Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.

Duurzame restaurants onderscheiden zich op IENS

Wanneer consumenten beter op de hoogte zijn van de duurzame horeca-initiatieven worden ze zich ook meer bewust van hun eigen rol hierin. Voor de horeca-ondernemers is het tegengaan van voedselverspilling en vermindering van energiekosten direct voelbaar in de portemonnee.

Tijdens de pilot worden vragen behandeld als: hoe kunnen horecaondernemers hun gasten beter informeren over duurzaam consumeren? Hoe kunnen ze communiceren over de eigen prestaties op het gebied van duurzaamheid? Is de consument bereid om vooraf informatie te verschaffen over zijn menukeuze (om voedselverspilling tegen te gaan) en zijn zij zich bewust van de consequenties bij het verstek laten gaan van een reservering?

De deelnemende horeca-ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun duurzame initiatieven zichtbaar te maken op de website van IENS. De pilot gaat halverwege 2011 gedurende zes maanden draaien in de regio Amsterdam. Aan dit project hebben ook de Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Vakbekwaamheid Horeca zich gecommitteerd. Zij fungeren, samen met de deelnemende restaurateurs, als klankbordgroep voor het project.

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten