4-gangendiner (€85,-)
er kan altijd rekening gehouden worden met uw (dieet)wensen voor het menu
Tartaar van MRY rund
met gepocheerde kwarteleitjes en het mooiste tafelzuur van Oost
~
Biologische Superior Queen Asperges “Speciaal”
met Sint Jacobs mossel, luchtige Hollandaise en ingedikte coulis van kreeft
Proeverij van Geuldallam
basilicumjus en knoflookbeignets
Warm Valhrona chocoladetaartje
geserveerd met verschillende structuren van tropisch fruit en hierbij een chocoladesorbet.
of
All-inclusive lunchmenu (€55,-)
Twee gangen Surprise lunchmenu met dagverse producten
~
Begeleid met twee glazen wijn
Tafelwater
Madeleines
~
Koffie of thee met Valhrona chocolade en friandises.
| bekijk alle deals |
Parkheuvel
Met 2 Michelinsterren bekroond
Lunch (€ 55,-) of Diner (€ 85,-)
Nog te reserveren tot 2 juni
Parkheuvel in Rotterdam
Een van de meest gerenommeerde restaurants van Nederland en trotse bezitter van twee Michelinsterren. In de keuken van Parkheuvel draait alles om smaak. Smaak, kwaliteit en echt eten. Voor patron-cuisinier Erik van Loo zijn alleen superieure producten goed genoeg. Het resultaat van deze benadering proef je in elk gerecht.
Tartaar is een klassiek voorgerecht. De uitvoering van Parkheuvel is bereid met vlees van het MRIJ-rund en wordt geserveerd met gepocheerde kwarteleitjes en het mooiste tafelzuur van Oost. Vervolgens geniet je achtereenvolgens van Sint Jacobs mossel met biologische Superior Queen Asperges “Speciaal” en een proeverij van het Geuldallam. Afsluitend geniet je van de exclusieve smaak van Valhrona-chocola. Wat een luxe, wat een weelde, wat een smaak!
De Deal
Diner
Superieur 4-gangendiner bij Parkheuvel, in het bezit van twee Michelinsterren. Nu €85! Deze deal is geldig van 4 april t/m 2 juni. Reserveer nu, betaal in het restaurant.
Lunch
Een 2-gangen all-lnclusive verrassingslunch met dagverse producten. Inclusief twee glazen bijpassende wijn, tafelwater, madeleines en koffie/thee met Valhrona-chocolade en huisgemaakte friandises. Nu voor €55! Deze deal is geldig van 4 april t/m 2 juni. Reserveer nu, betaal in het restaurant.
Tip: erg leuk voor Moederdag!
Volgens de gasten
Gerechten waren stuk voor stuk bijzonder (flowerpower - lam - frambozen). Dat kan ik zeggen namens ons hele gezelschap.
Geweldige bediening.
Keurig een hand van de heer van Loo bij vertrek ontvangen.
Complimenten!
In het kader van het Restaurant Festival met genoegen weer eens aangeschoven bij Erik van Loo en zijn team. En wat een ervaring! Dit was niet de eerste keer voor ons, maar iedere keer verbaast het team ons weer met de enthousiaste, informele maar correcte manier waarop we de hele avond door worden behandeld, veel humor en een heerlijk Rotterdams tintje. Dit schemerde ook door in het publiek: heel verschillend en niets stijfs aan. We kwamen als eerste binnen, maar de hele zaak liep langzaam vol. Desondanks geen geluidsoverlast. Het arrangement bleek een schot in de roos; heerlijke amuses, waanzinnige gangen (steak tartaar van MRIJ-rund met tuintje en de asperges 'speciaal' waanzinnige gerechten met fantastische begeleiding, hoofdgerecht van lam heerlijk zacht). Na 3-gangen de optie om het zoete nagerecht te vervangen door een kaasplankje of deze als extra gang in te lassen. Geen lastige keus: heerlijke gevarieerde kaasjes met een prachtige licht gekoelde tawny-port erbij. Ook het toetje van Valrhona chocolade was uitstekend. En toen we net vol zaten nog heerlijke friandises om het af te maken. Kortom een topavond en zowel een witte als een zwarte brigade die een topprestatie leverde. Voor ons is Parkheuvel nog altijd de standaard in Rotterdam en omstreken en onovertroffen: we zijn alweer aan het kijken wanneer we terug kunnen komen (als het kan een keer op het terras met uitzicht). We kwamen met hoge verwachtingen maar die zijn zelfs overtroffen, alle hulde en dank voor een heerlijke avond!
Gegeten op: 26 april 2013.
Met een groep van 6 personen gegeten en dat is niet slecht bevallen. Gekozen voor een vijfgangenmenu van de chef, vergelijkbaar met wat de proevers hieronder hadden, opgediend door een zeer attente bediening. Het was een afwisselend menu. De "soep" en de eendenborst vielen het meest in de smaak. Ook een gevarieerde wijnkaart, waarbij wij kozen voor een Oostenrijkse witte en een Italiaanse rode.
Voor elke gast een inkijk in de open keuken, waar rustig en gedegen gewerkt lijkt te worden.
Het was gezellig vol en de akoestiek laat dan juist te wensen over, want gaandeweg moet je met meer stemverheffing gaan spreken, zeker in een wat groter gezelschap. Ook was het erg warm.
Dit restaurant is zonder meer een aanrader. Benieuwd hoe het in de zomer op het terras zal zijn.
Vol goede moed richting Rotterdam. Iets te vroeg kwamen wij aan bij Parkheuvel. Vriendelijk werden wij ontvangen. Het liep tegen 19:30 en wij waren de eerste(!) Gedurende de avond zaten er slechts 6 mensen in het restaurant.
We begonnen met en heerlijke Cava, en hebben gedurende de avond allemaal meesterlijke wijnen gedronken.
Qua eten moet ik zeggen dat het allemaal keurig was maar al met al niet heel speciaal. Vooral het hoofdgerecht van Lam was niet helemaal op smaak, maar voor de rest prima gerechten.
Nadat het menu ten einde hebben we nog een heerlijk glas rosé champagne van het huis Pol Roger gekregen, geweldig!
Eindconclusie; leuk om eens gegeten te hebben maar veel, veels te duur!
Voor de 2e keer in dit mooie restaurant gegeten. Entourage sjiek en straks, al neigt het een beetje naar steriel en afstandelijk. Tafels staan netjes uit elkaar en met een schitterend uitzicht op het water.
Ik was er samen met een goede vriend en we hadden het arrangement Dining with the Stars gereserveerd, net als volgens mij nog een aantal gasten, maar daardoor was het restaurant op deze donderdagavond ook voor zo'n 3/4 gevuld.
Ondanks dat het een arrangement was een prima service en zeker geen mindere of rafelige bediening, maar mooie gerechten met verrassende elementen zoals een bitterbal van erwtensoep op roggebrood, met een schuim van spek en een mousse van mosterd. Ook de aardappelsoep met truffel is hemels. Bij de afsluitende koffie veel kleine en overheerlijke friandises en ze allemaal maar gekozen en waar je van blijft eten..
Wat betreft de wijnkaart, daar kan je ongeveer een avond op studeren, al moet je voor sommige wijnen een goede bankrekening hebben.. Heb zelf het mooie en bijpassende wijnarrangement genomen en chapeau dat ze ook een bob-versie hiervan aanbieden voor de chauffeur. Wel mogen ze van mij de fles wijn even op de fles laten staan, zodat je nog even rustig kan bekijken welke wijn ze schenken.
Tenslotte helaas aan het eind van de avond altijd een beetje schrikken als je de rekening krijgt, maar de prijs en de 2 sterren zeker waard