Overzicht

Meest recente meningen:

I Asian Fusion

Rotterdam Chinees 14 mei 2012
Toon details

Telefonisch vroegen we een dag tevoren een tafel te reserveren voor Moederdag. Dat was in orde tot men de verplichte vermelding "Groupon" vernam. Toen was het restaurant ineens volgeboekt. Niet zo erg. Dan maar een dag later. We hadden een drie gangen keuzemenu à la carte gekocht. Op de kaart stond bij de dranken Mao Tai vermeld ad € 5,25 per glas. Een buitenkansje, want dit Chinese destillaat is bijna nergens te krijgen. Een kruikje is peperduur. Maar helaas. We moesten het doen met een lauwwarm in een cognacglas gepresenteerde imitatie. Tafelgenoot bestelde volgens de kaart een grote karaf ijswater, maar kreeg een flesje Sourcy blauw van 20 cl. We hebben het maar zo gelaten en de karaf daarna besteld. Toen we de bestelling verder opgaven werd ons verteld dat voor mihoen als bijgerecht extra moest worden betaald als geen nasi of bami wordt besteld. Toen was het wel genoeg. De tekst van de advertentie luidde letterlijk: "Je krijgt een bijgerecht naar keuze". Bijbetaling dus niet geaccepteerd. Het kommetje mihoen bevatte trouwens relatief te veel taugé. Als voorgerecht had tafelgenoot een pikante zure soep met kippenvlees, garnalen en tofu. Garnalen en tofu ontbraken, maar de soep was lekker en de hoeveelheid ruim. Ik had Shui Kao Soep besteld met garnalen, varkensvlees en groenten. In plaats daarvan kreeg ik Wan Tan soep. Vanwege de trek en de wachttijd heb ik het maar geaccepteerd. Als hoofdgerecht Peking eend met hoisinsaus waarbij ik twee lamskoteletjes had met wat roergebakken groenten en een zoete saus. Eén van de koteletjes was niet helemaal gaar. Als nagerecht kozen we de coupe hazelnoot. De vanille-ijs was op, werd ons verteld . Of het ook hazelnootijs mocht zijn. Dat leek me niet bezwaarlijk voor een coupe hazelnoot. De bediening was vriendelijk. Toch nog een algemene opmerking. Dit restaurant heeft de ambitie van een zakelijke inrichting en een chique uitstraling. Toch mis ik een beetje de knabbel vooraf, het hengselstelletje met sambal etc. en de rechaud om de gerechten warm te houden zoals ik gewend was bij een ouderwetse Chinees. Het hoofdgerecht en bijgerecht wordt halfwarm geserveerd en zijn snel koud. De ambiance mag dan van deze tijd zijn. De kwaliteit is niet beter dan vroeger. Al met al kom ik tot de kwalificatie redelijk.

Brasserie Staal

Rotterdam Brasserie 3 mei 2012
Toon details

Het leek zo mooi. Een buitenkansje. Om via vakantieveilingen voor een kleine prijsje een culinair driegangen diner te bemachtigen. Was het maar waar. Er viel helaas te veel aan te merken op de gerechten. Na binnenkomst werd voor ons brood met beurre fleur de sel neergezet. Keurig. We bestelden als voorgerecht een tarte tartin van witlof met in vanille gemarineerde rivierkreeftenstaartjes. Smakelijke zoete witlofblaadjes met lenteui en lechuga. De vanille marinade was helaas niet herkenbaar. Tafelgenoot was tevreden over haar voorgerecht. Roergebakken wild zwijnham met grove mosterd, rucola en filodeeg. Zij proefde tijm in het filodeeg. Lekker. Maar toen de teleurstelling. Tafelgenoot bestelde de Thaise gemarineerde lamshaasjes met pittige saus van gember, peper en koriander. Lekker mals vlees maar gember en koriander waren ver te zoeken. Op het bord groene asperges en courgettes met salade en frites en mayonaise bijgeserveerd. Niks Thais aan dus. Een afgang. Nog een grotere afgang was de maaltijdbouillabaise met rouille en zuurdesem croutons die ik bestelde. Een erbarmelijke schotel bestaande uit een klein laagje overgeconcentreerde en veel te zoute visboullon, met daarboven gegrilde vis en schelpdieren en twee garnalen. Dit kon echt niet en we hebben de ober ter verantwoording geroepen. "Zo hoort de bouillabaisse bij Staal te zijn " was zijn commentaar. Waar is de rouille en waar is het vocht? Dat laagje zoute vocht op de bodem was om te huilen en bevatte de rouille. Het maakte de bouillabaisse tot een aanfluiting. Een droge portie vis en schelpdieren met een laagje zout vocht. Bah! Sorry, maar dat kan echt niet. Het had niets helemaal niets met bouillabaise te maken. Het nagerecht bestaande uit mousse van witte chocolade en passievrucht en voor tafelgenoot crême brulée was wel weer erg lekker. Dat men niet weet hoe een smakelijke bouillabaise klaar te maken en dat men niet weet hoe Thaise lamshaas moet smaken nemen we dan maar op de koop toe. Uiteindelijk was het een koopje en dan kan je geen eerste klas verwachten. Ondanks de lage prijs kunnen we geen voldoende geven aan dit driegangen diner.

Hu Fusion

Rotterdam Aziatisch 8 april 2012
Toon details

Met een kortingsbon van Sweetdeal gingen we op eerste paasdag naar dit Aziatische fusion restaurant. Met het recht op een 3-gangen keuzemenu hadden we de mogelijkheid uit de volledige kaart te kiezen. Een meevaller. Geen beperkte keuze. Als eerste gang kozen we de Tom Yam Goong, een pittige Thaise zure soep met twee garnalen, schijfjes champignon, koriander, een schijfje citroen en een pepertje. Een heldere soep. Niets op aan te merken. Als tweede gerecht Taro eend. Chinese gebakken eendenreepjes met een taropuree. De bijgevoegde saus had de smaak van gember. De reepjes waren lekker als tussengerecht. De derde gang was voor mij ramu; op Japanse wijze bereide lamskoteletten. Drie kleine koteletjes met een kommetje gebakken rijst. Mooi gepresenteerd met een beetje knapperige rauwe rode kool op de schotel. Eén van de koteletjes bleek helaas niet gaar te zijn. Tafelgenoot bestelde ossenhaas op Japanse hete bakplaat bereid met teriyaki. Malse stukjes vlees met knoflook bereid. Ook daarbij gebakken rijst, maar geen groente. Presentatie, smaak en bediening waren goed, maar we gaan graag met een goed gevulde maag een restaurant uit en dat was hier niet het geval. Als we de vooraf betaalde prijs laten meewegen komen we tot de kwalificatie redelijk.

Meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.