Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.

Duurzaam, daar kies je voor!

PERSBERICHT

Keuze restaurant: rekening houden met duurzaamheid

Utrecht, 28 juni 2012 – Steeds meer mensen houden rekening met duurzaamheid bij de keuze van hun restaurant. Voor bijna één op de tien mensen is het zelfs doorslaggevend bij de keuze voor een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek dat CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal hielden onder bezoekers van restaurantwebsite iens.nl.

Via het duurzaamheidsprofiel op iens.nl laten restaurants zien aan hun gasten wat zij doen aan duurzaamheid, bijvoorbeeld voedselverspilling voorkomen door verschillende portiegroottes te serveren. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door CREM, Milieu Centraal en iens.nl. Zestig procent van de mensen die bekend zijn met dit duurzaamheidsprofiel geeft aan dat zij rekening houden met dit profiel bij de keuze van een restaurant.

Inmiddels hebben 1.605 restaurants een duurzaamheidsprofiel ingevuld. Een groot deel van hen doet dit omdat zij denken dat hun gasten dit belangrijk vinden. Een ander deel vindt het belangrijk om de branche in een goed daglicht te zetten. En andere restaurants zijn vooral benieuwd naar hoe zij scoren. De hoogste score is nu 94 procent.

Iens Boswijk, oprichtster van iens.nl: “We zijn dit initiatief gestart om de horeca te verduurzamen door een betere samenwerking tussen restaurant en gast. Het aantal restaurants dat meedoet, is boven verwachting. Verbetering is altijd mogelijk, bleek ook uit dit onderzoek. Restaurants willen onder andere meer duurzaamheidscriteria en zouden graag zien dat restaurants gerangschikt kunnen worden op duurzaamheid. We gaan door, en hopen dat uiteindelijk alle restaurants in Nederland hun gasten inzicht geven in de duurzaamheid van hun restaurant.”

Lees meer op:
www.iens.nl/duurzaamdineren

Voor meer informatie, opvragen van het onderzoeksrapport en gegevens over deelnemende restaurants:

Mariken Stolk, 030 230 50 94 / 06 8116 6214 / mariken.stolk@milieucentraal.nl

Voor vragen over het onderzoek of over deelnemende restaurants kunt u mailen naar duurzaam@iens.nl

Zoeken naar duurzame restaurants kan vanaf nu ook via uitgebreid zoeken-functie. Kies eerst een stad of provincie en vink daarna "Duurzaam dineren" aan.

Duurzaam dineren is een initiatief van CREM, iens.nl en Milieu Centraal.

CREM

CREM is een bureau voor duurzame ontwikkeling met aandacht voor mens, milieu en economie. Sinds de oprichting in 1989 houdt CREM zich bezig met duurzaamheidvraagstukken op lokaal, nationaal en internationaal niveau. CREM biedt onderzoek, advisering en facilitering bij de uitvoering zoals projectmanagement, communicatie, training en detachering.


Milieu Centraal
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Deze informatie is goedgekeurd door een wetenschappelijke toetsingscommissie. Milieu Centraal werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten