Hi there, we also have an English version of our website! Switch to english.

Uw cijfers op iens.nl

Gewogen gemiddelde

Niet alleen de gegeven cijfers, maar ook het aantal recensies over uw restaurant, speelt een rol bij het berekenen van de cijfers voor Eten, Service en Decor. Een cijfer dat gebaseerd is op twintig recensies is immers betrouwbaarder dan een cijfer gebaseerd op drie recensies. In de statistiek noemt men dit het Bayesiaanse gewogen gemiddelde, een methode die ze bijvoorbeeld ook gebruiken op IMDb.

De ene proever is de andere niet

De ideale proever is volgens ons iemand die regelmatig uit eten gaat en daar graag over schrijft. De ervaring leert dat dit ook de proevers zijn die de nuttigste recensies schrijven. Daarom hebben de recensies van de meest ervaren proevers een grotere invloed op uw cijfer dan die van proevers die hun eerste recensie schrijven.

Proevers kunnen in totaal vijf sterren met de daarbij behorende titels verdienen door recensies te schrijven. Als ze recensies schrijven die andere proevers nuttig vinden, verdienen ze sneller sterren.

Naarmate proevers meer sterren verdienen, hebben de de door hem of haar gegeven cijfers een groter gewicht bij het berekenen van de eindcijfers van uw restaurant. Zo tellen de recensies van proevers met vijf sterren (Meesterproever) voor 200% mee en die van proevers die hun eerste recensie schrijven (Proever in spe) slechts 50%.

Recente beoordelingen relevanter

Uw restaurant is natuurlijk constant in ontwikkeling en oudere recensies verliezen na verloop van tijd hun relevantie. De leeftijd van een recensie is daarom de derde en laatste factor die meespeelt bij het bepalen van de cijfers voor Eten, Service en Decor. Naarmate recensies verouderen, wegen ze minder zwaar mee bij het berekenen van het gewogen gemiddelde. Na een periode van twee jaar tellen de recensies helemaal niet meer mee.

Deze nieuwe manier van het berekenen van de cijfers voor Eten, Service en Decor geeft een realistischer en eerlijker beeld van uw restaurant!

Nieuwe recensie

Proevers schrijven hun recensies in een formulier waar ze cijfers geven voor Eten, Service en Decor, en een korte tekst schrijven over hun ervaring in het restaurant.

De tekst is direct na het indienen van de recensie zichtbaar op de site, de cijfers niet. Deze zijn pas zichtbaar en tellen pas mee nadat de redactie de recensie heeft goedgekeurd. Als de recensie uiteindelijk wordt afgekeurd, tellen de cijfers niet mee en verdwijnt de tekst bij uw restaurant.

Proevers geven uw restaurant in alle recensies cijfers voor Eten, Service en Decor. De teksten van alle recensies zijn zichtbaar op uw profielpagina.


 

Waar gaan we eten?

© IENS 1999 - 2014 Alle restaurants in Nederland, met recensies van hun gasten