Sophia R

Proever sinds 1 augustus 2010

Overzicht

De laatste recensies:

27 februari 2013

Nadat de Gouvernante hier haar hielen gelicht had richting de oude houtmolen is er na een 'Italiaan voor gevorderden' nu een Kip neergestreken op dit kruispunt aan het kort Rapenburg. Als ze tenminste niet staat te roken voor de deur bedient de Chef een prachtige kippengrill waaraan de (ietwat magere) haantjes mooi goudbruin worden. Prijs is in overeenstemming met het gebodene maar laat je je verleiden tot bijgerechtjes dan gaat de meter lopen.. Bezorging is vlot en attent de frietjes bremzout.
Benieuwd hoe lang deze kip op stok blijft.

Gegeten op: 24 januari 2013.

Kippevel

Kort Rapenburg 17

27 februari 2013

Na een aantal horeca avonturiers die de deuren van dit pandje aan de gracht voortijdig moesten sluiten lijkt het tij nu te keren. Leuke ontvangst in een bijna huiselijke ambiance wat ook direct zijn keerzijde heeft want de tafeltjes staan zo dicht op elkaar dat de gesprekken van veel andere gasten letterlijk te volgen zijn. De jonge gastvrouwen doen hun best maar worden door vaste gasten lang aan tafel gehouden waardoor de service er soms een beetje bij inschiet. De beknopte menukaart is vriendelijk geprijst en we proefden van een ietwat vette terrine van o.a. Iberico en kalfswang voor en een eend als hoofd die wat ons betreft wel wat spannender had gemogen. Prima betaalbare wijnkaart met genoeg open wijnen en kraanwater uit een oude melkfles. Leg de lat niet te hoog en deze bistro is een blijvertje!

Gegeten op: 23 februari 2013.

Bistro Bord'o

Frans-modern
Apothekersdijk 2
€34,50

25 februari 2013

Tover de zaak om in Italiaanse sferen en succes is verzekerd moet de uitbater van dit etablissement gedacht hebben. De serre is inderdaad aardig gevuld als wij ongereserveerd binnenstappen en door het vriendelijke meisje van de bediening naar tafel geleid worden. De kaart is gevuld met klassiekers waarvan wij onder andere de pizza tonijn (lekker!) en de spinazie salade kiezen. Een klacht over zand in de salade wordt naar behoren opgelost. De wijnkaart is redelijk beperkt en de prijzen met name per glas bepaald niet mals. De ambiance is prettig en de stoeltjes zijn ok. Nu nog zorgen voor lekkere koffie en de (Italiaanse) vlag kan uit.

Gegeten op: 21 februari 2013.

City Hall

Italiaans
Stadhuisplein 3
€25,-

De meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.