Toon details

Ik ben wat wisselend enthousiast over het eten. Er was geen kaart, alleen een vast menu, waarbij voor het hoofdgerecht gekozen kon worden voor vlees of vis. Wat me het meest opviel: vlakke smaken en te weinig gekruid, gepeperd of gezouten. Jammer, want daarmee kun je de smaken juist zo omhoog halen. Vooraf heerlijk zelfgebakken brood met Reijpenaar kaas, wat gezouten boter en houmous. Daarna een voorgerecht van 'taartje' van rivierkreeftjes met appel, kerriedressing en croutons (wat flauw), een zeewierkrokantje (lekker) en een bitterbal gevuld met creme van kreeft (erg flauw!). Ook een beetje een vreemde combinatie die 3 gerechtjes samen op een bord. Voor mij als hoofdgerecht de gebakken skrei met wat basilicumolie. Helaas ook hier weer: flauw. Voor mijn tafelgenoot de black angus steak. Mooi rosé gebraden en zeer mals vlees. Als dessert hebben we een kaasplankje gedeeld, lekkere kaasjes, mooie afwisseling in smaak en structuur. Hartelijke ontvangst, Monique is verwelkomend en vriendelijk. Maakt gezellig een praatje, adviseert over wijn en legt uit wat er allemaal op je bord te vinden is. Ook de rest van de bediening is erg vriendelijk en bij het weggaan word je ook weer erg hartelijk uitgeleide gedaan. Meubels eigenlijk iets te pompeus en te groot, waardoor het inderdaad wat op een meubeltoonzaal lijkt. De grote showtafel in het midden hoeft ook niet vol te staan met 'rommeltjes' voor een 'authentieke' uitstraling. Één of 2 mooie grote boeketten is al voldoende en geeft de ruime wat meer lucht en openheid. Tafels op voldoende afstand van elkaar, zodat je ook prive je gesprekken kunt voeren. Tja, jammer, het eten is het over het algemeen allemaal net niet. Hier kan nog zoveel in verbeterd worden.

Meest recente favorieten:

Crème crue Restaurant & Kookstudio