Overzicht

Meest recente meningen:

Kimchi House

Den Haag Koreaans 21 januari 2007
Toon details

Na een poging gewaagd te hebben onder de idols formule in Rotterdam te werken, is Kang, Bok Chong, de voormalige kok van het voormalige Kimchi House (nu Seoul Garden geheten) onder dezelfde naam, maar op een andere locatie voor zichzelf begonnen. Geassisteerd door zijn aardige vrouw heeft hij zijn kookwijze uit Rotterdam meegenomen en is de heer Kang niet bang om telkens een nieuw gerecht uit te proberen. Dat het nog wel enige tijd kost om alles vlekkeloos te laten verlopen mag de pret niet drukken onder de eenvoudige formule van dit nieuwe Koreaanse etablissement. Echter het prijskaartje ten opzichte van de kwaliteit valt soms nogal gepeperd uit. Maar de passie voor het Koreaanse koken van de heer Kang maakt dat vaak verteerbaar. Een nieuwe loot aan de Koreaanse stamtafel van Den Haag (Scheveningen) die hiermee een derde Koreaanse restaurant rijker is. Vooral eens proberen zou ik zeggen. Annyonhaseyo

Seoul Garden

Den Haag Koreaans 7 juli 2006
Toon details

Na enkele jaren regelmatig dit restaurant te bezoeken is een \'update\' wel op zijn plaats. Door familie Yoo gedreven eenmanszaak lijkt het een komen en gaan van klanten. Vooral op vrijdag dient met zeer zeker te reserveren want deze kleine \'eterij\' is gauw vol. In de loop van de jaren kan ik vooral zeggen, dat nergens in Nederland voor deze prijzen nog Koreaans gegeten kan worden. Het eten is vooruit gegaan. De Bulgogi (koreaans gemarineerd rudnvlees), Sam Gupsal (Gegrild Spek), en de Kimchi - en Denjang Chigae (respect. Kimchi - en Sojabonensoep) als ook de Muaentang (Vissoep) zijn van Koreaanse homcooking kwaliteit. De bijgerechten zijn over het algemeen in orde met de standaard van Kimchi (gefermenteerde Chinese kool), Oi - en Kong Namul (komkommer en taugé salade). Soms met een beetje geluk is er ook een vierde bijgerecht te verkrijgen (vooral voor vaste gasten) zoals Kagtugi (Ingemaakte Rettich) of een ander bijgerecht. Probeer ook eens de Kim (Koreaanse gegrilde zeewier) of de preireepjes. Deze zijn hier erg lekker! Het is allemaal weinig fantasierijk maar als je eenmaal in Korea bent geweest en de straatjes kent van Seoel en/of Taegu, Pusan of andere steden, dan wordt je gewaar dat dit restaurantje letterlijk uit zo\'n straat geplukt zou kunnen zijn. De baas, mijnheer Yoo is overwegend zeer vriendelijk en zijn vrolijke vrouw is de bazin in de keuken. Helaas wisselt he personeel nog al eens en is de een beter dan de ander ingesteld op lastige vragen van Nederlanders die een uitleg willen over de gerechten. Eén pluspunt heeft dit restaurant wel. Alles eraan is Koreaans ! Ook geschikt voor de snelle eters. Koreaans bier en Soju aanwezig. Let wel, niet geschikt als men nog naar een \'intiem theater bezoek wilt oid\'. Wegens de BBQ gerechten met veel knoflook wil het nog wel eens erg ruiken binnen het restaurant. Betalen kan alleen met contant geld of creditkaart. Geen pin aanwezig. Zo langzamerhand is dit restaurant een soort stamrestaurant geworden voor de \'snelle lekkerbek\'. Ik kom altijd bekende tegen en steeds vaker \'vaste gezichten\'. Ik zou zeggen, gewoon eens proberen !

Idols

Rotterdam Koreaans 7 juli 2006
Toon details

De reacties gelezen te hebben, lopen deze wijd uiteen van slecht tot goed. Wellicht helpt deze toelichting iets. Veel Nederlanders vergelijken Koreaanse (en Japanse) restaurants met de (Hollandse) Chinese restaurants. Veel voor weinig. Koreaanse restaurants moeten over het algemeen meer hebben van verfijning dan van kwantiteit. Ik lees ook vaak reacties van Nederlanders die schijnbaar slecht klaargemaakt en verhollandst Aziatisch meer op prijs stellen dan de wat meer authentieke keuken. Dit zegt naar mijn mening meer iets over hen, dan over de kwaliteit van de door hen bekritiseerde restaurants. Over dit restaurant, dat zetelt onder \'met \'jumbo formule\' gedreven wokrestaurant Idols, is het duidelijk, dat hier de Chinezen de scepter zwaaien. De enige niet Chinees die er werkt is de Koreaanse Kok, Kang, Bok Chong. Deze voormalige kok van het voormalige Kimchi huis uit Den Haag (nu Seoul Garden geheten), kookt redelijk tot goed en zal u altijd van toelichting willen voorzien, indien u vragen of opmerkingen heeft over het eten. Iets wat ik een Chinese kok nog nooit heb zien doen. Maar ook ondergetekende gaat niet (alleen) over een nacht ijs. We aten minimaal drie keer bij dit restaurant, ook door de reacties op deze website, alvorens onze ervaring en conclusies te melden. We nemen dit keer de Sam Gupsal (De gegrilde spek) en de Denjang Chigae (De Sojabonen Soep). We krijgen daarbij natuurlijk de beroemde Kimchi (gefermenteerde Chinese kool) en onder andere Oi Namul (Komkommer salade) en de Kong Namul (Taugé salade). We kregen gratis als aperitief ‘Kimbab’(Koreaanse Sushi). Het eten was ook dit keer weer goed, hoewel de Denjang Chigae wat waterig was net als de Kimchi die dit keer nog te vers en dus jong was en daardoor iets te waterig, hebben we over het eten in het algemeen niet te klagen. We dronken Prime (Koreaanse pilsener) en kregen Soju (Koreaanse jenever) als toegift. De bediening was in handen van A Lei die ons altijd goed en snel hielp. Zij kent de Koreaanse keuken redelijk en spreekt behoorlijk goed Nederlands. Een paar kleine kanttekeningen zijn er wel na de paar bezoeken die we aflegden. De ambiance is niet bepaald origineel, maar vergeleken met de ‘Chinese Walls’ achtige restaurant storen we er ons niet teveel aan. De extra bijgerechten moesten we betalen (iets wat in een doorgaans Koreaanse restaurant niet hoeft). De Koreaanse thee kregen we in (pickwick) zakjes en de rekening viel ook altijd hoger uit dan we verwachten. Ook is te merken, dat dit restaurant onder beheer is van de Chinese eigenaresse, die liever geen Koreaanse identiteit geeft aan dit onder het grote Chinese wokrestaurant gelegen Idol’s. Deze nieuwe loot aan het Koreaanse culinaire gebeuren in Nederland krijgt voorlopig het predikaat redelijk – goed.

Meest recente favorieten:

Deze proever heeft nog geen favorieten toegevoegd.